![]() |
#1 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
SUKIENKA co o niej sadzicie/co zmienic?Witajcie
![]() Tak jak w tytule watku mam prosbe . Dzisiaj pierwszy raz przymierzylam sukienke na 100ke(jest szyta, takze mozliwe sa poprawki /zmiany).Kolor bardzo mi sie podoba. Ale mam pytanie do Was? Co sadzicie o niej? Co zmienic? Wydaje mi sie ze czegos w niej brakuje, wiec bede wdzieczna za wszystkie rady ![]() Wiem,ze watek 100kowy juz jest, ale zalezy mi na czasie i radach, bo moge jeszcze wprowadzic w niej zmiany. Oczywiscie rajstopy beda inne, a buty jak w zalczniku, a nie czerwone. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: SUKIENKA co o niej sadzicie/co zmienic?
Przede wszystkim wybrałaś rewelacyjny kolor
![]() Co do ewentualnych zmian:ten tył jakoś dziwnie wygląda(góra),ale może to kwestia zdjęcia.Przód podoba mi się tak jak jest,aczkolwiek mogłoby to również ciekawie wyglądać z jakimś "pasem",z tego samego materiału,jakoś fajnie udrapowanym(nie umiem niestety tego fachowo wytłumaczyć). Wiesz już co z biżuterią?I czy te buty przypadkiem nie są płaskie?(wydaje mi się,że widziałam je na allegro,czy to może pieces by vero moda?).Jeśli dobrze kojarzę,że są płaskie to moim zdaniem powinnaś się zdecydować jednak na buty na obcasie,nawet niewielkim.Ale to tylko moja subiektywna opinia ![]() Generalnie zazdroszczę sukienki i dobrej krawcowej ![]()
kiedy patrzysz na wszechświat i myślisz: "A co ze mną?". I możesz usłyszeć, jak wszechświat odpowiada: "No a co z tobą?". Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie. Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja bym ja skrocila tak, zeby siegala do kolana i dodala pod spod troche tiulu, zeby "odstawala".
Co do butow tez stawiam na obcas, nawet niewielki
![]() |
#4 | |
|
Cytat:
![]() kolor od dawna mi sie marzyl taki, na 100kach ciagle sa czarne sukienki,ta mnie urzekla. moja mama mi szyla ta sukienke,takze moge wymyslac i zmieniac ![]() Na bizuterie ciagle nie mam pomyslu, nie chce zeby sie zgubila, bo bede miala falowane,rozpuszczone wlosy. A buty sa z vero mody, raczej musze miec plaskie , bo mam 175 wzrostu. A nigdzie nie widzialam ladnych koniecznie peep toe na plaskim obcasie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jakies dziwne wrazenie ze ta sukienka jest dla Ciebie za ciezka... No i kompletnie nie podoba mi sie tyl. Aczkolwiek kolor bardzo ladny, i kroj dosc ciekawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
|
Cytat:
![]() mi tez wlasnie cos w niej nie pasuje, tylko ciagle patrze na nia i nie wiem co. jaki proponowalabys dekolt? bo tez wydaje mi sie za skromny, przytlaczajacy gore? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Uwazam,ze powinnans miec koniecznie buty na wysokim obcasie,bo te chyba skroca sylwetke...
![]() ![]() Super kolorek sukienki!!! ![]() ![]() Jedyne 'ale' co do sukienki to zanika Ci jakos dziwnie talia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() kolor jest super, ogolnie sukienka mi sie podoba, chociaz uwazam, ze do "naszej" figury najbardziej pasuja suknie do ziemi (bo skracaja) ![]() zmienilabym krzyzowane ramiaczka na zwykle (chociaz w swojej sukience mam takie same, ale ide w rozpuszczonych wlosach, wiec nie beda sie bardzo rzucac w oczy) i powiekszyla troche dekolt, poza tym mozna by naszyc na nia cos srebrnego, chyba ze zalezy Ci na prostocie. co do butow to moglyby byc troche wyzsze, chociaz sama rezygnuje z 8 cm szpilek na rzecz nizszych, jedynie 3,5 cm ![]() torebka bardzo mi sie podoba. edit: przyjrzalam sie i wydaje mi sie, ze sukienke moga "przytlaczac" ramiaczka, dlatego proponuje zrobic je ciensze.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
podoba mi sie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja bym tak jak poprzedniczki pisały podniosła dół tiulem, bo jakoś taka przyklapnięta jest bardzo, troche większy delkot i inne ramiączka i będzie super.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Polecam podkreślić bardziej talię.
Teraz wyglądasz jak malutka dziewczynka która ubrała sie w sukienke mamy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Prześliczny kolor sukienki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Śliczny kolor
![]() Generalnie sukienka jest bardzo ładna i myślę, że świetnie wybrałaś inną od więszości sukienkę która nie będzie postarzać. Jak patrzę na te wszystkie balowo-studniówkowe kreacje to ehhh ![]() Zdecydowanie zmieniłabym krzyżowanie na plecach na proste i ramiączka na trochę cieńsze. Poza tym sukienka musi być bardziej dopasowana w tali (teraz wygląda jak po starszej siostrze); fajnie wyglądałoby z takim pasem jak dziewczyny radzą ![]() Pochwal się nią po ostatecznych poprawkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja skróciłabym ją (koniecznie) do kolan i dodała halkę z tiulu. Poza tym uważam, że powinna być dopasowana w talii (Po co te marszczenia?). Poza tym jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
źle leży...
![]() |
#18 |
|
Dziekuje dziewczyny
![]() Ale licze tez jeszcze na jakies pomysly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
![]()
Jak na razie sukienka jest za duza. Powinna bardziej przylegac do ciala (szczegolnie gora). Kolor jest fantastyczny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem powinnaś zlikwidować te marszczenia w pasie. Jesteś szczuplutka, podkreśl talię szerokim pasem, np. w srebrnym kolorze (wtedy) będzie pasował do torebki i błyszczących butów, do tego oczywiście srebrna biżuteria (która będzie idealna dla Twojej karnacji.)
Tiul dodałabym KONIECZNIE, żeby poszerzyć sukienkę na dole, nabierzesz wtedy bardzo kobiecej figury. Swoją drogą - tiul nie musi wystawać, wystarczy, że będzie równy w długości z sukienką. No i sukienka do kolan! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
sukienja skliczna- ah ten kolor!
ja mysle ze jakbys dodala troche srebrnego (chociazby bardziej wyrazista bizuteria ) by troszki ten stroj rozswietlila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Całkowicie zgadzam się z eloteteie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
|
No wiec pokazuje sukienke po pierwszej, ale nie ostatniej przerobce
![]() -zlikwidowany marszczony pas -gora jak widac jeszcze sie nie uklada wiec do poprawki -z tylu normalne ramiaczka - z tylu dodana kokarda I czy te korale beda pasowac? ![]() Mam nadzieje ze teraz jest lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czy jesteś zdecydowana już na taką długość jak jest teraz? Po przeróbce lepiej ![]()
kiedy patrzysz na wszechświat i myślisz: "A co ze mną?". I możesz usłyszeć, jak wszechświat odpowiada: "No a co z tobą?". Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie. Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Lepiej, lepiej, ale... konieczne trzeba ją skrócić! Przy takiej długości materiał się zupełnie nie układa, a poza tym wyglądasz staromodnie.
No i halka tiulowa koniecznie, nie jest trudno ją uszyć a jaki daje efekt!!! Kokarda jest ciekawa i wygląda ok z tyłu, ale czy nie wygląda dziwnie gdy patrzy się z boku (przydałoby się foto)? Korale, jak dla mnie, są za ciężkie do tej sukienki i w ogóle dla ciebie. Masz drobne ramiona i przydałoby się coś delikatniejszego, może być srebrne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
|
Cytat:
![]() Dlugosc jednak chyba bym ja lekko skrocila, nawet fajnie to wyglada. A pas? Moze czyms go wyszyc? Bo jak inaczej go zaznaczyc? No i dodaje jeszcze zdjecie po przerobce gory, chyba sie lepiej uklada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
teraz wygląda naprawdę fajnie tylko jeszcze ją skróć troszeczkę i będzie miodzio
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
a kiedy kupilas te buty i w jakiej cenie?
bo bardzo mi sie podobaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
No musisz cos zrobic z talia, bo sukienka wyglada jak niedokonczona, poza tym jest za luzna. Moze faktycznie jakis srebrny pasek? No i chyba nie masz zamiaru isc w tych czarnych rajtach? Zdejmuj je natychmiast!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
*sportaddict*
|
Kolor rewelacja
![]() ale jesteś bardzo szczupła i zwyczajnie na Tobie wisi ![]() ![]() ![]() edit: zwężenie ramiączek było bardzo dobra decyzją ![]() edit2: a jeśli nie podoba Ci się pomysł z halkami, to może zupelne przerobienie dołu na ołówkową, superelegancką za kolano? ![]() edit3: ponizej moje propozycje na szybko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.