|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
W was ostatnia nadzieja..czyli komiks do gazetki.
Zaproponowałam, że mogę spróbować zrobić komiks do gazetki szkolnej. Zawsze o tym marzyłam. Niestety naszedł mnie brak weny i zakomunikowałam to opiekunce gazetki. Owszem naskrobałam jakiś, ale nie spodobał się jej i miałam zrobić inny. Powiedziałam, że jeśli ktoś wymyśli scenariusz to ok. Mimo iż jest nauczycielką polskiego, musi mieć problemy z komunikacją. Mówi teraz - jesteś nieobowiązkowa itd. - choć oświadczyłam jej - jeśli dostane scenariusz to sie biorę do pracy. Nie chce być alfą i omegą. No ale cóż, mam sama sobie wymyślić.
I w was ostatnia nadzieja, drogie wizażanki! Wiem, punktem wyjścia mogłaby być akcja rozgrywająca się w szkole z dawką humoru, ale to i tak nic mi nie pomaga, nie mogę wymyślić jakiegoś konkretu. Może na podstawie jakiś kawałów szkolnych? Ehh, jestem w przysłowiowej "." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W was ostatnia nadzieja..czyli komiks do gazetki.
Na kiedy?
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Termin nie był ściśle ustalony, ale teoretycznie już minął. Wciąż jednak jest możliwość, a ja jak zaczynam to chce skonczyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A może podkoloryzuj to,co już naprawdę zdarzyło się w szkole?
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Tez tak myślałam, śmieszne sytuacje klasowe. Nawet zawsze jak ktoś coś powie śmiesznego to to zapisuje. Jednak to co może śmieszyć moją klasę, może nie śmieszyć reszty szkoły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Podpinam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ok, mam pomysł
![]() Jeśli to ma być w formie komiksu to można go fajnie przedstawić. Nauczycielka sprawdza zadania domowe, Jasiu (niech będzie ten przysłowiowy ![]() Tłumaczy się brakiem czasu. Zaczyna opowiadać nauczycielce o tym jak to zapobiegł napadowi na bank, gasił pożar lasu, uratował kotka, który wszedł na drzewo i nie mógł zejść, itp. Cuda - wianki. Kiedy już wrócił do domu, nie miał siły na nic i zasnął. Nauczycielka oczywiście w to nie wierzy, klasa sie śmieje, a Jasiu dostaje pałe. A w tym czasie do klasy wchodzi cały komitet, który wręcza Jasiowi medal za zasługi, pełno paparazzi, kwiaty, laury i fanfary ![]() Mam jeszcze parę innych, ale nie jestem pewna czy o to ci chodzi.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Możesz też wykorzystać motyw Rzecznika Praw Obywatelskich, który odrabia prace domowe za uczniów, bo sam kwestionował ich legalność, ujęte w dwóch scenkach to jak się zachowują uczniowie, kiedy nauczyciel się odwróci a jak kiedy patrzy(na zasadzie kontrastu), lekcja matematyki, kiedy nauczyciel rozrysowuje coś na tablicy a uczniowie śpią w najlepsze, motyw szkolnego plecaka, który jest dwa razy większy niż uczeń, lekcja chemii - uczniowie wchodzą do klasy normalni a wychodzą cali zadymieni, w kłębach dymu (widzisz to? ![]() Ale czy o coś takiego ci chodzi?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.