|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
fioletowe kreseczki przy ustach?:/
witam
kilka miesiecy temu pojawiły mi sie bo obu stronach kącików ust kilka malutkich ,krótkich pionowych kreseczek rózowo-fioletowych ,sa zdecydowanie pod skóra ,ogólnie nie są widoczne ale ja je widze ![]() czy to popekane naczynka? łykam rutinoscorbin, smaruje kremem na naczynka ,co jeszcze można stosowac aby zbladły ,żeby nie pogłębiały sie ,nie pojawiały nowe? skad to sie pojawiło? pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: fioletowe kreseczki przy ustach?:/
Myślę Paulo, ze robisz raczej wszystko co można w domowych warunkach.
Naczynka pękają z róznych powodow- nadmierny wysiłek, kontakt z gorącem lub zimnem, uszkodzenia mechaniczne, utrata pierwiastków i wit. itp. Moze byłaś rozgrzana i np wyszłaś na zimno... Bo mnie się też wydaje, że to niestety tak popękały naczynia... A Zamknąć naczynka może chyba skutecznie tylko dermatolog.../ chyba jest laserowe zamykanie naczyń, czy coś podobnego?/ Bo, powiedzmy sobie szczerze, te wszystkie kremy na naczynka to sobie można...posmarować w celu zapobiegawczym...a nie naprawczym. Ale skórkę chyba można rozjaśnić kremikiem z wit C, choć nie wiem czy mógłby być skuteczny w tym wypadku... pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Re: fioletowe kreseczki przy ustach?:/
no tez tak myslałam i moze kiedys uzbieram na jakies laserowe naprawy
![]() w moim przypadku pojawiły sie te kreseczki po czestych wizytach u dentysty ,przez 2 lata wizyty co miesiac u ortodonty, potem u stomatologa ,non stop otwarta paszcza ![]() mam nadzieje że nie bedzie sie to pogłębiac. pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.