Miłość a chemia? Co wybrać? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-04, 12:01   #1
adel202
Przyczajenie

Miłość a chemia? Co wybrać?

Witam!
Mam problem delikatnej natury.. I kompletnie nie wiem co z nim zrobić.
Mam narzeczonego od 4 lat dobrze nam razem, łączy nas miłość i przyjażń, wiem, że będzie z niego dobry mąż ojciec, mamy wspólne plany i takie same priorytety ale... no właśnie.
Jest jeszcze jeden mężczyzna. Bardzo dobrze się z nim dogaduje on nazywa mnie swoją przyjaciółką. I problem leży w tym, że zawsze była między nami niesamowita chemia. Jak o nim myśle to mnie w brzuchu ściska i jestem pewna, ze gdyby nie Pan nr 1 to bym popłyneła... Tymbardziej że Pan nr 1 był moim pierwszym i jedynym, nie mam porównania. Jakiś rok temu zaczeliśmy się spotykać na zwykłych spotkaniach które w zasadzie wyglądały bardziej na randki mimo, że do niczego poważnego nie doszło. Gdy dowiedział się, że się zaręczyłam kontakt na pół roku się urwał. Aż do teraz. Pan nr 2 przez te pół roku wszedł też w związek. Postanowiliśmy odnowić kontakt, łudziłam się, ze ten czas spedzony osobno i jego nowy związek sprawi ze nie będzie tej chemii między nami. Wczoraj spotkaliśmy się u mnie w domu. Wypiliśmy sporo. I zaczeło być intymnie. Przytulał mnie, trzymał za rękę na pożegnanie długo trzymał mnie w ramionach i chyba chciał pocałować ale odwróciłam głowe i dostałam buziaka tylko w polik.
Pan nr 1 dowiedział się o wszystkim. Wyciągnął wszystko ode mnie. Powiedział, że mam wybierać. Albo on i mam nawet o dwójce nie myśleć albo mogę odejść do tamtego.
Kocham pana nr 1 ale ta chemia... Nigdy czegoś takiego nie przeżyłam. Kogo mam wybrać? Rozsądek bije się z sercem....
adel202 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 12:10   #2
madana
Zakorzenienie

Dot.: Miłość a chemia? Co wybrać?

No dobra, a oprócz chemii i motyli to coś więcej was łączy? jest szansa wyjść poza bzyknięcie? Facetowi nr 1 nie dziwię się, bo sama nie chciałabym być z kimś, kto jest nielojalny w związku.Bo warto też wiedzieć, ze nakręcone emocje, chemii itp. są przemijające, nietrwałe; jeśli zaś tylko to jest między ludźmi, nietrwałe będzie tym bardziej.
Pomijam, że ukradkowymi spotkaniami, mizianiem z innym, gdy masz narzeczonego, sama podkręcasz atmosferę: chciałabyś, aby tak zabawił się z inną twój narzeczony????

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2012-03-04 o 12:13
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 12:12   #3
Jacqueline__
Zakorzenienie

ja Ci chyba niestety nie doradzę. takie wybory są straszne i nie chciałabym znaleźć się na Twoim miejscu, w Twojej sytuacji. niby z jednej strony mimo wszystko- 'co tam ten drugi mężczyzna, przecież mam narzeczonego, którego kocham i z którym planuje jakieś wspólne życie, a chemia jak sama przyszła, tak sama minie nie wiadomo kiedy' , ale z drugiej strony jak tak będziesz 'to coś' podsycała, właśnie takimi spotkaniami, momentami intymnymi, to ten żar wybuchnie nie wiadomo kiedy. zaczną się jakieś romanse, zdrady i te pe. zresztą, Twój narzeczony i tak już kazał Ci się ogarnąć i wybrać.. wiesz, żadna z Nas za Ciebie nie wybierze. ja nigdy nie miałam takich dylematów i mam nadzieję że nie będę miała. jeżeli jestem w związku- to tylko ten facet z którym dzielę życie się liczy, jest najwazniejszy. a jeśli zaczyna mnie kręcić ktos inny, pojawia się ta cała chemia i dochodzi do takich spotkań już to znaczy że chyba coś tam jest jednak nie tak.

Edytowane przez Jacqueline__
Czas edycji: 2012-03-04 o 12:55
Jacqueline__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 12:15   #4
normalnyFacet
Zakorzenienie

I potem nie dziwmy się, że faceci boją się angażować... skoro kobieta jest TAK PODATNA na pierwsze lepsze złudne EMOCJE.... ehhh

Mam nadzieje, że obecny przejrzy na oczy i sam to pierwszy skończy..
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 12:35   #5
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Napisane przez adel202 Pokaż wiadomość
Witam!
Mam narzeczonego od 4 lat dobrze nam razem, łączy nas miłość i przyjażń, wiem, że będzie z niego dobry mąż ojciec, mamy wspólne plany i takie same priorytety ale... no właśnie.
Jest jeszcze jeden mężczyzna. Bardzo dobrze się z nim dogaduje on nazywa mnie swoją przyjaciółką. I problem leży w tym, że zawsze była między nami niesamowita chemia. Jak o nim myśle to mnie w brzuchu ściska i jestem pewna, ze gdyby nie Pan nr 1 to bym popłyneła... Tymbardziej że Pan nr 1 był moim pierwszym i jedynym, nie mam porównania. Jakiś rok temu zaczeliśmy się spotykać na zwykłych spotkaniach które w zasadzie wyglądały bardziej na randki mimo, że do niczego poważnego nie doszło. Gdy dowiedział się, że się zaręczyłam kontakt na pół roku się urwał. Aż do teraz. Pan nr 2 przez te pół roku wszedł też w związek. Postanowiliśmy odnowić kontakt, łudziłam się, ze ten czas spedzony osobno i jego nowy związek sprawi ze nie będzie tej chemii między nami. Wczoraj spotkaliśmy się u mnie w domu. Wypiliśmy sporo. I zaczeło być intymnie. Przytulał mnie, trzymał za rękę na pożegnanie długo trzymał mnie w ramionach i chyba chciał pocałować ale odwróciłam głowe i dostałam buziaka tylko w polik.
Pan nr 1 dowiedział się o wszystkim. Wyciągnął wszystko ode mnie. Powiedział, że mam wybierać. Albo on i mam nawet o dwójce nie myśleć albo mogę odejść do tamtego.
Kocham pana nr 1 ale ta chemia... Nigdy czegoś takiego nie przeżyłam. Kogo mam wybrać? Rozsądek bije się z sercem....

Też mam nadzieję, że Twój facet przejrzy na oczy i to zakończy. Nie masz żadnych wyrzutów sumienia, tzn że Ci na Twoim partnerze nie zależy. Więc powinien on mieć szansę na ułożenie sobie życia z kobietą, która będzie wobec niego lojalna.
Sorry, ale nie umiem doradzać komuś w takiej sytuacji, bo jak dla mnie nie do pomyślenia, że można planować z kimś ślub i jednocześnie kręcić na boku z drugim.
I nie wiem jak miłość Cię łączy z Twoim partnerem Ja tu zakochanej kobiety nie widzę.
Stary 2012-03-04, 12:44   #6
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Rezygnujesz z 4 lat związku, ze wspaniałego faceta na rzecz motylków i chwilowego romansu który rozleci się w ciągu 2 tygodni? Spoko

plecaczkiem: 7250 km
zjedzmniebejbe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 12:45   #7
wieczna_marzycielka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
I potem nie dziwmy się, że faceci boją się angażować... skoro kobieta jest TAK PODATNA na pierwsze lepsze złudne EMOCJE.... ehhh

Mam nadzieje, że obecny przejrzy na oczy i sam to pierwszy skończy..
Nie uogólniaj, nie kazda kobieta.

Też mam taka nadzieje.

Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda Ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.

Paulo Coelho

wieczna_marzycielka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-04, 12:47   #8
madana
Zakorzenienie

Pomijam, że pan nr 2 też w związku, a na boku pannę mizia- cóż, pewnie dobraliście się jak w korcu maku; tylko nie pojmuję, jak można w opisanej sytuacji na zimno planować ślub. Dla mnie lojalność wobec tego, z kim jestem, jest absolutną podstawą; czy to, że wyszłam za mąż , spowodowało, że nie widzę innych, także atrakcyjnych facetów- widzę; ba- miałam nawet okazję, ale to ja jestem panią swoich uczuć i emocji, a nie one rządzą mną. Daj panu nr 1 szansę na związek z kobietą, dla której będzie ważny; a ty "chemiuj" się go woli.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 12:59   #9
Agataalina
Raczkowanie

Na miejscu Twojego narzeczonego już dawno bym z Tobą zerwała..Wierność w związku to podstawa, a Ty tą zasadę złamałaś. Daj mu spokój i pozwól znaleźć szczęście u innej.
Agataalina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 13:25   #10
adel202
Przyczajenie

to nie jest tak, ze go nie kocham.. z tamtym do niczego nie doszło.. Za dużo alkoholu i pozwoliłam, zeby mnie trzymał za rękę i przytulał. Żałuję tego chociaż nie mogę powiedzieć, ze tego nie chciałam. Ale już na to nie pozwole. Z narzeczonym znam się od liceum. Nigdy nie miałam żadnego porównania. po prostu gubię się ze swoimi emocjami. Stąd to zastanowienie. Ale chce dać nam szanse i nie chce ranić narzeczonego. Wiem, że to głupie zauroczenie minie. Zamierzam ukrucić kontakt z tym drugim. Albo najlepiej zerwać. Jest mi ciężko zrozumcie. Ale zależy mi na nim, nie chce tego stracić. Tylko czasem brak siły, wsparcia i rozmowy z kimś życzliwym... Ale nie zamierzam się nad sobą użalać bo problem leży we mnie. Musze się ogarnąć...
Stary 2012-03-04, 14:03   #11
normalnyFacet
Zakorzenienie

Kurcze zastanówmy się jak tak na chłodno.. jak niektórzy ludzie mogą być PIERWSZYMI i OSTATNIMI... mogą czy nie? Ależ pewnie, że mogą! Wystarczy chcieć... to jest MIŁOŚĆ wtedy.. a nie myśli "ciekawe jakby było z innym, NIE MAM porównania" a czy sensem MIŁOŚCI jest mieć OWE PORÓWNANIE?

Zastanów się nad moimi słowami.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-04, 14:06   #12
baobabka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Dla mnie lojalność wobec tego, z kim jestem, jest absolutną podstawą; czy to, że wyszłam za mąż , spowodowało, że nie widzę innych, także atrakcyjnych facetów- widzę; ba- miałam nawet okazję, ale to ja jestem panią swoich uczuć i emocji, a nie one rządzą mną. .
Zgadzam się. To oczywiste, że w swoim życiu spotkasz jeszcze wielu atrakcyjnych mężczyzn, ba, może i najdzie chwilowe zauroczenie. Bywa. Tyle tylko że decydując się na bycie w trwałym związku, a małżeństwo takim związkiem jest, decydujesz się na lojalność i wierność. Nie jest wiernością "On mnie tylko dotknął, ale mnie nie całował". Nie jest wytłumaczeniem "Bo mi się drugi podoba".

Jak się podoba masz dwie opcje, bardzo jasne. Albo kończysz obecny związek i idziesz się chemić albo robisz to, co się w związku robić powinno - stwierdzasz, że ok, chwilowo się zauroczyłaś, więc czas się odciąć, żeby nie naruszyć trwałości tego, na co tyle pracowaliście. A Ty pogłębiasz relację z drugim facetem dla większych emocji, ranisz narzeczonego, podkopujesz Wasz związek i dorabiasz do tego ideologię. Wóz albo przewóz, podejmij decyzję i się jej trzymaj.

I proszę, nie proś o zrozumienie, bo z pewnością niejedna Wizazanka podczas trwania związku poznała fajnego faceta Tylko nie każda chodziła z nim na randki i na mizianko
baobabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 14:19   #13
adel202
Przyczajenie

baobabka dzięki. podjełam decyzje. numer tego drugiego usunełam i tak samo mam nadzieję usunąć go ze swojego życia. Nie proszę o zrozumienie - bo to ja tutaj zawiniłam i zraniłam kogoś na kim mi zależy.
Temat uważam za zakończony.
Stary 2012-03-04, 14:26   #14
baobabka
Zadomowienie

W takim razie życzę konsekwencji i powodzenia
baobabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 14:40   #15
kalincia
BAN stały

Cytat:
baobabka dzięki. podjełam decyzje. numer tego drugiego usunełam i tak samo mam nadzieję usunąć go ze swojego życia. Nie proszę o zrozumienie - bo to ja tutaj zawiniłam i zraniłam kogoś na kim mi zależy.
Temat uważam za zakończony.
Powodzenia. A może ci się ono przydać.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 16:07   #16
karuzel_a
Raczkowanie

Z jednej strony jesteś przyzwyczajona do pierwszego, znasz go na pamięc a on Ciebie. Z drugiej strony pociąga Cię powiew świeżości.

Twój Pan Nr 1 ma rację, musisz wybrać. A wybór należy tylko do Ciebie...

blog o codziennych rzeczach w niecodziennym stylu...
karuzel_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 16:17   #17
Layla79
Zakorzenienie

robili jakieś badania, że im bardziej się wyszalejemy za młodu, tym bardziej trwałe związki tworzymy potem. dlatego ponoć najlepiej udają się związki zawarte po 30-tce. najbardziej nietrwałe są z kolei te zawarte za czasów liceum. ludzie się rozwodzą, bo w międzyczasie, przez okres studiów, potem pracy zawodowej mogło się okazać, że te drogi życiowe początkowo zbieżne - rozbiegły się, a ponoć najważniejsze iść w tym samym kierunku.
na moje oko, albo się nie wyszalałaś, albo masz złudzenie, że zauroczenie trwa wiecznie. nie trwa. natomiast jeżeli szukasz kogoś innego, to znaczy, że ten narzeczony nie jest Tobie pisany. nie doczytałam, ile masz lat? jeżeli 20, to w ogóle ślub jest bez sensu.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 17:28   #18
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez baobabka Pokaż wiadomość
I proszę, nie proś o zrozumienie, bo z pewnością niejedna Wizazanka podczas trwania związku poznała fajnego faceta Tylko nie każda chodziła z nim na randki i na mizianko
Dokładnie Nie raz i nie dwa, zdarzyło się że podrywał mnie facet że szczęka opada... I myślisz że nie ściskało mnie w brzuchu? Ściskało jak cholera. Ale człowiek nie jest głupim zwierzęciem i umie pomyśleć logicznie. A logicznie biorąc to w życiu, za żadne skarby świata, nie odeszłabym i nie zdradziła TŻ, bo to jego kocham, nawet jeśli tamci by mi tańczyli nago przed nosem Prawdziwych uczuć i dobrego związku nie zostawia się dla chwilowych romansów, porywów d... (bo na pewno nie serca ) i Bóg wie czego jeszcze. I wiesz co? Jak tylko zaczynałam analizować, to te wszystkie jakieś zauroczenia mijały jakby pstryknął palcem, na tej samej zasadzie idzie się zauroczyć w aktorze/piłkarzu

Edytowane przez 201608251020
Czas edycji: 2012-03-04 o 17:30 Powód: literówka :P
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 18:26   #19
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
Prawdziwych uczuć i dobrego związku nie zostawia się dla chwilowych romansów, porywów d... (bo na pewno nie serca )
Tak powinno być w każdym związku BRAWO!

i tak masz rację to nie są porywy serca tylko dupy
Stary 2012-03-04, 18:34   #20
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
Rezygnujesz z 4 lat związku, ze wspaniałego faceta na rzecz motylków i chwilowego romansu który rozleci się w ciągu 2 tygodni? Spoko
otóż to, pierwsze emocje zaraz opadną, pojawi się żal i rozczarowanie facetem nr 2 ale to Twoje życie i to to Ty masz sobie je ułożyć tak, żebyś to Ty była szczęśliwa, pamiętaj o tym
Stary 2012-03-04, 21:52   #21
Rena
Zakorzenienie

rada jest prosta - jak nie jeden, nie drugi to trzeci moze spelni komplet wymagan.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 22:28   #22
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
Kurcze zastanówmy się jak tak na chłodno.. jak niektórzy ludzie mogą być PIERWSZYMI i OSTATNIMI... mogą czy nie? Ależ pewnie, że mogą! Wystarczy chcieć... to jest MIŁOŚĆ wtedy.. a nie myśli "ciekawe jakby było z innym, NIE MAM porównania" a czy sensem MIŁOŚCI jest mieć OWE PORÓWNANIE?

Zastanów się nad moimi słowami.

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 23:27   #23
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Witam!
Wcale nie byłabym taka pewna, czy kochasz swojego faceta... Bo można powiedzieć o kimś, że będzie super mężem i ojcem, nie czując do niego nic, po prostu można to obiektywnie stwierdzić także o facecie, który nas nuży, z którym się jest z zasiedzenia ... Jest to dla mnie żałosne, i niestety kilka takich par znam. Po co przy nim siedzisz, oszukujesz siebie i jego, bo tak jest wygodniej? Nie kumam takiego podejścia.
A co do chemii - od czegoś do cholery związki muszą się zaczynać prawda? Na ogół motylki w brzuchu są najpierw i jest to całkiem naturalne. Nie rób nic na razie, tylko zastanów się jeszcze raz, czy NAPRAWDĘ kochasz swojego partnera.
Aha, któraś tu pisała, że emocje zaraz opadną... pardon, głupie gadanie Opadną albo nie, nie można tak upraszczać, mądre bądźcie wtedy, jak już was spotka kilka ciekawszych przejść w życiu ...

Edytowane przez lwia paszcza
Czas edycji: 2012-03-04 o 23:30
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-05, 08:46   #24
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lwia paszcza Pokaż wiadomość
mądre bądźcie wtedy, jak już was spotka kilka ciekawszych przejść w życiu ...
Rozumiem, że nas w życiu nic ciekawszego nie spotkało i dlatego tak mówimy? Zasmucę Cię - po ciekawszych przejściach też można mieć takie poglądy, nie wszystkich musisz oceniać swoją miarą, niektórzy przeszli dużo i nadal tak uważają, ciężkie do pojęcia, prawda?
Stary 2012-03-05, 08:58   #25
201803290936
Konto usunięte

Niestety, skoro faceta, z którym jesteś, postrzegasz bardziej przez pryzmat "dobry mąż, ojciec" (w czym nie ma niczego złego, o ile zachowane są właściwe proporcje), niż "cudowny mężczyzna, który mnie kręci, pociąga", to sorry - wcześniej, czy później pojawi się w Twoim życiu kolejna fascynacja kimś innym. Na pewno jesteś przywiązana do narzeczonego, na swój sposób zapewne go kochasz, ale bardziej jako bezpieczną przystań na życie, takiego chłopako - brata - przyjaciela, niż faceta - mężczyzny, który może fascynować, oczarowywać. Za dużo w Twoim myśleniu zdrowego rozsądku (jest on niezbędny, ale w nadmiarze zaczyna wyglądać na wyrachowanie), a za mało silnych uczuć. Zamiast na wspólnych planach i patrzeniu na niego, jako na przyszłego męża i ojca, skup się na odświeżeniu związku, spojrzeniu na niego jako na mężczyznę - może się da?

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2012-03-05 o 09:00
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-05, 09:16   #26
tacyta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
robili jakieś badania, że im bardziej się wyszalejemy za młodu, tym bardziej trwałe związki tworzymy potem. dlatego ponoć najlepiej udają się związki zawarte po 30-tce. najbardziej nietrwałe są z kolei te zawarte za czasów liceum. ludzie się rozwodzą, bo w międzyczasie, przez okres studiów, potem pracy zawodowej mogło się okazać, że te drogi życiowe początkowo zbieżne - rozbiegły się, a ponoć najważniejsze iść w tym samym kierunku.
na moje oko, albo się nie wyszalałaś, albo masz złudzenie, że zauroczenie trwa wiecznie. nie trwa. natomiast jeżeli szukasz kogoś innego, to znaczy, że ten narzeczony nie jest Tobie pisany. nie doczytałam, ile masz lat? jeżeli 20, to w ogóle ślub jest bez sensu.
Zgadzam się z pogrubionym. Związki rozpoczęte w czasach licealnych w większości przypadków nie mają racji bytu, bo ludzie w tym wieku zwykle nie wiedzą jeszcze, czego chcą, ich charaktery nadal się kształtują a cele życiowe czy priorytety nie są jeszcze określone i mogą się zmienić. Mam wrażenie, że termin ważności obecnego związku autorki właśnie mija a ona na tym etapie życia nie jest jeszcze gotowa zaangażować się na poważnie. Chyba lepiej zarówno dla niej jak i dla narzeczonego, aby zakończyła obecny związek zamiast tkwić w nim z rozsądku, przyzwyczajenia czy zasiedzenia zastanawiając się wiecznie, jak by to było z tym drugim... Rzadko kto od razu za pierwszym podejściem trafia na najbadziej odpowiednią dla siebie osobę, czasami trzeba poznać i porównać różne egzemplarze płci przeciwnej (nie mówię, żeby wchodzić z każdym z tych egzemplarzy w związek ale o zwykłym spotykaniu się i poznawaniu różnych ludzi), żeby dojść do tego, który egzemplarz jest dla nas najwłaściwszy.
Stary 2012-03-05, 09:39   #27
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tacyta Pokaż wiadomość
(...)
Mam wrażenie, że termin ważności obecnego związku autorki właśnie mija
(...)
Widzę, że określenie się przyjęło.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-05, 10:04   #28
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
Rozumiem, że nas w życiu nic ciekawszego nie spotkało i dlatego tak mówimy? Zasmucę Cię - po ciekawszych przejściach też można mieć takie poglądy, nie wszystkich musisz oceniać swoją miarą, niektórzy przeszli dużo i nadal tak uważają, ciężkie do pojęcia, prawda?
Nie oceniam wszystkich swoją miarą, ale nie chce mi się tego rozbijać na części pierwsze i tłumaczyć. Nie wiem, ile ty przeszłaś i wybacz, ale nie mam teraz ani ochoty, ani czasu tym bardziej, żeby przekopać się przez wszystkie twoje wątki i to sprawdzać , nie interesujesz mnie aż tak strasznie
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-05, 10:09   #29
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lwia paszcza Pokaż wiadomość
ale nie mam teraz ani ochoty, ani czasu tym bardziej, żeby przekopać się przez wszystkie twoje wątki i to sprawdzać
A ktoś Ci każe???

Powiem więcej, czułabym się co najmniej dziwnie tak inwigilowana...
Stary 2012-03-05, 16:54   #30
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Niestety, skoro faceta, z którym jesteś, postrzegasz bardziej przez pryzmat "dobry mąż, ojciec" (w czym nie ma niczego złego, o ile zachowane są właściwe proporcje), niż "cudowny mężczyzna, który mnie kręci, pociąga", to sorry - wcześniej, czy później pojawi się w Twoim życiu kolejna fascynacja kimś innym. ?
Cudowny mężczyzna to chyba każda z was miała (i nadal ma) u siebie... tylko autorka nie potrafi docenić TO CO MA.. i podejrzewam co zawsze CHCIAŁA mieć.

Tak właśnie można w nieskończoność Doris prawda? Co mnie ciekawi, dlaczego Ty i inne kobiety POTRAFICIE wytrwać z jednym? a no dlatego, że DOCENIACIE I KOCHACIE. A tutaj? tutaj jest jeden wielki kołowrotek.. z jednej strony autorka chciałaby miłość do grobowej deski ,a z drugiej strony tak jakby nie dba o to.. myśli, że samo się zrobi.. bull shit tak się właśnie nie zrobi. Jak się chce mieć fajny związek to wg mnie trzeba nauczyć się być odpornym na pokusy. Tym bardziej jak się jest kobietą... co jak widać u autorki jak i innych dziewczyn co mają "porywy dupy a nie serca" o czym wspomniała Paollino.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości