|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Prosze o pomoc w wyborze podkladu
Zblizaja sie moje urodziny, od kolezanek z pracy dostane kupon do perfumerii. Rok temu tak sie zakrecilam, ze wydalam go na prezent walentynkowy dla TZ-ta, do dzis pluje sobie w brode wiec tym razem nie chce popelnic tego samego bledu.
![]() JA: - za pare dni skoncze 32 lata, mam drobne zmarszczki mimiczne; - cera chyba mieszana, ogolnie normalna, nos i czolo z tendencja do swiecenia, jesli sa suche skorki to na policzkach i brodzie (ogolnie mowiac - w okolicy ust); - niespodzianek raczej brak, czasem okresowo cos wyskoczy; - nierowny koloryt; - pory normalne; WYMARZONY PODKLAD: - krycie nie musi byc bardzo mocne, takie srednie do mocnego, powinien raczej ujednolicac koloryt niz kryc jak leci - trwaly, tak by wytrzymal min. 8 godzin; - powinien matowic na tyle, by zniwelowac/ograniczyc do minimum swiecenie nosa (moge go sobie ewentualnie przypudrowac, lub uzyc bibulek po paru godzinach); - powinien (mimo matowienia) jakos tak... moze nie tyle rozswietlac, co ozywiac cere, bo zwykle moja cera wyglada na zmeczona; - nie moze wysuszac; - moze niwelowac zmarszczki; - powinen wygladac naturalnie. Rok temu po przedstawieniu w perfumerii powyzszej listy zyczen Pani powiedziala mi, ze takiego podkladu nie ma, ale ja bardziej ufam Wizazankom, niz Paniom z perfumerii ![]() Z ogolnie znanych podkladow uzywalam Revlona Colorstay (Sand Beige 180). Z Revlona zadowolona nie bylam, trwal, ale wysuszal i zapchal mnie jak zaden inny podklad i wygladalam z nim jak stara, zmeczona zyciem baba. Zastanawiam sie nad kupnem: - Diorskin Sculpt (bo jeden z najlepszy w KWC, podkladow Guerlain tu nie ma, tzn. w tej drogerii, do ktorej dostane kupon) - Diorskin Forever Fluid (bo "forever") - Estee Lauder Double Wear (bo trwaly i wychwalany, ale Revlon tez byl i zle sie to dla mnie skonczylo ![]() - Clinique Superfit - ... Czekam na wasze typy, propozycje, rady, doswiadczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prosze o pomoc w wyborze podkladu
bo taki podkład chyba naprawdę nie istnieje
![]() Ja ze swojej strony polecam Diorskin Sculpt- spełnia wszystkie warunki oprócz matowienia, to nie jest podkład typowo matujący trzeba go delikatnie przyprószyć pudrem ![]() Estee Lauder nie polecałabym ze względu na kolorystykę, ale również dlatego że dość mocno kryje. Mi podkreślał skórki, nie rozświetlał cery. Źle się czułam mając ten podkład na twarzy. forever i clinique nie znam. A wiesz co? możesz poprosić ekspedientki o zrobienie próbek tych kilku podkładów- ja nie miałam z tym problemu ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki olik, za typy.
Nad Double Wear sama sie waham, bo po historii z Colorstayem wiem, ze nakładanie na twarz czegoś, co do złudzenia przypomina farbe emulsyjna jakos mi nie służy. ![]() Widze, ze znasz Sculpta, jak jest z jego trwaloscia? Czy utrwalony pudrem przetrwa dzien, a przynajmniej 8 godzin w pracy, bez poprawek? Nie chodzi mi o swiecenie, ale o "zlazenie" podkladu? Coz, niestety nie dostane probek. Drogeria, do ktorej bedzie ten kuponik, nie jest duza sieciowka, to taka regionalna siec i mam wrazenie, ze znaczna czesc probek laduje w przepastnych torbach Pan z obslugi, ktore, uwierzcie mi, nie maja pojecia o podkladach. Bylam tam juz, proszac o probke Diorskin Forever, a Pani mi dala probke Diorskin costam Satin, bo tylko takie ma probki, a ten Sain tez jest dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sculpt (jesli chodzi o działanie na mnie) to jest świetny- trwałość także, cały dzień w nim przełażę- oczywiście utrwalony pudrem. I wszystko jest ok, nic nie spływa i się nie ściera (no chyba ze sama potarłabym twarz, ale to inna sprawa). ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
z podanych przez Ciebie podkładów używałam Dior Forever - podobał mi się, bo był matujący (nie tak na amen, ale matujący), a jednocześnie dość treściwy - miałam wrażenie pielęgnacji
![]() wydaje mi się, że nie podkreślałaby skórek, ale w 100% nie wiem, bo mam ładnie nawilżoną buźkę krycie średnie - buzia jest ujednolicona i ożywiona ogólnie fajny podkład ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
p4w, a czy Forever naprawdę jest "forever"? Jak jest z jego trwaloscia?
Ps. Te podane przeze mnie podklady to tylko przyklady tych, nad ktorymi sie zastanawiam. Jesli uwazacie, ze sa inne podklad, innych firm, odpowiadajace moim wymaganiom to prosze o typy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.