|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Bijou Senanque
Nie mam na razie specjalnego parcia na pokazywanie prac na forum, bo wiele się jeszcze muszę nauczyć, ale skoro kilka osób wyraziło chęć obejrzenia, no to... enjoy
![]() Biżu robię sposobem, jakim wieki temu wyplatano kolczugi - splatając pojedyncze ogniwka. Wyłącznie srebro i kamienie, całość delikatnie oksyduję i poleruję.1) Srebro, fasetowane granaty 2) Srebro, perły słodkowodne 3) Srebro, fasetowane onyksy 4) Srebro, fasetowany kryształ górski, kuleczki kryształu i ametystu 5) Srebro, rubinowy agat koronkowy |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bijou Senanque
Pięknie, tak właśnie przypuszczałam, że robisz coś innego, nie dziwię się, że się dostałaś do Paki. Pięknie, szczególnie pierwsze kolczyki wpadły mi w oko.
Edit: I nie dziwię się, że się dostałaś do Trendy.
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2008-04-22 o 11:41 |
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Pierwsze śliczne.
Taak, nie dziwię się, że do takich galerii się dostajesz ![]() Czwarte - wisiorek - super
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
1 i ostatnie są prześliczne
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ach
uwielbiam biżuterię chain-mailingową cudnie - zwłaszcza pierwsze kolczyki
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsze i drugie są śliczne
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
WOW
![]() cudne, pierwsze i ostatnie kolczyki są absolutnie niesamowite |
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Zastana wiałam się bardzo, co ty takiego robisz, że chcą cie w tylu galeriach
No i obejrzawszy pracę, wcale się nie dziwię Wszystko przepiękne, ze wskazaniem na wisior oraz pierwsze i ostatnie kolczyki
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() To na razie takie proste prace, mam w głowie sporo znacznie bardziej skomplikowanych projektów, tylko czasu na razie okrutnie brak... |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
No w koncu, Senaque!
![]() Musze przyznac ze swoimi sukcesami pobudzilas moja ciekawosc tak bardzo, ze przegooglowalam net (lacznie ze starym nickiem nawet ) i musze powiedziec, ze jestem pelna uznania ![]() A najbardziej do gustu przypadly mi 1 kolczyki (proste, lecz urokliwe), pozniej 5 (za splot), jednak bransoletka jest rewelacyjna! Podoba mi sie najbardziej (ze strony kompozycyjnej prosta, niemniej splot jest genialny)A tymi kolczugami to mnie zagielas - mam nadzieje, ze kiedys zdradzisz, skad takie zdolnosci i pewnie zamilowanie (z naciskiem na "kiedys" - spoko )
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Piękne prace!
![]() Jedynie w wisiorze nie pasują mi te subtelne kamyczki do masywnej konstrukcji łańcucha. Domyślam się, że miało to być zestawienie kontrastowe (?) no nie wiem.. mi nie podchodzi ![]() I jeszcze tak sobie pomyślałam, że (szczególnie w kolczykach onyksowych) mogłabyś zakładać bigle jakieś bardziej ekskluziw, np. angielskie, czy "kajdanki"
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Sub, ten splot to nie mój wynalazek - nauczyłam się go kiedyś na zlocie miłośników fantastyki
![]() Zuzka - mi kamyczki pasują, ale szanuję Twoje zdanie. A co do bigli - pewnie, różne będę zakładać, i angielskie, i sztyfty, na razie założyłam własnoręcznie robione, bo innych nie miałam. |
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
przepiekne prace
. Swietne pomysly i wykonanie, wszystkie bardzo orginalne, ogolnie to az ciezko oczy od nich oderwac |
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Kurde zaintrygowałaś mnie tymi kółeczkami
Mam takie pytanie, czy jeśli rozgryzę motyw połączenia kółeczek w bransoletce mogę go wykorzystać? Bo wygląda niesamowicie
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Rozgryzaj
|
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
Piękne prace, bardzo wyważone i eleganckie. I też się nie dziwię, że się podostawałaś do najlepszych galerii. Gratuluję
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsze
a ja mogę rozgryzać?
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Senanque - CUDNE!!! Przyznam, że nigdy nie widziałam bizuterii zrobionej w taki sposób, ale Twoja mnie zauroczyła. Nie widzę tu ani odrobiny przesady w jakimkolwiek kierunku. Najbardziej podobają mi się ostatnie kolczyki
![]()
|
|
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
Sen, uprzedziłaś mnie z fotką i będzie, że plagiatuję... zrobiłam wczoraj bransoletkę z tym samym wrozkiem (ten sposób łączenia kółeczek) co Ty w drugiej bransoletce...
w każdym razie mi najbarrdziej podobają się pierwsze kolczyki.
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się bardzo podoba! Widziałam już biżu robioną w podobny sposób, ale nie zawsze wygląda to fajnie. U ciebie jak na razie jest slicznie i kobieco. Trzeba mieć cierpliwość do tych kółeczek. Najbardziej mi się podobaja ostatnie kolczyki. Ogniwka tworzą taką jakby ostrą łodyżkę, ciekawie to wygląda. Kwiatuszki tez fajne.
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mamy coś wspólnego Jak mi się uda odnaleźć fotki, to je wkleję.Cieszę się, że biżu Wam się podoba. A wynalazcą metody oczywiście nie jestem, ma ona tysiące lat, podobnie zresztą jak wire-wrapping Kwestia w tym, żeby ją kreatywnie wykorzystać. A cierpliwości faktycznie wymaga sporo
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Wtajemniczenie
|
oh pierwsze i ostatnie
miło zobaczyć coś świeżego
|
|
#26 |
|
Wtajemniczenie
|
zawsze mnie wszystko co z kolczugami zwiazane intrygowało. Nawet kumplowi probowałam pomagac przy robieniu kolczugi do bractwa rycerskiego
w sumie to on calutką robił około roku. Normalnie na widok Twoich prac kopara opada. Wszystko jest tak śliczne i niepowtarzalne, że ach... |
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne! Mi się najbardziej podoba bransoletka z perełkami. Strasznie lubię ciemne perły.
|
|
|
|
|
#28 |
|
BAN stały
|
Ho ho.
![]() Nie do końca przepadam za taką - ale wykonanie - malinowe. 5-tka super, bardzo mi się podoba. |
|
|
|
|
#29 |
|
Wtajemniczenie
|
Podziwiam Cię za cierpliwość. Kiedyś próbowałam chainmaille, ale skończyłam zanim na dobre zaczęłam
![]() Pierwsze dwie prace podobają mi się najbardziej - kolczyki są bardzo optymistyczne, a bransoletka - elegancka. Buziaki mari. |
|
|
|
|
#30 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bardzo lubie tę technike, więc wszystko mi się podoba
![]() z ciekawości, bo ja poległam na łańcuszki splotem perskim półpełnym, bo zabila mnie cena ogniwek, więc biedak lezy niedokończony - kupujesz, czy sama kręcisz kółeczka? ![]() a te mi się najbardziej
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

uwielbiam biżuterię chain-mailingową 

. Swietne pomysly i wykonanie, wszystkie bardzo orginalne, ogolnie to az ciezko oczy od nich oderwac