|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Lepiej fluid czy puder?? I jaki??
Mam prawie 16 lat. Chciałbym sobie kupić puder lub fluid, tylko nie wiem co lepsze. Nie chce sobie zniszczyć cery i wolałabym dyskretny makijaż
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lepiej fluid czy puder?? I jaki??
możemy polecic wyszukiwarkę
![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
PUDER na pewno nie ma takich właściwości kryjących jak fluid, służy głownie do wykończenia makijażu, przedłuża trwałość fluidu. Żaden puder nie zmatowi buzi na cały dzień(fluid raczej też nie), i tak konieczne będą poprawki w ciągu dnia. Możesz ewentualnie to co wymaga krycia przykryć korektorem ,a następnie przypudrować twarz.Używane w rozsądnych ilościach fluid/ puder nie zniszczą ci cery. 30 zł to trochę mało na puder. Możesz przejrzeć ofertę maybelline, dobry jest Loreal True Match,ale chyba kosztuje około 40 zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
polecam fluid i puder z pierre rene
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja cale zycie uzywalam podkladow w formie fluidu jednak wszystkie zapychaly mi pory a efekt krycia nie byl zadawalajacy wiec przerzucilam sie na sam puder. troche mniej zapycha, krycie porownywalne no i aplikacja nieporownywalnie szybsza. teraz uzywam sypkiego inglota ale planuje zakup antybakteryjnego pudru manhattan. pod oczy i na przebarwienia oczywiscie korektor
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.