|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Jak postępować?
Chodzi o to, że w poniedziałek poznałam chłopaka, niesamowitego, mój ideał
![]() ![]() ![]() I teraz nie wiem co mam robić, wiem ze to moze za wczesnie jeszcze, bo dopiero raz sie spotkalismy (nawet nie wiem czy beda kolejne), ale chcialabym mu dac delikatnie to do zrozumienia, ze mi sie spodobal ![]() ![]() ![]() Na drugi dzień, był na gg rano, to ja pierwsza do niego zagadałam, później też...W sumie pisaliśmy o wszystkim i niczym, ale momentami pisal takie rzeczy, ze ja nie wiem, czy mam sie czegos w tym doszukiwać...np. rano pisal ze chyba jeszcze pojdzie zaraz spac, ja mu napisalam no nie ma to jak cieple lozeczko, a on tylko szkoda ze samemu....Wieczorem on pierwszy napisal, chwilke pisalismy bo bylo juz pozno, i na koniec mu napisalam to zycze dobrej nocy i buziaka takiego wyslalam ![]() ![]() Nie wiem czy dobrze robie, oświećcie mnie, czy za bardzo sie narzucam? wiem ze zadreczam sie glupotami, ale juz taka jestem, chce miec odrazu wszystko... ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak postępować?
ja byłabym ostrożna z kimś kogo dwa dni temu poznałam. to raz. i jakoś dziwnie bym się poczuła gdyby mi pisał, że musi sam spać /ale ja dosyć dziwnie pojmuje świat/.
poza tym ile masz lat? czy wysyłanie emotów przez gg jest dla ciebie faktycznie tak istotną sprawą? ![]() i nie narzucaj mu się tak- nikt tego nie lubi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ho,ho - powiem Ci na razie jedno: - Miałaś szczęście,że nie trafiłaś na jakiegoś zboczeńca,mordercę ,czy złodzieja...
Nie znasz faceta i zapraszasz go do domu???
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Generalnie nie popieram randkowania w sieci, ale no o tym to wątek. Moim zdaniem trochę się narzucasz. I nie odczytuj każdego słowa, jego emotikonów lub ich brak jako lubi nie lubi. Ważne jest to jak się z nim czujesz twarzą w twarz a nie przez piksele. I jeśli dobrze to spróbuj go poznać ale ostrożnie. Zeby nie uciekł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Nie zaprosilam go do domu oczywiście, tylko przyjechał do mojej miejscowości bo mieszka gdzie indziej i poszlismy do restauracji....No moze i mam szczęście, ale ja poprostu wyczuwam jeśli jest coś nie tak.
Właśnie nie chce sie narzucac zeby nie uciekl ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
hmm ja mysle ze nie jest miedzy wami zle
![]() ![]() powoli, bo facet sie wystraszy ![]() ale oczywisice zeby nie popadac w skrajnosci ![]() zaangazowanie powinno byc wyrownane, moze z mala przewaga jedej ze stron (tej odwazniejszej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Właśnie dziewczyny uważajcie z tymi znajomosciami przez interent i naprawdę się zabezpieczajcie zawsze, mówcie zawsze komuś (koleżance), gdzie idziecie, niech do was dzwoni, albo wy puszczajcie strzałki smsy cokolwiek. Nie daj Boże, żebyście trafiły na jakiegoś wariata.
A co do tematu, nie wiem, wydaje się być zainteresowany, ale nigdy nie wiaqdomo, może to jest Lovelas, a Ty sobie go idealizujesz? Rób co uważasz za słuszne, ale ostroznie i rozważnie. Powodzenia ![]()
![]() |
#10 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Ze znajomościami z netu trzeba ostrożnie. Można na nich wyjść kiepsko, można bardzo fajnie ![]() ![]() Spotkaliście się, na stopie koleżeńskiej, no ok. Ale chyba tak jak yeah poczułabym się dziwnie, gdyby mi facet po tak krótkiej znajomości pisał o samotnym spaniu i żalu z tym związanym ![]() Co ma być to będzie, jeśli on wykaże chęć kontaktu, to z nim pogadaj, może jeszcze będziecie się spotykać... No i tutaj doradzałabym spotkania na stopie koleżeńskiej jeszcze jakiś czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Wisz co...
Z doświadczenia wiem, że facetowi nie ma co się narzucać. Chłopak szybko się zrazi do dziewczyny, która ciągle na coś nalega, ciągle wypisuje, dzwoni, prosi o coś... Nie nie... to nie przejdzie. Nie możesz dać facetowi do zrozumienia że cholernie Ci zależy. Także cierpliwie czekaj. Myślę, że to się opłaci !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Dzięki za rady, zrobie tak jak piszecie...Nie chce się narzucac
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Jasne, wysyłaj mu całuski na Gg jak masz na to ochotę... to przecież nic nie znaczy. Ale nie martw się także jak on Ci nie odpisze całuska... TO TYLKO EMOTKI!
![]() Radzę Ci nie zagadywać pierwszej ![]() ![]() wiem co mówię - sama poznałam mojego Tż przez neta, teraz znam go na tyle że wiem ze gdybym pisała do niego ciągle pierwsza i słodziła mu cały czas jaki to on wspaniały nie jest to by raczej się ode mnie odizolował i nic by z tego nie wyszło. trzeba zachować umiar! Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Vanila daj sobie troche na wstrzymanie i czekaj na jego krok. Z emotkami też bym się wstrzymała. Niby to tylko emotki, ale nigdy nie wiesz jak on to odbiera.
Nie napalaj się na tą znajomość tak bardzo, bo to jest obcy facet. Poznaj go najpierw, a dopiero później zacznij działać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Byłam dzisiaj na gg, i on również, powstrzymałam się od napisania mu, i wiecie zadziałało
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Dokładnie co ma być to będzie
![]() pozdrawiam i życze powodzenia ![]() ps. nie przejmuj się emotikonami bo zauważyłam, że teraz mniej się ich ogólnie wysyła ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Jeżeli go nie poznam, to nie będę wiedziała...Ostatnimi czasy spotykałam chłopaków którzy od razu słodzili, rzucali pustymi tekstami , tylko żeby zbajerować...On wywarł na mnie dobre wrażenie bo właśnie taki nie jest, rozmawialiśmy ze sobą jak dobrzy znajomi, nic poza tym....Dzięki za rady
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
zawsze jest jakieś ryzyko, teraz tylko trzeba się zastanowić czy warto zaryzykować?
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
ze znajomościami przez internet jest różnie to fakt... trzeba bardzo uważać ale to nie oznacza od razu , że poznany przez Vanille chłopak jest z "tych". Moim zdaniem musisz troszkę przystopować. Poczekać troszkę.. Musisz zobaczyć jak będzie się zachowywał. Tak już jest na początku bardzo trudno jest wyczuć nowo poznaną osobę. Rozmawiając przez gg to już w ogole bo wlasnie jedni używają emotikonek inni nie...itd . Poznawajcie się no i powodzenia
![]()
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Pomine fakt ze przyjechal prooosto do Ciebie i ze w ogole spotkaliscie sie w sumie totalnie nic o sobie nie wiedzac - ja bym sie bala.
To dopiero 2 dni wiec nie angazuj sie za bardzo. Zdecydowanie lepiej sie nie narzucac, mozesz go jeszcze odstraszyc, pomysli sobie ze jakas zdesperowana jestes. Nie zagaduje na gg, to moze zmien status (jakis tajemniczy lekko) zeby dotarlo do niego ze jestes przy kompie i mozecie pogadac. "Jeżeli go nie poznam, to nie będę wiedziała...Ostatnimi czasy spotykałam chłopaków którzy od razu słodzili, rzucali pustymi tekstami , tylko żeby zbajerować...On wywarł na mnie dobre wrażenie bo właśnie taki nie jest, rozmawialiśmy ze sobą jak dobrzy znajomi, nic poza tym...." - dlatego tym bardziej warto madrze to rozegrac ![]()
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Kiedy czytam coś takiego, to najpierw parskam na monitor, a potem muszę go wycierać. Parskam ze śmiechu, oczywiście.
Co drugi wątek niemalże z wątpliwościami dotyczącymi spraw damsko-męskich, to jakaś makabryczna opowieść o ludziach poznanych na GG, na forach, na fotkach, sympatiach, złamanychsercach.pl, czy innych takich. Ludzie!!! Co się dzieje? Coraz częściej wydaje mi się, że potrafimy się już porozumiewać tylko za pomocą takich mediów, werbalnie - gorzej. "On mi napisał sms, że mnie kocha, a ja mu napisałam, że super, bo ja chyba też go kocham. Ale w sumie to nie wiem, bo widziałam tylko 3 jego focie, nie wiem, jaki jest w realu, ale chyba weźmiemy ślub". Dżizas. Ciągle słyszę takie opowieści! Ale do rzeczy: 1) jeśli Ci się spodobał, to możesz mu o tym śmiało powiedzieć, bo (jeśli Cię wyśmieje, znaczy, że jest kretynem - nie zmarnujesz na niego więcej czasu, jeśli się ucieszy - to tylko zyskasz) 2) Nie podniecaj się tym tak. Widziałaś faceta na oczy raz w życiu! Fajnie, gdyby to była miłość od 1-wszego wejrzenia, ale to się zdarza rzadko! Pamiętaj: w sieci ludzie są tylko zbiorem nic nie wartych pikselek wyświetlanych na monitorze, masą złożoną z literek i śmiesznych emotków. Zawsze można nacisnąć 'delete', zanim się coś wyśle - można kłamać łatwiej, udawać łatwiej, grać kogoś, kim się nie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;6324277]
(...) Ale do rzeczy: 1) jeśli Ci się spodobał, to możesz mu o tym śmiało powiedzieć, bo (jeśli Cię wyśmieje, znaczy, że jest kretynem - nie zmarnujesz na niego więcej czasu, jeśli się ucieszy - to tylko zyskasz) 2) Nie podniecaj się tym tak. Widziałaś faceta na oczy raz w życiu! Fajnie, gdyby to była miłość od 1-wszego wejrzenia, ale to się zdarza rzadko! Pamiętaj: w sieci ludzie są tylko zbiorem nic nie wartych pikselek wyświetlanych na monitorze, masą złożoną z literek i śmiesznych emotków. Zawsze można nacisnąć 'delete', zanim się coś wyśle - można kłamać łatwiej, udawać łatwiej, grać kogoś, kim się nie jest.[/quote] Jak zwykle zgadzam się z Twoją opinią na temat zbytniej ekscytacji osobami poznanymi w necie. Do autorki wątku: zamiast się nakręcać, dawać działać nadmiernie rozbudzonej wyobraźni, przenieś jak najszybciej tą znajomość do realnego świata. Wtedy naprawdę poznasz tą osobę i będziesz mogła określić, czy warto tracić czas na tą znajomość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.