![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Słodycze/przekąski, które nas rozczarowały
Nie mam zielonego pojęcia skąd mi się wziął pomysł na taki wątek
![]() ![]() Więc...przestrzeżmy się nawzajem przed czymś, co jest mocno reklamowane, wszyscy wkoło wydają się to uwielbiać, ale...wy niekoniecznie. 1. Nutella B-ready- tak to reklamowali w telewizji, że niby takie super, czad i pyszne. Ja tak strasznie chciałam tego spróbować. No i pewnego dnia mama kupiła dwa batoniki. Otworzyłam, wszystko fajnie. Czar prysł, gdy się wgryzłam. Nie było to okropne, ale...straszliwie rozczarowujące. Ten wafelek taki suchy, twardy. Nadzienia tyle co kot napłakał, więc nie było szans, żeby dodało chociaż odrobinki wilgoci. Dało się bez większych przykrości dojeść do końca. Ale było to doświadczenie na jeden raz. 2. Lindor- mój tata uwielbia te czekoladki (szczególnie wersję w czerwonym sreberku). Ja też nie mogę powiedzieć, że ich jakoś strasznie nie lubię. Niestety nie mogę też powiedzieć, że je lubię. Bardzo fajnie "pękają" przy przegryzaniu, czekolada jest smaczna, ale mam wrażenie, że nie do końca płynnie łączy się z nadzieniem. A was jakie słodycze rozczarowały? Pytam zarówno o te "polskie" (czyli również zagraniczne, ale łatwo dostępne u nas), jak i o zagraniczne, które w Polsce są nie do zdobycia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Słodycze/przekąski, które nas rozczarowały
Chętnie przyłączę się do wątku!
Dla mnie rozczarowaniem są: 1. Ciastka Oreo - o ile herbatnik jest dobry, fajnie mięsisty i przyjemnie gorzkawy , to krem niszczy cały efekt. Dla mnie smakuje jak posłodzona margaryna ze zbyt dużą ilością sztucznego aromatu. Niestety wersja PB jest niewiele lepsza. 2. Galaretki w czekoladzie - niezależnie od firmy i smaku ...no coś po prostu tu nie gra. Nie wiem czemu, ale takie połączenie po prostu jest dla mnie niezjadliwe, mimo iż galaretkę,w formie deseru, np. z owocami bardzo lubię. 3. "Petitki Lubisie" - nie wiem kto wpadł na pomysł by cieknące tłuszczem pseudobiszkopty z kawałkiem stęchłej czekolady lub żelowatego tworu dżemo podobnego sprzedawać jako słodycz dla dzieci. W gratisie kilogram cukru i tona waniliny ... FUJ! Edytowane przez kaktuska16 Czas edycji: 2019-01-15 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
1. Oreo bardzo fajnie smakują jako dodatek do czegoś innego: lodów, tabliczki czekolady. Samych nigdy nie jadłam.
2. Galaretki w czekoladzie...tak, są problematyczne. Świeżutkie są w środku miękkie i pyszne, ale jak poleżą kilka dni środek momentalnie robi się nieprzyjemnie twardy. 3. O, "Petitki" jadłam chyba raz w życiu. Faktycznie, były raczej niedobre, ale już nie pamiętam szczegółów. Przypomniało mi się jeszcze, że nie smakował mi 7days w wersji z nadzieniem o smaku orzeszków ziemnych i kakao. Liczyłam na substytut masła orzechowego, którego wtedy jeszcze nie znałam (aczkolwiek jego smak, jak się okazało, gdy już doszło do konsumpcji, przez lata wyobrażałam sobie całkiem nieźle), a okazało się, że warstwa kakaowa zupełnie dobiła, już i tak mocno przytłumiony smak orzeszków. Edytowane przez mdusia123 Czas edycji: 2019-01-15 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
zielony stworek
|
Ptasie mleczko, niezależnie od smaku. Czekolada jest marna, pianka bez smaku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Moja mama kupowała kiedyś ptasie mleczko na wagę. Kostki były tak ze dwa razy większe od tych pakowanych, firmowych, a to samo w sobie już było dużym plusem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Mnie smakuje jedynie ptasie mleczko z koziego mleka, ale nie wiem gdzie je mogę kupić ( dostałam w prezencie ). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Może zapytaj osobę, która ci je podarowała?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Ciastka HIT - nie moje klimaty. 2. Kilka smaków lodów premium z oferty Lidla - np. słony karmel mega mnie rozczarował. 3. Większość tanich lodów pudełkowych (Algida itd.). Za dzieciaka się jadło, z braku wyboru, ale jak teraz mam porównanie to blech. 4. Z domowych to wszelkie makówki, bloki, większość pierniczków. 5. Droga jak cholera (prawie 20 zł za małe opakowanie) czekolada do picia z kawałkami czekolady - wolę zwykłe kakao instant lub cappucino. 6. Pricessa słony karmel. Zwykłe Prince Polo lepsze.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2019-01-18 o 12:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Tak, Princessa słony karmel! Dużo bardziej smakuje mi ta w deserowej czekoladzie (granatowe sreberko).
Ja lubię gorącą czekoladę. Kiedyś lubiłam zwykłe kakao, ale...gorąca czekolada to jest to ![]() Ciastka HIT strasznie się kruszą, a ja niestety zawsze lubiłam je "rozczłonkowywać" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
zielony stworek
|
Mikołaja nie zapytam
![]() Cytat:
Z resztą ja to w ogóle nie lubię większości słodyczy robionych dla dyskontów, nie tylko tanich lodów. Bez znaczenia czy to podróbka prince polo czy wedlowskich delicji, dla mnie fuj ! W Biedronce kupiłam kiedyś przez pomyłkę podróbę Tic Taców i były okropnie twarde, dużo bardziej niż oryginalne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Tanie lody są mocno wodniste, w składzie na pierwszym miejscu mają wodę, a nie mleko.
O, nie lubię lodów włoskich. Jakoś tak...nie zachwycają mnie. Wolę na gałki, albo na patyku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pani Mizantrop
|
Tez nie lubie ptasiego mleczka, dla mnie to taki slodki ulepek bez jakiegos konkretnego smaku.
Nie przepadam za wiekszoscia lodow, nie szaleje za wiekszoscia czekolad w bloku i czekoladek z nadzieniem, wole czekoladowe ciastka zdecydowanie, albo ciasta typu brownie, albo ciasta ogolnie. Rozczarowaly mnie lody Haagen Dazs na patyku, probowalam tych o smaku slonego karmelu. To dziwne, bo standardowe Haageny w kubelkach sa bardzo ok, czekoladowe i waniliowe naprawde lubie ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Oooo, i przypomnialo mi sie - symbol Australii, ciastka Tim Tam. Okropienstwo, spodziewalam sie biszkoptowego ciastka, a ono jest kruche, nadzienia wszystkie to po prostu slodkie ulepki, polewa wstretna, fuj.
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Ja tak na wygląd spodziewałabym się właśnie twardych, kruchych ciastek oblanych czekoladą, albo chociaż dobrą polewą kakaową.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pani Mizantrop
|
Ja po porownaniach do "mlecznoczekoladowych poduszeczek" spodziewalam sie czegos miekkiego.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
-Nutella B-ready - Kinder Bueno jest dziesięć razy lepsze
- Oreo - tłuste nadzienie -Pop Tarts - oczekiwałam nie wiadomo czego, taki legendarny produkt, a to suche i słodkie jak ulepek.
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
lokalna gwiazda
|
Alpejskie mleczko jest fuj.
7-days były dla mnie zjadliwe wyłącznie w wersji mini z nadzieniem szampańskim, ale teraz ich nie widzę. Owoce lychee - spodziewałam się czegoś bardziej... aromatycznego? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
pavlova = beza z owocami
tiramisu = z żółtkami i mascarpone nie lubię bezy, nawet w lux wydaniu prawdziwe tiramisu jest dla mnie za ciężkie, za tłuste tania, własna wersja bardziej mi odpowiada |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pani Mizantrop
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;86414682]pavlova = beza z owocami
tiramisu = z żółtkami i mascarpone nie lubię bezy, nawet w lux wydaniu prawdziwe tiramisu jest dla mnie za ciężkie, za tłuste tania, własna wersja bardziej mi odpowiada[/QUOTE] Ja jedno i drugie kocham.
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja takich nie jadlam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Nie lubię żelków. I to tak bardzo, bardzo. Jeszcze w smaku są całkiem ok, ale nawet te uchodzące za super mięciutkie, dla mnie są tak twarde, że po zjedzeniu pięciu przez pół dnia boli mnie cała szczęka (fakt potwierdzony, raz otworzyłam paczkę żelków "Akuku", które niby są idealnie miękkie, zjadłam kilka i potem do wieczora bolała mnie buzia, bo tak się z nimi siłowałam przy gryzieniu).
Raz w życiu jadłam watę cukrową. Nie wiem czy zjadłam chociaż połowę. Nie widzę w tym nic fajnego. To już prędzej,ze słodyczy tego typu, zjadłabym cukierka czy lizaka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
lokalna gwiazda
|
Właśnie dostałam Toffifee i przypomniałam sobie pierwsze pudełko i myśl po spróbowaniu - ale beznadzieja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Nie smakowała mi Milka z nadzieniem z pianek (chyba jakaś zimowa limitka). To znaczy nie była jakaś najgorsza, ale zasłodziłam się nią na cały dzień. Milka ogólnie jest kosmicznie słodka, ale lubię tą z karmelem i orzechami. Widocznie tutaj było już...bardzo za dużo cukru w cukrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Ja najbardziej lubię bombonierki, w których jest duży wybór różnorodnych smaków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.