Nierówności po liposukcji - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-17, 21:50   #1
jadwisiamink
Raczkowanie

Nierówności po liposukcji

Witam
Mam pytanko do dziewczyn ktore mają doświadczenie w temacie.
Jestem już 3 miesiąc po liposukcji laserowej brzucha, niestety, nadal jestem opuchnięta w niektorych miejscach i mam wrażenie że to chyba już trochę za długo, ale może sie mylę.
Następny problem to nierówności, zwłaszcza gdy leżę na plecach są widoczne, jakby celulit na brzuchu, jak dotykam to pod skórą mam takie zgrubienia. lekarz twierdzi że to opuchlizna i że to zupełnie normalne ale ja się zaczynam już martwić. jak czytam inne posty to dziewczyny po miesiacu już ponoć dochodzą do siebie a u mnie to jakoś długo wszystko trwa. Jak to powinno wyglądać ?jak bylo u Was?
jadwisiamink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 20:30   #2
ladulcynea
Przyczajenie

Dot.: Nierówności po liposukcji

Witaj
A masowalas, bo miejsca odessane trzeba rozmasowywac, inaczej porobia sie zgrubienia, ktore pozniej trudno znikaja, aczkolwiek z czasem tak.
ladulcynea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 18:40   #3
jadwisiamink
Raczkowanie

Tak, mialam dwa razy w tygodniu około miesiąc po zabiegu masaże ze tak powiem "profesjonalne" a później sama się masowałam. Te zgrubienia jakby bardziej sa widoczne gsy " nacioągnę skórę" znaczy podniose ręce do góry lub gdy leżę na plecach. mam nadzieję że to zejdzie
Stary 2012-02-17, 20:37   #4
Rudzielec 22
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jadwisiamink Pokaż wiadomość
Tak, mialam dwa razy w tygodniu około miesiąc po zabiegu masaże ze tak powiem "profesjonalne" a później sama się masowałam. Te zgrubienia jakby bardziej sa widoczne gsy " nacioągnę skórę" znaczy podniose ręce do góry lub gdy leżę na plecach. mam nadzieję że to zejdzie
Wróć do lekarza i domagaj się korekty lub masaży gratis. Nie po to wydajemy tyle kasy, żeby potem nie móc się pokazać
Rudzielec 22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-27, 13:29   #5
Kinka_17
Raczkowanie

A ja mam takie pytanie ile kosztuje taka impreza??)tzn liposunkcja laserowa
Kinka_17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-09, 15:09   #6
Marcepsien
BAN stały

Właśnie też bym się chętnie dowiedziała ile płaciłyście za liposukcję i gdzie?
Marcepsien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-10, 10:52   #7
201704051255
Konto usunięte

10k, Poznań, Dr Kubasik
Nie jestem zadowolona z efektu, utzrymywał się przez 2 mce, z czego miesiąc takie siniaki, że nie mogłam się nikomu pokazać. De facto mogłam się miesiąc cieszyc efektami...
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-14, 19:20   #8
jadwisiamink
Raczkowanie

koszt 15,000.00zł waser lipo, dzisiaj mija 7 miesiąc, nierowności są, choć i tak jest lepiej niż przed zabiegiem, ale gdybym miała się poddać temu zabiegowi jeszcze raz to bym zainwestowała w prywatnego trenera.
Stary 2012-03-24, 15:18   #9
Rudzielec 22
Przyczajenie

15 000 tysięcy to bardzo bardzo dużo, skąd oni takie seny biorą? Ja za cały brzuch wydałam 10 z liposukcję infradźwiekową (NIL) lub wibracyjną bo pod tymi nazwami występuje. Powiem z doświadczenia, że grudki to normalna sprawa i mogą być delikatnie wyczuwalne ale nie mogą być widoczne. To liposukcja a nie gładzenie. Ja może mam z 2 maluteńkie grudki ale naprawdę muszę ich porządnie poszukać. Zawsze najważniejsze to dobry lekarz z dużym doświadczeniem.
Rudzielec 22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-07, 19:54   #10
sawusia49
Raczkowanie

Kilka lat temu robiłam liposukcję podbródka.Przez tydzień chodziłam z opaską uciskową,póżniej seria masaży,a i tak pozostał mi taki delikatny kalafior pod brodą.
sawusia49 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-14, 20:52   #11
ilkac4
Przyczajenie

Słuchajcie. Nie myślcie nawet o żadnych liposukcjach, smart lipo, vaser lipo, body jet itd...Po tym moga zostac tylko nierownosci i problemy!!!Ja sama uwierzylam w opis smart lipo...Ze to taki małoinwazyjny bezpieczny zabieg, ze wygladza skore, redukuje cellulit...G...PRAWDA!!Uw ierzyłam rownież lekarzowi...Rzeczywistość okazała się jednak bolesna...Płaczę i żałuje że nie mogę cofnąć czasu!!!PRZESTRZEGAM TERAZ WSZYSTKICH!!!JA nie miałam szcześcia...mnie nikt nie przestrzegł...
W dodatku rozmawiałam z samym dystrybutorem laserów smart lipo na polskim rynku. Powiedzial mi ze niestety prawdziwy, oryginalny amerykanski laser do smart lipo jest dostepny w Polsce jedynie w kilku znanych klinikach...Cala reszta to chinskie podrobki!!!Stąd pozniej problemy i płacz wielu kobiet!!!Nie mam pojecia kto dopuszcza te zabiegi na rynek!!! Ktore narazaja nasze zdrowie!!!I urode...Nie szanujemy jej przed zabiegiem...potem płaczemy że oddałybyśmy wszystko by właśnie taka była...jak przed zabiegiem!!!NIESTETY CZASU NIC NIE COFNIE!!!!
Ja dodatkowo przestrzegam przed AMBASADĄ URODY W JELENIEJ GÓRZE I DOKTOREM JAROSŁAWEM WILKIEM. To tam zniszczono moje ciało!!! Ani Laser jaki tam posiadaja ani lekarz nie są odpowiedni do tego typu zabiegów!!!!!!!
Ten dystrybutor laserów powiedział mi że koniecznie trzeba sprawdzać staż w wykonywaniu tych zabiegow przez lekarza, jego certyfikaty, opinie ( ale nie w internecie!!!bo czesto sa nieprawdziwe!!! kazdy moze sobie napisac reklame podszywajac sie pod zadowolonego klienta!!! ).
A najwazniejsze to to że oryginalny laser powinien miec atest FBA badz FDI ( niestety tej nazwy dokladnie nie pamietam, ale cos w tym stylu ).
W kazdym razie ja odradzam wszelkie zabiegi tego typu!!! Bo to sie konczy pozniej na płaczu!!!!
Naprawde mozna schudnac mase kg przy odpowiedniej diecie i cwiczeniach!!! Polecam wam strone vitalia.pl tam mozna zalozyc swoj pamietnik odchudzania, wspierac sie w grupie innych odchudzajacych, motywowac ich efektami, zdjeciami sprzed i po, wymieniac radami. To jest najlepsza forma do szczuplej sylwetki!!! Niestety ja zaluje ze znalazlam vitalie za pozno Gdybym tylko znalazla przed tym cholrenym zabiegiem smart lipo...
ilkac4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-18, 22:53   #12
jadwisiamink
Raczkowanie

No cóż, niestety muszę się zgodzić z moją przedmówczynią.
Nie róbcie sobie żadnych liposukcji, śledząc wątek przeczytacie że miałam zabieg liposukcji tzw waser lipo, niestety po trzech latach i milionach masaży, konsultacji w innych klinikach, jestem na etapie, że aby coś z tym zrobić trzeba powtórzyć zabieg, a na to mnie już nikt nie namówi. Mam góry i doliny na brzuchu, owszem w bluzce wygląda to nieźle, ale stroju dwuczęściowego nie założę już nigdy. Zabieg robiłam w renomowanej klinice, lekarz cieszący się dobrą opinią. Odradzam z całego serca, a jeśli w dalszym ciągu się zastanawiacie to chętnie zainteresowanym przeslę zdjęcia tego cudu za 15 tysięcy złotych.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości