![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Chłopak a znajomi ...
Jestem ze swoim TŻ już ponad 8 miesięcy .. uwielbiamy ze sobą spędzać czas i nigdy się nie nudzimy ... tym samym odwrócilismy sie od znajomych, on od swoich a ja od moich ... wolimy spedzac ten czas ze sobą .. Kiedyś chodzilam na imprezy z przyjaciolkami, a on z kolegami na piwo do klubów ... Teraz jakos nie mozemy sie zgrac by wspolnie ze znajomymi chodzic. Nie chce go samego puszczać z kumplami bo jak sobie mysle,ze jakas laska moglaby go podrywac a on by był pod wplywem %% i moglby sie zapomniec ?
![]() Nie chce tez sama chodzic z kolezankami, bo wtedy mysle,ze wolalabym by TZ byl wtedy na imprezie ze mną ... No i kurcze takie kołko zamkniete ... nie chce by juz tak zawsze bylo,ze tylko MY- zawsze razem. Wszystko robimy wspolnie. Rozmawialam juz z nim o tym i on mi przyznaje racje,ze powinnismy cos zmienic. Jednak nie wiemy co zrobic ![]() Może ktoś miał podobną sytuacje i podzieli sie sposobem jak to rozwiązac ![]() Nie chce by stracił przeze mnie kolegow ...
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopak a znajomi ...
hm to moze wez tz na spotkania z kolezankami a on niech cie zabiera na spotkania z kolegami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie tak juz o tym mysle .. ze za jakis czas zaczniemy sie dusic we wlasnym zwiazku a tego bardzo bym nie chciala ![]() Tylko dobrze wiemy jakie są wredne dziewczyny ... zwlaszcza na imprezach- nie mają zachamowań. Wiem,ze tż by nic z inną nie robil .. ale jak tylko pomysle,ze jakas inna moglaby go podrywac to aż mnie tak w srodku sciska ![]()
WYMIANA - WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1159181 WISH - głównie ubranka i zabawki dla dziewczynki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=50710904 Edytowane przez wertusia Czas edycji: 2007-08-29 o 20:42 Powód: literówka ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja niestety tak mialam za duzo czasu spedzalam z tx i zaniedbalam znajomych i przyjaciol...teraz zostalam praktycznie sama nie mam z kim wyjsc oprocz tz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Byliśmy w podobnej sytuacji
![]() ![]() Myśle, że u Was też to przyjdzie, z czasem, zacznijcie metodą małych kroczków ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Skąd ja znam taką sytuację...
To jest bardzo popularna i często spotykana sytuacja, sama znam z 5 par, które zachowują się w podobny sposób, a na forum aż roi się od podobnych tematów. Moim zdaniem powinnieście wzajemnie sobie zaufać. Wyjście z koleżankami do klubu, czy też "puszczenie" do baru TŻta nie jest jednoznaczne z niewiernością , ze zdradami. Możecie zrobić jakąś imprezę , grilla razem, zaprosić znajomych, poznać ich bliżej- Ty jego znajomych, a on Twoich. Nie możecie zapominać o kontaktach pozazwiązkowych, one sa bardzo ważne, a za jakiś czas będzie Ci bardzo brakowało koleżanek, a mu kolegów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez mialam taka sytuacje.I tez oddalilam sie od zanjomych,szczegolnie,ze oni nie lubili mojego ex.Byl tylko on i jego znajomi.Jak sie rozstalismy zostalam kompletnie sama.Teraz-po ok roku dopiero udalo mi sie znowu zlapac super kontakt z kumplami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
umowcie sie ze raz w tygodniu on bedzie wychodzil z kumplami aty z kolezankami i bedzie cacy;]
p.s. tylko nie idzcie na te sama impreze hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
skad ja to znam....na poczatku zwiazku tez tak bylo ze zawsze razem. stracilam troche kontaktow z ludzmi niestety
ale trzeba w koncu w pelni zaufac. dlatego teraz z TZ widujemy sie na przyklad co drugi dzien. w inne dni spotykamy sie ze swoimi znajomymi, w piatki TZ z kolegami na stawy jezdzi. wczoraj na przyklad troche sie z kolezanka zapomnialam i lazilysmy po nocy ![]() tylko wyjscie na dyskoteke czy impreze oddzielnie odpada, inna sprawa ze nie lubimy na takie chodzic
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
a u mnie bylo tak, ze TZ poznal moich znajomych, ja jego i razem chodzimy na imprezy. no chyba, ze jest to typowo babski/meski wieczor, ale wiadomo, ze TZ na meskim wieczorze nie idzie do dyskoteki szalec z pannami na parkiecie tylko np. ida z kolegami na piwo,pogadac, pograc w pilke albo na bilarda. zdaje sobie sprawe, ze ja mu nie dam tego co daja mu kumple... nie odcinamy sie. choc czesto wolimy byc tylko sami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja mam też takich znajomych. Sama staram się, by tak w moim związku nie było. Nie mam oporów przed wyjściem gdzieś ze znajomymi i moim TŻ albo sama i on sam (ze swoimi znajomymi).
Ale przy sytuacji choćby z wczoraj, kiedy wysyłam smski do znajomych z propozycją wyjścia, wyjazdu do kina, czy po prostu spaceru, a słyszę w koło "wiesz, ja i tż..." lub "wiesz nie wiem, bo tż-ka..." albo "hmmm nie, my dziś w domu...", to mi się odechciewa. Potem mają protensje i dziwią się, że ja nie mam ochoty się widywać, kiedy oni przez tygodnie odtrącają moją wyciągniętą dłoń ![]() Dobrze, że chociaż przyjaciółka trochę zrozumiała już, że to nie jest dobre rozwiązanie. Z poprzednim chłopakiem odseparowała się ode mnie zupełnie. Widziałyśmy się w ciągu 10 miesięcy z 3 razy i 5 razy rozmawiałyśmy przez tel po kilka zdawkowych wyrazów, gdzie wcześniej to by było nie do pomyślenia! Zawsze traktowano nas, jakbyśmy były siostrami i razem mieszkały ![]() Teraz jest z kim innym, stara się i wiadomo, ze nie zawsze mamy dla siebie czas, bo i praca i TŻci, ale staramy się widzieć lub porozmawiać choć raz w tygodniu. Znajomości i przyjaźnie trzeba pielęgnować. Takie ograniczanie się tylko do 1 osoby szkodzi nam samym. Bo czy nie miło jest poplotkować czasem z koleżanką nawet na bzdurne tematy? I nie trzeba do tego wychodzić na huczną imprezę, czy do głośnego pubu. Wystarczy zaprosić znajomych do siebie, przyrządzić jadło, kupić winko i śmiać się z nimi i płakać do rozpuchu. ![]() I pamiętaj, ze podstawą związku jest zaufanie.
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietaj że taka sytuacja nie bedzie trwala wiecznie i wczesniej czy pozniej on bedzie wychodził z kolegami a Ty koleżankami. Tak to jest jak "różowe okulary spadaja". Osobiscie nie wyobrazam sobie spedzania czasu tylko z facetem bo bym ześwirowala ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja z moim TZ mamy tak samo, i nawet wczoraj tak sobie rozmawialiśmy, że związki to jednak niszczą ekipy, kolegów, koleżanki...
Na początku naszego związku, TŻ chodził sobię na piwko, chodziliśmy na imprezy osobno itp...dużo się też przez to nawkurzałam... Odkąd wrócił z wojska jest zupełnie inny... ![]() ja już się przyzwyczaiłam do tego, że nie mam koleżanek, z którymi mogłabym codziennie się spotykać...miałam taką, i z zazdrości chciałą nam zniszczyć związek!! Teraz mam tylko szkolne koleżanki i to mi w zupełności wystarczy ![]() Jesteśmy sami to widzimy w tym wiele pozytywów...raz na jakiś czas fajnie spotkać się ze starymi znajomymi i pogadać...ale gdy za często to to się robi uciążliwe, wynika z tego wiele konfliktów itp... a jeżeli chodzi o Twoje obawy, że wyjdzie do baru i pod wpływem %% da się komuś poderwać, to jeżeli Cię kocha myslę, że nie powinnaś mieć żadnych wątpliwości tylko poprostu mu zaufać. Poza tym do baru rzadko chodzą kobiety...idź sobię kiedyś z nim do baru i zobacz jak się zachowuje, co tam robi itp... mój zawsze pił piwko i grał w bilarda więc o żadne laski się nie bałam...tylko wkurzało mnie to że przychodził czasem o 5 rano ![]() ![]()
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety, wielu osobom, które są singlami trudno czasem zrozumieć że ich kolega/koleżanka nagle odsuwa się, nie spotyka tak często bo ma Tżta/Tżtkę.. ale to naturalna kolej rzeczy, ludzie z czasem mają inne potrzeby i na miejsce przyjaźni wchodzi związek, ślub itd. Oczywiście przyjaźń nadal jest ważna ale nie można wymagać by ktos kto ma partnera spędzał z nami tyle czasu co kiedyś... podziwiam pary, które mimio tego, że są razem potrafi znaleźć czas na regularne spotykanie się ze znajomymi itp. ja tak nie potrafię- nie mam przyjaciółki świadomie bo nie potrafiłabym poświęcić jej tyle samo czasu co Tżtowi a stawianie kogoś na dalczym miejscu to już dla mnie nie jest przyjaźń.
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdy on chodzi tanczyc .. niby sam, ale przeciez moze jakas laska do niego podbić czy cos ? ![]() "Niestety, wielu osobom, które są singlami trudno czasem zrozumieć że ich kolega/koleżanka nagle odsuwa się, nie spotyka tak często bo ma Tżta/Tżtkę.. ale to naturalna kolej rzeczy, ludzie z czasem mają inne potrzeby i na miejsce przyjaźni wchodzi związek, ślub itd. Oczywiście przyjaźń nadal jest ważna ale nie można wymagać by ktos kto ma partnera spędzał z nami tyle czasu co kiedyś... " Osobie która nie ma partnera/partnerki niestety ciezko zrozumiec, ze mozna sie naprawde powaznie zakochac i nie chce sie robic niektorych rzeczy bez swojej drugiej polowki.
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale masz uzasadnione obawy, szczególnie w wiekszych klubach i dyskotekach większość ludzi przychodzi w jednym celu- wyrwać kogoś na dłużej lub na jedną noc. Więc jeśli jakaś dziewczyna zobaczy Twojego faceta z kumplami to raczej nie przejdzie jej przez myśl że ma dizewczyne tylko pomyśli że przyjechal z kumplami na podryw... dla mnie takie imprezy to coś jak serwis randka.pl albo ilove tylko że w realu, 90procent ludzi, którzy przychodzą tak bez potencjalnego partera/partnerki idzie tam na "polowanie".. dlatego byłabym ostrożna, jeśli Twój Tż uwielbia takie impezy to niech Ciebie tam zabiera i bawcie się razem...bo zabawa osobno w takich miejscach to dla mnie nieciekawe wyjście chyba że mu na maxa zaufasz..ale ja bym się bała.
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na Twoim miejscu na DYSKOTEKE bym go samego nie puszczała, bo różnie bywa...chyba że jest z jakimiś Twoimi zaufanymi znajomymi...mój TŻ raz był z ludźmi, z któymi trzymaliśmy się jeszcze wtedy na codzień to nie miałam nic przeciwko i on też nie mniał jak szłam sama z nimi... teraz bym ngo nie puściła ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mu naprawde zależy na Tobie to głupstwa nie zrobi nawet jak jakas laska nago mu lambade zatanczy ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie .. to co sie dzieje w klubach to masakra ;/ wszyscy idą tylko po to by poderwac kogos. .. A jak laski zobaczą samych chlopakow to odrazu sie 'rzucają' ...
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja jednak samego Tżta na impreze nie puściłabym, On mnie też nie-a szczęście mamy podobne zdanie. Co do tych tańczoncych lasek to miłość faceta i zaufanie mu to jedno ale to że facet nie jest z kamienia to drugie.. a od jednego tańca, czy rozmowy często się zaczyna..zbyt dużo widziałam rozpadających się par przez takie imprezowanie a jeszcze więcej zdradzanych...
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Laska sie "rzuca" a on ok, biore?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Wielu nie.. niektórzy tak..niestety. Poza tym, nie rozumiem po co chłopak który ma dziewczynę miałby tańczyć z innymi, to co On nie chce się bawić ze swoją dziewczyną tylko woli z innymi tańczyć? Dla mnie to dziwne.. poza tym jeśli koniecznie chce wyjść z kumplami niech idą na piwo, do baru- bez dyskotek da się żyć, a zawsze można z dziewczyną pojechać przecież. Po prostu ja z doświadczenia wiem, co robią facei jeżdżący na takie imprezy... ovzywiście nie wszysycy... ale nie dziwie się że autorka wątku ma obawy. Poza tym związek to kompromisy- jeśli j kocha potrafi zrezygnować z tego typu "rozrywek",przecież jest wiele innych ciekawych miejsc na męskie wieczory.
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ja tam TZ nie mam wiec nie wiem jak to jest. Jak mialam to nie jedzil na tego typu rozrywki.
Powiem tak osobicie nie mam nic do tego czy moj facet tanczy sobie z inna czy nie, wiadomo ze musi ciagle ze mna i nie mialabym nic przeciwko jakby wychodzil z kumplami czy nawet wyjechal sobie gdzies - jakbym mu ufala to bez problemu. Uważam ze nawet w zwiazku trzeba miec te "odrobine" dla siebie i rozne pasje (jak sie trafia takie same tez dobrze ![]()
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na początku też mnie to nie obchodziło co robi mój Tż,sama taczyłam na imprezach itp. ale z czasem jak zauroczenie zamienia się w miłość i zaczyna Ci bardzo zależeć na drugiej osobie to pojawia się zazdrość- element zdrowego związku, byle nie była to chora zazdrość. My z Tżtem wyznaczyliśmy sobie granice co nam wolno a co nie... warto o tym rozmawiać żeby później nie było rozczarowań.
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też zazdrosna bylam w normalnych granicach ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no chyba że wesele to zrozumiem...ale na dyskotece?!:| ABSOLUTNIE
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaufanie mam ale jednak zawsze jest jakies 'ale' ... a dziewczyny są chytre i latwo potrafią wykorzystac ,ze koles jest troche wstawiony i jest bez nadzoru ... Po prostu nie wyobrazam sobie by jakas inna laska mogła podrywac w klubie mojego TŻ ...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.