Problem z kolorem włosów - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-26, 17:01   #1
Nancy_Franciss
Zadomowienie

Unhappy

Problem z kolorem włosów

Mam problem odnośnie koloru włosów ;/. Zaczne od tego że moje naturalne włoski to brąz nie za ciemny nie za jasny ,ale czysty brązowy. Jakieś 4 miesiące temu rozjaśniałam je sobie rozjasniaczem dobrej firmy z dodoatkiem wody utlenionej i po czasie byłam blondynką ;/ Chciałam wrócic do mojego naturalnego koloru ale farbowanie odpada ,bo boje sie że wyjdzie jakis rudy itd. Od tych 4msc-y probowałam róznych szamponów do brazowych włosów ten blond troche wyblakł ,pod słońce taki nawet rudy Robiłam wszystko próbowałam tych naturlnych metod ,szamponów, uzywam odżywki wax ITD. Niewiem co mam dalej robić ;/ jak pisałam farbowanie odpada,a czekac mi sie niechce az odrosną bo mam długie do połowy pleców a włosy powoli mi rosną ;/
Myślałam żeby kupić coś takiego czym rozjasniałam sobie włosy ,tyle ze taki "pociemniacz " żeby przyciemnił ale może wyjśc rudy kolor na te rozjasniane wczesniej włosy ;/
Co mi radzcie ? Moge dac później fotki jaki mniej więcej jest ten kolor . ehh ale sie rozpisałam /

Nancy_Franciss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-26, 19:00   #2
Pelka3133
Raczkowanie

Smile Dot.: Problem z kolorem włosów

Uuuu nie ciekawie...Ja zawsze mówie, że farbowanie włosów to juz ostatecznośc, bo jak cos nie wyjdzie to potem jest bardzo cieżko wrócic do swojego koloru. Może pójdź do fryzjera on na pewno by Ci cos poradził...Pomógł by Ci wybrać jakiś kolor, no zależy jak on to oceni. Moja koleżanka kilka razy farbowała włosy, żeby wrócic do poprzedniego i nawet nie ma zniszczonych włosów a kolor włosów ma taki jak wcześniej praktycznie
Stary 2008-01-26, 19:28   #3
Nancy_Franciss
Zadomowienie

Dot.: Problem z kolorem włosów

Cytat:
Napisane przez Pelka3133 Pokaż wiadomość
Uuuu nie ciekawie...Ja zawsze mówie, że farbowanie włosów to juz ostatecznośc, bo jak cos nie wyjdzie to potem jest bardzo cieżko wrócic do swojego koloru. Może pójdź do fryzjera on na pewno by Ci cos poradził...Pomógł by Ci wybrać jakiś kolor, no zależy jak on to oceni. Moja koleżanka kilka razy farbowała włosy, żeby wrócic do poprzedniego i nawet nie ma zniszczonych włosów a kolor włosów ma taki jak wcześniej praktycznie

hmm no tak,ale z tego co wiem to by wyszło ponad 130zł na moje włosy a teraz musze oszczędzac bo z pieniędzmi kiepsko ;/
A chciałam jescze zapytać ,o te preparaty na włosy coś w stylu farby ale bez amoniku co pociemnia włosy o jeden ton podobno uzywałyście ?? I jakie uwagi??

Stary 2008-01-26, 20:31   #4
kiiiciiia
Zakorzenienie

Kochana wiem ze nie chcesz ale takie bawienie sie w przyciemnianie nie duzo Ci da...z blondu do brazu ;/ kup sobie farbe jakis ciemny blond a wyjda Ci wtedy mysle ze brazowe albo chociarz zblizone. Pozniej moglabys zainwestowac w odzywki i wlasnie zamiast wydawac tych pieniedzy wystarczy ze bys kupila farbe po czym ladnie odzywila wlosy i juz bys miala to co chcialas... ale jesli sie upierasz to mozesz sie pobawic.. o przyciemniaczach o 1 ton nic nie wiem,ale napewno nie ma waxu do ciemnych wlosow jest do blond tylko
Podobno kora debu czy szlawia przyciemnia wlosy.
kiiiciiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-27, 10:39   #5
Nancy_Franciss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kiiiciiia Pokaż wiadomość
Kochana wiem ze nie chcesz ale takie bawienie sie w przyciemnianie nie duzo Ci da...z blondu do brazu ;/ kup sobie farbe jakis ciemny blond a wyjda Ci wtedy mysle ze brazowe albo chociarz zblizone. Pozniej moglabys zainwestowac w odzywki i wlasnie zamiast wydawac tych pieniedzy wystarczy ze bys kupila farbe po czym ladnie odzywila wlosy i juz bys miala to co chcialas... ale jesli sie upierasz to mozesz sie pobawic.. o przyciemniaczach o 1 ton nic nie wiem,ale napewno nie ma waxu do ciemnych wlosow jest do blond tylko
Podobno kora debu czy szlawia przyciemnia wlosy.
Ok jeszcze pomysle nad farbą, a co do waxu to jest do ciemnych włosach można kupić w aptece (brązowe pudełko) --http://www.domzdrowia.pl/40029,treat...ych-480-g.html
a z tą szałwią to tez chyba niewiele da

Stary 2008-02-02, 12:12   #6
Nancy_Franciss
Zadomowienie

a jak myslicie jakim kolorem prefarbować?? Nie chce żeby wyszedł rudy ;/ Chciałabym miec taki orzechowy

Stary 2008-02-02, 19:56   #7
tulipanna.
Zakorzenienie

1. Nie istnieje WAX do ciemnych wlosow. Istnieje WAX do wlosow blond. Ten brazowy i zielony sa uniwersalne, jeden do przesuszonych wlosow. Ja na przesuszone stosowalam brazowy...

2. Jestem za zafarbowaniem tego blondu na kolor jak najbardziej podobny do Twojego naturalnego. PAMIETAJ, ze kazdy braz ktory wybierzesz wyjdzie troche ciemniejszy. Dlatego dziewczyny dobrze doradzaja Ci, zebys wybrala ciemny blond. Jesli moge cos doradzic, polecam farby Garniera. Najmniej niszcza i maja bogata palete kolorow. Co powiedzialabys na cos takiego:

http://www.garnierdbajosiebie.pl/_pl/_pl/our_products/products_haircolor.aspx?t pcode=OUR_PRODUCTS^PRD_HA IRCOLOR^COLOR_NATURALS^CO LOR_NATURALS_DISCOVER&prd code=P52001&varcode=36005 40179647
powinien wyjsc idealnie brazowiutki, a jest to ciemny blond.

Skasuj spacje po trójce w koncu linka i dopiero zaladuj strone
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości