|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Jakie zabiegi kosmetyczne przed ślubem...?
Właśnie - ślub we wrześniu - z reguły nie chadzam do kosmetyczek i nie znam sie za bardzo na tych zabiegach. I najważniejsze od kiedy zacząc chodzić? Ogólnie nie mam żadnych poroblemów( pryszcze itp).
![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jakie zabiegi kosmetyczne przed ślubem...?
Jeden zabieg bez którego NA PEWNO nie można się obejść, to depilacja pach - wszystko inne TEORETYCZNIE można zrobić własnym sumptem w domu (pisały tu dziewczyny, które same robiły sobie paznokcie! - ja na pewno pójdę na manicure, za bardzo by mi się ręce trzęsły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Przed slubem do kosmetyczki poszłam na 2-3 tygodnie przed, sama oceniła co nalezy sie mojej cerze. Zrobiła mi oczyszczanie- bo chciałam, ale powiedziała że nie jest konieczne, nawlizyła skórę pod oczami, na kościach policzkowych. I ponieważ miałam przeznaczoną pewną pulę pieniędzy na te wizytę to miałam jeszcze jakies tam maseczki, masaż twarzy i barku. Byłam w gabinecie YR.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Do mojego ślubu zostało mniej niż 5 miesięcy( ślub 8 lipca'06). Miesiąc temu zaczęłam przygotowania kosmetyczne
![]() ![]() I to wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
W tym wątku jest napisane na czym polega peeling kawitacyjny:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ight=kawitac ja Mam depilator z nasadką masującą i jakoś wytrzymuję depilację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Jakie zabiegi kosmetyczne przed ślubem...?
Cytat:
http://www.wizaz.pl/images/jkrawczyk/depilacja_cukrowa/ Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-04-27 o 21:45 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
![]()
Mysle ze jak udasz sie do salonu kosmetycznego to doradza Ci co najlepiej jest wykonac abys ladnie w Ten Dzien wygladala. Z pewnoscia bedziesz musiala isc na tyle wczesniej aby nie było sladu oczyszczania skory czy innych zabiegów. Kazdy ma inna cere a co za tym idzie kazdemu pewnie proponuja cos innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Co warto zrobić u kosmetyczki przed ślubem?
Do ślubu został tylko miesiąc. Zastanawiam się czy warto udać się do kosmetyczki na jakiś zabieg... Na pewno pójdę na regulację brwi i usunięcie wąsika ;-). No i paznokcie będą do zrobienia. Czy oczyszczanie twarzy to dobry pomysł? Macie jakiś plan? Chciałabym załatwić wszystko za jednym zamachem jak się da.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Dot.: Co warto zrobić u kosmetyczki przed ślubem?
Ja już zaczęłam regularne wizyty, wczoraj byłam na oczyszczaniu i teraz będę miała serię zabiegów dla skóry tłustej a potem tuz przed ślubem same zabiegi roświetlające, kolagenowe i witaminowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
czekoladka79 to pewnie orientujesz się ile takie przyjemności kosztują...
bardzo proszę napisz w jakim mieście i za ile takie oczyszczanie, bo też mam zamiar się wybrać choć nie mam jakiś szczególnych problemów z cerą ![]() no i może kuracja rozświetlając by się przydała ![]() choć do 13 września jeszcze trochę czasu ![]() ile wcześniej polecacie taki zabieg?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zadam idiotyczne pytanie - ale tez potrzebowalabym jakis zabiegow dla tlustej cery ale troche boje sie ze po takim oczyszczaniu to narobie sobie wiecej szkod niz pozytku... na czym dokladnie polega zabieg oczyszczania twarzy u kosmetyczki?? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
nikt nam nic nie odpowie
![]() hallo!!!!! jest tu kto??? a może jednak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja mam slub również we wrzesniu
ja chodze teraz do kosmetyczki średnio raz na 1,5 miesiąca na oczyszczanie połaczone właśnie z pilingiem kawitacyjnym mysle że na kilka dni przed wpadne na jakąś fajną maseczke
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Tydzień temu usunęłam wąsik ;-)w zasadzie mało widoczny był i koleżanki pukały się w czoło ale się uparłam ;p jestem umowiona też na zrobienie paznokci, tylko skórki plus kształt. Malować nie chcę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Boję się, że jak zrobię dzień "przed" to będę miała podrażnienia a jak dwa dni "przed" to mi odrosną... ![]() Co mi radzisz jako specjalistka w tej dziedzinie? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Witam jestem z Lublina. Chodziłam trochę ostatnio po kosmetyczkach i oczyszczanie twarzy kosztuje średnio 60 - 70 zł natomiast piling kawitacyjny 70-80 a raz się spotkałam, że 90 zł. Ślub mam 20 września i się tak zastanawiam jakie zabiezgi poza oczyszczanie jeszcze by mi się przydały. Mam tłustą i trądzikową cere.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Niestety nie załatwisz wszystkiego za jednym zamachem. Bo regulację brwi najlepiej robić 2-3 dni przed ślubem jeśli masz duże podrażnienia, jeśli nie to dzień przed. A oczyszczanie twarzy robić miesiać przed slubem to dla mnie ryzyko. Jeśli jest to Twój pierwszy taki zabieg. Ja miałam robione je 2 razy: mechanicznie i ręcznie. Twarz po tym długo dochodziła do siebie. Raczej polecam kawitację czy maseczki bo są delikatniejsze. Jak długo goją ci się wypryski i syfki? U mnie potrafi tak być że syf wyskoczy na wakacje a na ferie jeszcze jest. ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
Dziewczyny szukacje na Gruper i Grupon i innych zakupach grupowych. Naprawdę są super promocje i za 49 zł można mieć peeling, maseczkę i hennę w jednym. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
zielony stworek
|
49zł za wszystko? Raczej mało możliwe. Uważam, że nie warto ryzykować przed ślubem w jakimś mało znanym i nie sprawdzonym wcześniej salonie kosmetycznym z gruponu.
Nie ma co ryzykować podrażnienia czy pogorszenia stanu cery przed tak ważnym dniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:09.