|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Bolący jajnik a okres
Hej,
czy to normalne, ze 4 dni przed okresem pobolewa lewy jajnik? nigdy wcześniej tak nie miałam przed okresem. Do tego jest taki rozciągliwy śluz (z reguły przed okresem taki mam). Jesli chodzi o możliwość ciąży to jest mała, zabezpieczamy się prezerwatywą, wytrysk jest poza mna, nigdy nie pękła, nie zsunełą się.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Bolący jajnik a okres
Cytat:
Ja tez tak czasem mam ze pobolewa mnie przed okresem. Nie ma co panikowac. Jesli bedzie sie jednak bol nasilac to lepiej zmykaj do lekarza. A co do sluzu to czasem pojawia sie taki przed okresem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzieki za odpowiedz, co do śluzu to właśnie czasem taki tez mialam przed okresem, ale raczej nie pamiętam bólu jajnika przed okresem... ale chyba wszystko ma prawo sie zmieniać prawda? nic nie dziala zawsze tak samo itd.. czyli na razie nie panikowąc ze dzieje się cos złego, ani ze to ciąza... tylko spokojnie poczekać, a jak bedzie ból sie nasilal to do lekarza?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
teraz pojawiło sie troche krwi w śluzie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Że zaczyna się okres?
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Wczoraj mialam tylko kapkę tego śluzu a dzis tez tak samo, śluz sie nie zmienil (tej krwi jest minimalnie- kiedys mialam tak przed okresem pare dni, po 3 dniach takiego sluzu wtedy pojawil sie okres). a jajniki nie bola juz,
Edytowane przez basiag0089 Czas edycji: 2012-08-17 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Więc to chyba nic poważnego. Ale mimo wszystko warto wybrać sie chyba do gina chociażby na badanie kontrolne od czasu do czasu wypada nam je zrobic a w twoim wypadku moze uspokoi twoje nerwy ... pozdrawiam
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Teraz tylko czekać na okres. Mam nadzieję, że sie pojawi... bo gdyby byłą to ciąża to była bym mega zdziwiona
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
głowa do gory pamietaj stres tez opuznia okres
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Melduję ze okres jest !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
nie chcę zakładać kolejnego wątku, a z racji tego, że mój problem dotyczy podobnej sytuacji to pozwolę sobie się podpiąć
![]() sytuacja jest następująca. jajniki bolały mnie zazwyczaj w czasie owulacji, czyli mniej więcej w środku cyklu. powiem szczerze, że nie wiem czy i w tym miesiącu tak było, bo zwyczajnie na to nie zwróciłam uwagi, ponieważ nawet jeśli bolały to było to dla mnie normalne. ale ból jajników na pewno pojawił się na kilka dni przed okresem, który przyszedł w niedziele. i był to taki dziwny ból, bo niby taki jak przy owulacji, ale np odczuwałam go mocniej gdy zwyczajnie siadałam. dziś, tj czwartek, okresu już praawie nie ma, więc chcieliśmy się z narzeczonym pokochać i przy intensywniejszych pchnięciach ból prawego jajnika był mocny. jeśli chodzi o ciążę, to szanse są minimalne, aczkolwiek są, ponieważ pozwalaliśmy sobie na kilka wejść bez gumki w dniach, które powinny być płodne. oczywiście do wytrysku nie doszło, ale powiadają, że i w preejakulacie są plemniki, więc moooże.. jeśli to ciąża to większego problemu nie będzie, gorzej jeśli to jakaś choroba.. i stąd moje pytanie - panikować, czy nie? od 1.09 mamy urlop, wyjeżdżamy na wakacje i chciałabym z nich korzystać na 100% więc nie wiem czy iść do gina jeszcze przed wyjazdem, czy już po? co radzicie? przede wszystkim nie wiem czy mnie przyjmie w takim terminie, bo do mojej gin trzeba czekać ok miesiąca.. przynajmniej tak było 1,5 roku temu, gdy byłam ostatnio na cytologii.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem ale ginem nie jestem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez chiccoo Czas edycji: 2012-08-24 o 22:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja bym proponowała zbadać hormony. Ja miałam problem z niedomaganiem lutealnym to miewałam tez ostre kucia jajników. Autorka pisała o plamieniach przed okresem. To też może być oznaka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.