|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Schemat na kwiatuszek
Poszukuję schematu lub opisu wykonania 6-cio płatkowego, płaskiego kwiatuszka. Niestety nie znalazłam takiego w internecie ani na forum. Jeżeli któraś w Was miałaby takowy prosiłabym o przesłanie mi go na mojego maila aaanusiaaa@gmail.com jeżeli jest to możliwe.
Z góry dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Schemat na kwiatuszek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://picasaweb.google.com/lh/searc...=G&filter=1#14 http://picasaweb.google.com/carolina...loresEnCrochet |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
krok po kroku kwiatek:
http://www.kuradomowa.com/zrobtosama...ydelkowe.shtml |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziękuje za odpowiedzi, ale nie czuje sie jeszcze na siłach zrobienia takich cudnych kwiatuszków. Poszukuję schematu na taki najprostszy, najmniejszy kwiatuszek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
![]() co umiesz robić na szydełku ? czy zaczynasz dopiero ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Zaczęłam jakiś tydzień temu. Znam już wszystkie podstawy. Ale jedyną rzeczą, którą potrafię zrobić jest goździk.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
teraz rozumiem
![]() zacznij łańcuszkiem, np 8 oczek (jeśli luźno robisz) albo 10 jak ścisło połącz koniec łańcuszka z poczatkiem (tylko przeciągnij nitkę przez ostatnie i pierwsze oczko) na łańcuszku zrób pósłupki , tyle ile się zmieści, ale tak żeby liczba była podzielna przez 6 (6 płatków) może być 18 do 24 szt i też zamknij ten rząd - żeby był na jednym poziomie przeciągnij nitkę prze ten pósłupek ostatni i pierwszy jaki zrobiłaś na łańcuszku i zaczynasz płatki, *3 oczka łańcuszka (gdyby się ciągnęło ... to spruj i zrób 4 oczka łańcuszka) i na pósłupkach słupki podwójnie nawijane 4 lub 5 (5 jeśli masz 30 pósłupków) i kończysz płatek 3 oczkami łańcuszka wkłuwając się między słupki* powinien wyjść już 1 płatek.... 5 następnych to powtórzenie tego między * * powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dziękuje bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.