|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Sztuka dobrego podkladu :-)
Dziewczyny, proszę pomóżcie!
Niedlugo idę na wesele a jak to na weselach bywa - tance i zabawa. Mam cere mieszana ze sklonnoscia do blyszczenia... ![]() I dlatego chcialabym zaczerpnac od Was jakies porady na temat dobrego podkladu, ktory by jednoczesnie kryl i matowal skore. Nie chcialabym sie tak bardzo swiecic i ciagle poprawiac makijaz bo po kilku godzinach poprostu by mi splynal z twarzy i nie wygladaloby to ladnie. Prosilabym o nazwe podkladu(fluidu) wraz z mozliwa cena. Licze na Wasza pomoc ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sztuka dobrego podkladu :-)
najlepiej jak wejdziesz w KWC tam są wszystkie lub prawie wszystkie kosmetyki dostępne na rynku wraz z recenzjami takze napewno coś znajdziesz
![]() Edytowane przez monisia_89 Czas edycji: 2008-06-02 o 15:55 Powód: literówka :D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Z podkładami jest jak wiadomo ogromny problem. To co dla jednej osoby będzie dobre dla innej być nie musi
![]() Wystarczy jeden składnik, który może nas uczulić albo zapchać i klops. W tym wypadku faktycznie pomóc moze przejrzenie KWC. Jeśli wybierzesz już sobie podkład, który nie będzie matowił na długo to polecam może jakiś sypki puder do poprawek w trakcie imprezy. Może też pomóc delikatne spryskiwanie buzi wodą termalną. Przedłuży świeżość makijażu. No ale kupno termalnej wody to dodatkowy koszt :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
W sobotę idę na weselę, ale ja znalazłam mój ideał - Double Wear EL. Dziś o 7:10 zrobiłam makijaż - trzyma się do tej pory... Dziś nie miałam czasu a poprawki - po 12 godzinach przyłożę bibułkę, przypudruję nos i pójdę na panieńskie piwko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
u mnie calkiem dobrze sie wpisywal Lasting Performance max factora i astora silk perfectly czy jakos tak
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja mam tłustą cerę i od 8 lat najlepszy niezmiennie jest dla mnie Max Factor LP, jest ciut gęstszy od większości płynnych podkładów i dzięki temu lepiej kryje i dłużej utrzyma się na twarzy mimo tłuszczu czy potu. Jak cera zaczyna się świecić wystarczy zmatowić bibułką czy chusteczką i makijaż jak nowy - efekt lekko przypudrowanej twarzy. Ja dodatkowo wykańczam makijaż pudrem w kamieniu Yardley (jest bardzo delikatny) i stosuję do poprawek w ciągu dnia.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Hej. Wg mnie dobry bylby Revlon Colorstay. Matuje,kryje i mocno sie trzyma.
Podrawiam I. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Różne podkłady mogą się u każdej z nas zachowywać inaczej. Tu trzeba metodą prób i błędów szukać swojego. Ja dla przykładu od roku używam tylko nawilżającego vichy, odpowiada mi bardzo, bardzo a opinie ma słabe.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
revlon colorstay-najlepszy jaki miałam (na allegro ok. 35-40 zł) albo Max Factor LP
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Z tego co pamiętam, to przed studniówką wybrałam się do kosmetyczki na zrobienie makijażu, używała m.in produktów Clinique [było oczywiście więcej, ale nie pamiętam już]. Makijaż trzymał się całą noc intensywnych tańców
![]() również mam cerę mieszaną, wymagającą matowienia.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam MF lasting Performance - tylko ma trochę różowawe odcienie, lub Revlon Colorstay.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja również polecam LP max factor lub l'oreal true match minerals - mam cerę mieszaną i te dwa produkty całkowicie mi odpowiadają (ok 50zł). Z tym, że na lato polecam bardziej l'oreala, bo jest delikatniejszy i nie czuć go wcale na buzi. LP używam od jesieni do wiosny.
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja z ręką na sercu moge Ci polecić podkład Revlon Colorstay.
Ja takze dlugo szukałam wlasnie podkladu dobrze kryjącego i dobrze matującego i wlasnie Revlon w 100% spelnil moje wygórowane oczekiwania ![]() Jego cena sklepowa to około 70zł, ale na Allegro mozesz kupic za 35 ![]() Na prawde jest rewelacyjny i bardzo wydajny. Nawet w upalne dni bardzo dobrze sie trzyma i skora pozostaje nietknieta przez wiele godzin - wyprobowalam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Fajnie, a macie moze jakis tańszy podkład? Wszystkie, ktore opisujecie sa za drogie jak na mnie.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Hmmm z tanszych to porozgladaj sie w drogerii za AA albo Kolastyną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Właśnie używam z Vipery - Satin Look już od chyba 2 lat i powiem Ci, że się świece po nim. Nie wiem, moze to wina kremu pod podkład. Uzywam ciężkiego kremu - zwykłego Nivea bo najlepiej mi pasuje.
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja sie po Viperze nie swieciłam
![]() ![]() To nie wiem kochana... hmmm Z kryjących dobry tez jest Superstay Silky z Maybelline - uzywam go juz od 8 miesiecy i jestem zadowolona ![]() ![]() A warto bo jest z bazą i jest wytrzymaly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Hannah16 podkład nic nie pomorze, jeśli nie zmienisz kremu z ciężkiego na jakiś lekki o konsystencji żelu i matujący. Jeśli chodzi o podkład to również polecam REVLON Color Stay Soft Flex a z tańszych to może jakiś matujący z Rimmala albo Maybelline (np. pure makeup).
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Ja plecam Touch Cashmire z Eveline,jak dla mnie jest bardzo dobry i tani.Kupiłam w drogeri za 10 zł.Nie polecam Pure Makeup z Maybelline bo po kilku godzinach świeci sie cera.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jaka masz cere, tlusta? Jesli tak to moze warto jednak go kupic. Zalezy mi na matowej skory bez blyszczenia tym bardziej po tancach ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Moze sprobuj uzyc pudru ktorego zwykle uzywasz a w miedzyczasie w ciagu dnia mozesz musnać twarz pudrem sypkim transparentym, pochlonie on wszelkie swiecenia na skorze
![]()
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Na wielkie wyjścia moim ideałem jest taka kombinacja: najapierw maseczka z zielonką glinką (efektima) która po zmyciu pozostawia skórę cały dzień matową; potem bez żadnego kremu, baza silikonowa (moze być dax, eveline, infinity- wszytskie mają podobny skład), a na to dermacol. Ewentualnie musnąć skrobią (tak, taką skrobią kartoflaną, tą do krochmalenia pościeli- na gruby pędzel i musnąć skórę). Efekt? Cała impreza: skóra gładka, jednolita, bez świecenia. Jeśli jednak skóra ma jakiś zły dzień, biorę ze sobą pędzelek z tą skrobią i na błyszczacą skórę (bez odciskania sebum na chusteczce) lekko ją tym pędzelkiem pociągam. Wówczas już nic nie ruszy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.