|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Jaki krem przeciwzmarszczkowy i pielęgnacja dla skóry bardzo suchej?
Witam
![]() Mam 27 lat i trochę zmarszczek mimicznych, czyli nosowo-wargową od uśmiechu i dwie poziome kreseczki na szyi ![]() ![]() ![]() Ale chciałabym zapobiegać też zmarszkom no i jakoś starać się spłycać te mimiczne... Niestety wszystkie te kremy przeciwzmarszczkowe sa zazwyczaj za mało nawilżające jak dla mnie ![]() ![]() ![]() A może kupić sobie lepiej jakieś serum przeciwzmarszczkowe i używać je pod krem który daje mi komfort nawilżenia? Widziałam w aptece serum roc z retinolem - nie wiem czy mogło by być dobre? Już zupełnie zgłupiałam i nie wiem co robić? Pordźcie mi coś z tą pielęgnacją przeciwzmarszczkową ![]() A co do mycia twarzy myję ją żelem Eris kojąco nawilżającym, bez SLS. A może lepsze byłoby tylko mleczko później zmywane wodą? Ale mam wrażenie ze nie wystarczająco oczyści twarz z tego całego kurzu, spalin itd. Proszę, może ktos mi coś doradzi bo naprawdę już mam dość mojej skóry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: jaki krem przeciwzmarszczkowy i pielęgnacja dla skóry bardzo suchej?
up up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Witaj!
Na noc coś z retinolem np: z AVENE Ystheal +, po godzinie od nałożenia tego specyfiku dodaj jeszcze jakiś nawilżacz (bo retinole wysuszają) Rano na zmarszczki Favlo C 15% a na to kremy z wysokim filtrem np: Emulsja Avene 50+ Następnego wieczoru zamieniesz retinol (na początku używaj go co drugi dzień) na coś delikatniejszego, nawilżającego i posiadającego przeciwutleniacze czyli. wit. C, E, K np: Iwostin z wit. C + E (nowa wersja) ... ja używałam też pod krem serum przeciwzmarszczkowe botoceutical. Rano znowu wit. C i filtry (jak używsz retinolu, to filtry są konieczne żeby nie powstały przebarwienia). Niektórych kremy zapychają, więc warto spróbować serum (ale ja RoC nie próbowałam. No i pamiętaj o suplementach kwasy omega, wit E i A, drożdże, selen itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Do zmywania twarzy z użyciem wody polecam Emulsję Cetapil, a do zmywania makijażu i oczu polecam Mustela Bebe płyn do mycia twarzy i posladków do niemowląt - sprawdza się także u dorosłych
![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jako nawilżacza używam Thalgo serum nawilżające, podobno też z biodermy sa dobre nawilżacze. Kosmetyków drogeryjnych nie polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Polecam kremy Lipobase i Nanobase
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.