|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Czy podkład może przeleżeć ok 3 miesięcy?
Mam pytanko: od początku stycznia używam podkładu MAC Prolongwear, teraz na ciepłe, letnie miesiące (około 4 miesięcy) wolałabym używać czegoś lżejszego. Po buteleczce widzę, że MAC spokojnie starczy mi jeszcze na 3-4 miesiące. Czy mogę zostawić go i bez uszczerbku na jakości zacząć ponownie używać w okolicach września? Bo oczywiście szkoda zmarnować podkład w tej cenie.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czy podkład może przeleżeć ok 3 miesięcy?
Myślę, że jeśli nie będzie leżeć w 30 stopniach to przetrzyma
ja nie używam jednego podkładu cały czas, bo mam ich kilka i jak sobie o jakimś przypomnę załóżmy po miesiącu to nic się z nim nie dzieje .. no, ale ja specjalistą nie jestem, żeby potem na mnie nie było
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
MACowe podkłady mają datę ważności 12 albo 24 miesiące od otwarcia, jeśli dobrze pamiętam, więc nic mu się nie stanie, tylko jw nie trzymaj na słońcu
.Edit: też mam ten podkład i właśnie sprawdziłam, masz tam informację, że 24 miesiące od daty otwarcia .
XOXO Edytowane przez winyl Czas edycji: 2011-05-01 o 11:48 |
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Tak z mojej strony fajnie by było jak byś włożyła go do kartonika, jeżeli posiadasz jeszcze do niego kartonik. Jeżeli nie to do jakiegoś innego i na jesień będzie bez szwanku.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Całkiem niedawno w szkole wizażu dowiedziałam się, że najlepiej w ciepłe miesiące trzymać podkłady (nawet te używane na bieżąco) w lodówce bo to znacznie wydłuża ich trwałość
Myślę więc, że jak go zachomikujesz gdzieś na dno lodówki to bez problemu będziesz go mogła potem zużyć jesienią.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki, w takim razie teraz muszę dokonać trudnego wyboru podkładu na lato
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Popieram wypowiedź koleżanki, produkty, których w danej chwili nie używam czy to fluid czy perfumy zawsze chowam do kartonika i umieszczam najlepiej w szufladzie lub innym ciemnym miejscu,żeby nie były narażone na promienie słoneczne.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

ja nie używam jednego podkładu cały czas, bo mam ich kilka i jak sobie o jakimś przypomnę załóżmy po miesiącu to nic się z nim nie dzieje
.. no, ale ja specjalistą nie jestem, żeby potem na mnie nie było
Myślę więc, że jak go zachomikujesz gdzieś na dno lodówki to bez problemu będziesz go mogła potem zużyć jesienią.