|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Dążąc do perfekcyjnego dymka.. poradźcie mi:)
DZIEWCZYNY!!!! Nowa próba dymka w poście 20 i 21
Już wklejałam moje dymne propozycje, ale w każdej coś było nie tak. Wczoraj coś próbowałam, ale coś mi nie pasuje ![]() nie patrzcie na rzęsy i brwi są nieposkromione, doradźcie mi w cieniowaniu. Jak już wrzucę dymka to niech bedzie w porządku od A do Z użyłam czarnego cienia sephora i brązowego i różowego inglota. Nie wiem jak pocieniować swoje oko w smoky albo kończy się za ostro albo kształt nie taki.. ![]() i nie wiem jak je rozetrzeć, bo tarłam i tarłam a i tak jest pewnie źle
Wymianka Edytowane przez kasiek1122 Czas edycji: 2008-01-11 o 20:21 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dążąc do perfekcyjnego dymka.. poradźcie mi:)
Mi się bardzo podoba. Zaryzykowałabym jednak wyciągnięcie ciemnego cienia jeszcze wyżej a potem jasnym cieniem rozetrzeć jego granice. Teraz zrobiłaś takie "kocie oczy"
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja się właśnie jednego boję, że jak wyciagnę za bardzo do góry to mnie skrzyczycie jak robiłam szmaragdowy dymek to były bardzo wyciągnięte do góry i w sumie raczej były opinie, że za bardzo..
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyszło bardzo fajnie... mnie się podoba
a następnym razem wyciągnij troszkę wyżej i zobaczymy jak wyjdzie ja myślę, że będzie ładnie...
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej wytłumaczyć na przykładzie. Tak na szybkęsa zrobiłam (mniej więcej o to chodzi)
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Madie już dość dobrze pokazała o co chodzi. Zgadzam się z nią. Dodaję jeszcze swoje uwagi: zaznaczyłam Ci na różowo
Cień na prawej powiece jest jakby mniej wyciągniety do góry niż na lewej co zaznaczyłam prostą linią i owalem (chodzi o asymetrie w aplikacji cienia), kółkiem oznaczyłam chyba troszke osypany cienik co? Ogólnie mi się bardzo podoba. Oczy Keiry Knightley z piratów..
|
|
#9 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
na pewno bardziej roztarłabym jeszcze granice cienia by stopniowo zanikał
teraz jest za mało dymka i mgły
|
|
|
|
|
#10 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję![]() Cytat:
nic nie umknie Twoim oczom, ale sama chcę żeby był prawie perfekcyjny więc każdy szczegół się liczy a co do Keiry to najcudowniejsze porównanie jakie mogłaś tu napisać kocham Cię za to uwielbiam Keire odkąd pierwszy raz ją zobaczyłam i ma świetne dymki Cytat:
![]() bardzo Wam dziękuję zawsze mogę na Was liczyć
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Ślicznie zrobione kocie oczka
![]() Jeśli jednak to miał być dymek, to ja wzięłabym pacynkę, nabrała na nią jasny cień i roztarła wszystkie granice cienia, żeby był taki jakkby za mgłą Dziewczyny już i tak świetnie Ci poradziły, więc napewno następnym razem się uda
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Do wszystkich rad dodam, ze możnaby dać trochę wiecej jasnego cienia w wewnętrzne kąciki, a granice cienia można tez rozetrzeć rozświetlaczem
![]() Kolory super
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiek - i tam ślicznie wyglądasz |
|
|
|
|
|
#14 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#15 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie się zastanawiałam czym rozetrzeć te cienie, bo zazwyczaj uzywam pędzelków, może rzeczywiście pacynka bedzie jak znalazł dziękuję![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzięki![]() to biorę się do pracy ![]() buziaki dziewczyny jesteście NIEOCENIONE
|
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgodzię się z Dziewczynami , że cień powinnaś bardziej wyciągnąć do góry i rozetrzeć
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie podoba
ale po przerobce z wyciagnieciem wyzej cienia wyglada jeszcze lepiej
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
mnie sie tamte szmaragdowe bardzo podobały, ale takie kocie też mi się podobają. szkoda, że nie ma buźki, bo nie mogę doradzic co bardziej pasuje.
|
|
|
|
|
#19 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no całej buzi nie było, ale teraz będzie - wtedy nawet podkładu na ryjku nie miałam![]() DZIEWCZYNY ZROBIŁAM ![]() Zaraz powklejam fotki, tzn za niedlugo ale to nie bedzie ostateczny smoky bo niestety rzesy wyszły paskudnie głupia jestem, nie chciało mi się zmyć tych z rana i dałam drugą warstę teraz i ech.. no słabo piekne są![]() To napiszecie mi, co jeszcze mam dopracować, oprócz rzęs ok?
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam nowy dymek w nowym poście, żeby było bardziej przejrzyście, niestety zbliżenia wyszły fatalnie
![]() makijaż można zaliczyć do tych mocnych, moja siostra stwierdziła, że wyglądam jak baba-jaga więc było mocno, czego na zdjęciach oczywiście nie widać![]() ok kosmetyki: podkład colorstay puder maxfactor kuleczki brązujące oriflame odrobina białego rozświetlacza vollare szminka avon blyszczyk avon konturówka oriflame tusz maybelline cienie: czarny : sephora brązowy i beż : joko czarna kredka maybelline
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze dwa
tak teraz patrze na ten make-up i on na zdjęciach jest taki delikatny ![]() wydaje mi się, że powinno się zrobić zdjęcia przy żółtawym świelte, i nie kompaktówką
Wymianka Edytowane przez kasiek1122 Czas edycji: 2008-02-10 o 17:39 |
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Wyciagnij cień bardziej do góry ale jego granice mocno rozetrzyj, zeby bylo delikatnie widac kolor, wtedy nie bedzie sie gryzlo i dymek bedzie wygladal o wiele lepiej
Jego granice rozetrzyj jasnym cieniem Ja zawsze tak robie i smokey eyes zawsze mi fajnie wychodza - doszlam juz do wprawy ![]() Czekam na rezultaty
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
To w takim razie moze uzywasz zbyt intensywnego koloru do robienia dymku? Moze sam dymek niech tez bedzie delikatniejszy?
![]() Bo u mnie to wychodzi
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedz mi jeszcze, patrzysz na który dymek pierwszy czy ten z dziś?
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Ten z dzisiaj wyszedl Ci bardzo ladnie
Ladne kolory cieni, fajnie roztarte... Ale ja na cala powieke dalabym nieco delikatniejszy kolor cienia, a w zewnetrznym kąciku ten co masz na calej powiece Efekt bylby delikatniejszy a smokey eyes ladniej by wygladalo
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo, już lepiej, dużo dużo lepiej. Możesz spróbować jeszcze bardziej wyciagnąć cień w górę, a mniej na boki, jeszcze trochę bardziej rozetrzeć, no i rozświetlić wewnetrzne kąciki chociaż troszkę, bo teraz taki smutny ten smokey. Ale bardzo ładnie wyszło, a pierwsze zdjecie super, świetnie wyglądasz
![]() BTW, mozesz edytować pierwszegoposta i dopisać, ze zdjecia dymka są też w 20 i 21 poście, albo dać do nich linki, żeby każdy wiedział
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiek 1 zdjecie jest szoook piekna jestes i pieknie Ci
|
|
#29 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez myślę, że wyglada lepiej postaram się w następnym dymku zastosować również do Twoich rad ![]() ![]() Cytat:
ja mam chyba takie lekkie zboczenie z wyciąganiem cieni na boki cieszę się, że jest lepiej - mam nadzieję, że kolejny będzie już prawie idealny - dzięki Waszym radom zapomniałam o edycji postu - dobrze, że mi przypomniałaś ![]() Cytat:
zdjęcie mojej sister ![]() btw - ten mały szkrab w avatarze jestTwój?
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiek czekaj 1 zdjecie z drugiego wklejonego dymka to nie ty?????niemozliwe:rolleye s: a tak w avatarku jest moj synek Alekisk
![]() |
Nowe wątki na forum Galeria makijażu - moje makijaże
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

są nieposkromione, doradźcie mi w cieniowaniu. Jak już wrzucę dymka to niech bedzie w porządku od A do Z
albo kończy się za ostro albo kształt nie taki.. 

tylko ja się właśnie jednego boję, że jak wyciagnę za bardzo do góry to mnie skrzyczycie
Tak na szybkęsa zrobiłam 

cieszę się, że jest lepiej - mam nadzieję, że kolejny będzie już prawie idealny - dzięki Waszym radom