|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
dieta regenerująca?
Jeśli podobny temar istnieje, to prosze usunąć, starałam się szukac wg wskazań
![]() Poszukuję diety, która nie tyle spowoduje spadek wagi, ale "upiększy" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: dieta regenerująca?
Moim zdaniem musisz jeść po prostu ZDROWO. Więcej owoców, warzyw, pić duuużo wody.. I ogólnie zajrzyj na wątek "Ile dzisiaj zjadłam?" tam wypowiadają się nie tylko osoby, które są na diecie odchudzającej, ale także takie, które chcą utrzymać wagę i zdrowo się odżywiać.
Uważam, że jest to jedyna droga to zdrowego, a więc i ładnego wyglądu zarówno od środka , jak i na zewnątrz. ![]() Gdy organizm będzie otrzymywał odpowiednią ilość wszystkich składników, Ty będziesz czuła się dobrze i miała dużo energii. Dołóż do tego codzienne ćwiczenia i wtedy już w ogóle będzie perfekcyjnie ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Dieta musi być urozmaicona, bo wówczas jest mniej patologi na dalsze lata. Ale z uwagi na mało jakościowe artykuły żywnościowe powinno się suplementować minerałami i witaminami inaczej pisząc - zastosować suplementację selektywną a nie zbiorczą typu koktajl witaminowy czy super zestaw witamin. Bo zestawy owszem działają kiedy są razem ale w inny sposób mają synergie. A po co traktować organizm jak kubeł na śmieci mówiąc jak potrzeba to potrzeba.
Jeśli warzywa to jak robić dla osób z zatwardzeniem a jak u normalnie funkcjonujących jelitach, bo to ogromna różnica i nie jest tak samo że się poda warzywka i będzie Ok. Ważne jest paliwo długie dla odpowiedniej osoby i paliwo krótkie ale nie będę się rozpisywać bo to nie miejsce na takie sprawy. Ale powiem tak, że badam różne stany organizmu u ludzi i nie tylko sportowców i wyczynowców. Widzę co się dzieje. Jak mówi się o zdrowym jedzeniu to wszyscy kiwają głową a potem się źle dzieje i nagle zmiana chorągiewki. Ekonomia ładnie manipuluje i ładnie niektórzy potem cierpią z tego powodu. Reklamy działają niczym lep na biedne muchy i lament - bo przecież ja się dobrze dożywiam itd... ps. Gdyby coś to skype: pawlilimicimited Pozdrawiam Cytat:
Czytam, sprawdzam, pytam, ale do oceny to mi jeszcze daleko... ale www.sanum.pun.pl to sport, dietetyka, suplementacja, historia kulturystyki i sportów wszelakich. Edytowane przez Ather Czas edycji: 2008-01-25 o 14:32 Powód: - Proszę, używaj opcji multicytowania oraz edycji postów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.