kontakt z TZ w ciagu tygodnia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-05, 20:35   #1
lukrecja222
Zakorzenienie

Question

kontakt z TZ w ciagu tygodnia

...

Edytowane przez lukrecja222
Czas edycji: 2008-02-08 o 22:09
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 20:39   #2
screwface
Raczkowanie

Dot.: kontakt z TZ w ciagu tygodnia

Widuję Go co miesiąc góra co półtora miesiąca na ok 10 dni. Na co dzień pozostają smsy a wieczorami telefon lub skype
Nie miej do Niego pretensji... Może potrzebuje odpocząć odetchnąć a nie w każdym możliwym momencie klepać smsy... Rozumiem, że dla kobiet ważne jest by ktoś okazywał,że bezustannie o niej mysli ale czyms takim mozesz doprowadzic do rozpadu tego zwiazku zadusisz go po prostu
screwface jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 20:48   #3
Taverney
Zakorzenienie

jak jeszcze nie mieszkaliśmy razem, na początku widywaliśmy się dwa, trzy razy w tygodniu, w pozostałe dni po prostu rozmawialiśmy wieczorem przez telefon.
Potem nie było już dnia, żebyśmy się choć na chwilę nie zobaczyli, ale często wieczorem i tylko na chwilę, jak np. odbierał mnie z pracy o 21...
taką potrzebę miałam i ja i mój TŻ, ale nic nie było na siłę i jeśli chcieliśmy mieć wolny wieczór to był.
Każdy pod względem bliskości ma trochę inne potrzeby, ale trzeba pamiętać, że nic tak nie niszczy miłości jak natręctwo i uczucie przytłoczenia obecnością, czy w niektórych związkach wręcz poczuciem obowiązku spotkań z drugą połówką. Zdrowo jest żeby ten czas był wyważony.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 20:52   #4
malalka
Zakorzenienie

GG do malalka

hm ja to się widuję z TŻtem praktycznie codziennie, albo jak nie codziennie to ze 4-5razy w tygodniu.. ale często tylko na chwilę oboje pracujemy, studiujemy zaocznie. najczęściej spędzamy czas razem po pracy, ale wiadomo, że wtedy jesteśmy zmęczeni i na mało co mamy jeszcze siłę.

a co do kontaktowania się - my ze sobą piszemy bardzo dużo, ale może to być spowodowane tym, że mamy do siebie pakiet bezpłatnych smsów więc co chwilę coś piszemy, nawet głupoty w stylu "ale łądne dziś słoneczko"
malalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 20:53   #5
201605041146
Konto usunięte

ja studiuję dziennie więc czesto to ode mnie zalezy a raczej ilosci choerlnej nauki keidy sie widzimy, mimo ze prawie 30km od siebie mieszkamy to w ciagu roku akademickiego 3 razy w tygodniu,obowiazkowo weekend chyba ze mam jakies wazne kolokwium to wtedy moj M.rozumie. Poza tym ma za daarmo do mnie rozmowy wiec kilka razy dziennie przez telefon rozmawiamy. U kazdej pary jest inaczej ,staram sie jak najczesciej znajdywac wolne bo M. jest najwazniejszą osobą dla mnie i staram się pilegnowac to co m/y nami. Im dluzej go nie widze to mam gorszy humor,wiec nie dziwie sie ze potrzebujesz kontaktu.
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 20:54   #6
_night_
Raczkowanie

Ja z moim TŻ widzimy sie 2-3 razy w tygodniu, a w ciągu dnia jak sie nie widzimy to piszemy do siebie srednio 30-50 smsów, rozmawiamy na gg czy przez telefon Nam to odpowiada, a jestesmy ze soba 3 lata i nie znudziło nam sie to do tej pory
A z Twoim pozostaje tylko rozmowa na ten temat...

Pozdrawiam
_night_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 21:00   #7
lukrecja222
Zakorzenienie

.

Czas edycji: 2008-09-07 o 16:18

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-05, 21:06   #8
201605041146
Konto usunięte

a czy Ty piszesz pierwsza czy on??Moze to on powinien sie postarac o kontakt z toba w sensie że jego kolej..
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 21:07   #9
lukrecja222
Zakorzenienie

.

Czas edycji: 2008-09-07 o 16:18
Stary 2008-02-05, 21:10   #10
Nusia7
Zakorzenienie

Ja chodzę z TŻ-em do jednej klasy, więc widuję się z nim codziennie Ale tak sam na sam, żeby gdzieś wyjść czy posiedzieć w domu któregoś z nas, to zazwyczaj 2-3 razy w tygodniu. A teraz mamy ferie i też widuję się z nim prawie codziennie. Ale od października zaczynamy studia w innych miejscach, więc będzie gorzej... A co do kontaktowania się - piszemy do siebie dużo smsów.

Co do Twojego TŻ-a... Dla mnie jego zachowanie jest dziwne. Odebrałabym to tak samo jak Ty - że właściwie to mało co się dla niego liczę Powinnaś powiedzieć mu otwarcie, co czujesz i myślisz (choć pewnie już to zrobiłaś) + poprosić go, żeby chwilkę czasu dziennie poświęcił na kontakt z Tobą, bo rzadko się widujecie i potrzebujesz tego. Choć generalnie to dla mnie proszenie się o smsy/telefon jest z deka dziwne... Mimo wszystko życzę powodzenia
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 21:11   #11
Chii1986
Zakorzenienie

To zależy od pary, Ale moim zdaniem brak kontaktu w ciągu dnia,żadnego smsa ani nic jest trochę dziwne. Tym bardziej, że na smsa znajdzie się zawsze chwila czasu. Para potrzebuje takiego normalnego, luznego kontaktu na zasadzie "co porabiasz" "jak w pracy" a nie tylko spotkań od czasu do czasu. Chodzi o to by poznać się też od tej zwyczajnej, codziennej strony.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-05, 21:14   #12
kaska6969
Raczkowanie

Nie dziwię się,że potrzebujesz kontaktu jak tak zadko sie widujecie. Mógłby chociaż napisać Ci coś miłego w ciągu dnia...bo dla mnie to dziwne że ukochana osoba potrafi nie odezwać się cały dzień przecież to wiele nie kosztuje. My z TŻ jak sie nie widzimy to zawsze piszemy sobie przynajmniej kilka sms-ów w ciągu dnia(na dzieńdobry,w ciagu dnia..na dobranoc chociaż tyle) a i TŻ zadzwoni czasami po pracy ale nie przesadzamy z tym. A z TŻ najchętniej widziałabym się codziennie przynajmniej na chwilę..no ale niestety ja szkoła,on praca więc nie jest to możliwe narazie. Jak on ma pierwszą zmianę to prawie codziennie po szkole zajde. A jak ma drugą zmianę to tylko 3-4 razy. Ale warto potęsknić trochę bo co za dużo to niezdrowo!
Stary 2008-02-05, 21:16   #13
Cześka
BAN stały

Widujemy się dwa-trzy razy w tygodniu. A jak wolne dłuzej to i codziennie.
Cześka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 21:20   #14
norana
Zadomowienie

kiedyś gdy widywałam się z TŻetem raz w tygodniu normą było 5-6 esemesów dziennie i długie wieczorne rozmowy. wiadomo, czasem były gorsze dni- gdy nie było czasu na nic- ale należały one do rzadkości. dzieliła nas dość spora odległość w kilometrach więc pozostawał tylko kontakt telefoniczny. właściwie w większości na tym opierał się nasz związek, spotkania były zawsze za krótkie i za rzadkie. przetrwaliśmy 4 lata i teraz od roku można powiedzieć, że mieszkamy z sobą esemesy są nadal, rozmów telefonicznych troszkę mniej- jedynie w wekkendy gdy TŻ jeździ do domu.

lubisz zwierzęta- nie bądź obojętny- tylko człowiek może im pomóc- podpisz petycję- okrucieństwo wobec zwierząt- http://www.petycjeonline.pl/petycja/...ia-wolnosci/66

norana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 21:28   #15
Asik1604
Zadomowienie

Ja widuję się z Tż-em przeważnie tylko w weekendy, bo on pracuje, a ja sie uczę, ale codziennie do mnie dzwoni wieczorem i gadamy po 10-15 minut.Smsy piszemy sobie rzadko, bo i ja nie lubie pisać i on także.
Asik1604 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-05, 21:30   #16
kika17
Wtajemniczenie

GG do kika17

My widujemy sie średnio 2 razy w tygodniu, z racji tego ze nie mieszkamy zbyt blisko. A teraz jak ja mam ferie to codziennie. Smsy piszemy codziennie, ale nie raz sie tak zdarzy ze mój TŻ nie oddzywa sie pare godzin, to wtedy też denerwuje sie co sie dzieje, a nie raz jest tak ze mnie zasypuje smsami. Codziennie też rozmawiamy na gg i przez tel.
Też nie potrafie zrozumieć jak faceci mogą sie tak dlugo nie oddzywać, ale tak że cały dzień to sie u mnie nie zdarzyło, a jestesmy ze soba 2 lata.
Powinnas porozmawiac ze swoim TŻ, że potrzebujesz czuć ze mysli o Tobie itp, powinnen to zrozumieć.
kika17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 21:41   #17
*skarbeczek*
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lukrecja222 Pokaż wiadomość
Witam,

Chciałabym zapytać Was o coś. Mianowicie, jak często kontaktujecie się ze swoimi TŻami ( mam na myśli pary nie mieszkające razem) ?

Ja widuje się z moim raz na tydzien , czasem raz na dwa tygodnie ze wzgledu, ze w tygodniu ja mam studia a on pracuje do poźna, a mieszkamy od siebie dosyc daleko. Ostatnio jednak on ma pretensje do mnie, że wymagam od niego zbyt częstego kontaktu. Dla niego jak nie kontaktujemy się ze sobą jeden cały dzień ( brak smsow, sygnalkow rozmow tel) to wszystko jest ok i nie wie dlaczego mi jest przykro, że zero kontaku mamy. Czy to naprawdę takie dziwne, że chciałabym mieć z nim kontakt w ciągu dnia? Dowiedzieć się co słychać, jak minął dzień?
Jak on się wogole nie odzywa to się martwię, że coś się stało.
Jesteśmy razem rok i coraz częściej dochodzi między nami do kłótni właśnie o te kontakty.
Będę wdzięczna za spojrzenie na sprawę trzeźwym okiem

Ojej Kochana rekami i nogami sie podpisuje MAM identyczną SYTUACJE. Ja ostatnio usłyszałam: a jak sie jeden cały dzień nie odezwe to co się stanie?U nas dochodzi jeszcze odległość.Związek na odległość. Mój TZ jest strasznie strasznie zapominalski, ostatnio zapomniał po egzaminie włączyć glos w kom i się cały dzień nie odzywał a ja nie dość ze całej nocy nie przespałam to myślałam ze się autentycznie coś strasznego stało(jakiś wypadek, napad..).
My jesteśmy TOTALNIE różni ja jestem uzależniona od kom i potrzebuje ciągłego kontaktu. On odwrotnie.
Także rozumiem Cię w pełni.

Cel => 58
JEST: 64.8 kg BYłO: 65.7kg

a6w 5/31

8abs 5/31

Nowa praca
*skarbeczek* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 21:53   #18
Maripossa
Zakorzenienie

Zalezy od tego kto ile czasu ma w tyg. np. teraz w sesji to tak 2 razy w tyg.sie widujemy, przewaznie wieczorami i jedno zostaje u drugiego na noc.
Jak mamy wiecej czasu to widzimy sie ok.4 razy w tyg.
Ja studiuje dziennie(koncze szkole) on pracuje.
Jednak codziennie sa smsy poczawszy od Dziendobry czy cos w tym rodzaju skonczywszy na telefonie z Dobranoc itp. ale jakiegos nawalu tych smsow i tel.nie ma, jakos tak normalnie to wyglada, nie nachalnie... kiedys moze tego bylo wiecej czasem zamiast pisania czy dzwonienia rozmawiamy na gg... a dzieli nas niezbyt duza ilosc km bo 13

Ja bym sie jednak dziwila, gdyby sie przez caly dzien nie oddzywal (choc bywalo tak czasem, ale to dlatego, ze byl nawal pracy w pracy-hm- wiec rozumiem ). Jak sie kilka dni nie widzimy, to piszemy sobie jakies "czule slowka" itp. tak jakos milej na sercu czlowiekowi sie robi
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 22:00   #19
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

My mieszkamy 30 km od siebie , w tygodniu (tj. od poniedziałku do piątku) staramy się w miarę możliwości spotykać codziennie choćby na chwilę, żeby się zobaczyć, porozmawiać, spędzić razem troszkę czasu. Jeśli nie mamy na to czasu, to widzimy się wówczas tylko dwa razy w tygodniu na sali (razem trenujemy). Wieczorami, jeśli chcemy porozmawiać, wygadać się, mamy jakąś sprawę- dzwonimy. Straszne z nas gaduły więc zazwyczaj kończy się to wiszeniem na telefonie przez pół nocy (mamy darmowe minuty do siebie ). Kiedy mamy dużo pracy, a sprawy nie są pilne, wstrzymujemy się do następnego dnia z rozmową, ewentualnie wymieniamy sms-y Za to całe soboty i niedziele spędzamy razem

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-05, 22:05   #20
pysslaw
Raczkowanie

my widujemy się od 3,5 roku codziennie.. zdażyło sie kilka wyjątków ale to naprawdę rzadko... po prostu taką odczuwamy potrzębę...no i mamy też do siebie blisko- jakieś 4 km.Ja pracuje na rano a tż zawsze przyjeżdża po pracy alebo pzred i nam to bardzo odpowiada..nigdy nie czułam zmęczenia a mój tż to już w ogóle jak mnie jeden dzień nie widzi to dzwoni i słodzi za to go kocham
pysslaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 22:18   #21
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Mimo, że mój TŻ pracuje i studiuje zaocznie a ja studiuję i dziennie i zaocznie i jeszcze dorabiam to widujemy się codziennie chociaż na chwilkę. Z tego co zauważyłam w Waszych wypowiedziach to jesteśmy trochę dziwni bo nasz kontakt telefoniczno/smsowy ogranicza się do pytania czy się widzimy i co załatwić oraz do wiadomości że TŻ już czeka na dole żeby mnie zabrać. Wolimy rozmowy na żywo
Stary 2008-02-05, 23:16   #22
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Widujemy się z reguły 2 razy w tyg Ale tak to gadamy codziennie na gg przez kilka godzin.
Ostatnio, z racji tego, że on ma dużo pracy, to widywaliśmy się rzadziej i krócej gadaliśmy na gg, ale nie jest źle

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 07:38   #23
motylek1007
Zakorzenienie

z racji tego że mieszkamy w róznych miastach, oboje pracujemy, widujemy średnio co 2 tygodnie (od piatku popłudnia do poniedziałku rano), czasami w tygodniu jak nam uda sie zgdac, ale to rzadziej.
Codziennie mamy ze sobą kontkat typu gg czy tel. WIadomo ze jednego dnia gadamy wiecej, innego mniej ale nie wyobrazam sobie zeby sie nie odzywal caly dzien...

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-06, 08:10   #24
izmonek
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to izmonek

hm pracując wieczorem dziennie studiując nie mam czasu na spotkania w tygodniu
albo nauka albo jestem zmęczona spocona nieświeżą(prowadze aerobik)po zajęciach w szpitalu
widujemy się w weekendy
za to mnóstwo smsów, czasem telefony, rozmowy na gg
gdy byłam z innym nie pracowałam w tygodniu widywalismy sie codziennie prawie z jakimiś przerwami
Stary 2008-02-06, 09:53   #25
lain
Zakorzenienie

codziennie. nawet jak mam duzo np. nauki to i tak wpada wieczorem na godzine, bo juz taka potrzebe mamy zeby pogadac jak nam minal dzien, przytulic sie etc. albo nawet poprostu razem sie uczymy. on tam czegos swojego, a ja swojego.
widzimy sie zazwyczaj wlasnie wieczorami, bo on w dzien pracuje a w weekendy studiuje, a ja studiuje jeden kierunek dziennie, a drugi zaocznie, wiec wieczory zostawiamy sobie dla siebie i na spotkania z naszymi znajomymi.

wlasciwie to jakbysmy mogli to zamieszkalibysmy razem, bo to troche meczace tak jezdzic tam i z powrotem (choc mieszkamy zaledwie 3 przystanki od siebie). nie wyobrazam sobie zebysmy sie mieli widywac raz w tygodniu.
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 10:03   #26
martha330
Zakorzenienie

mieszkamy jakies 20 km od siebie moj TZ pracuje w tygodniu,a w weekendy sie uczy,ja odwrotnie - studiuje dziennie i pracuje w weekendy...ale zawsze znajdziemy czas,by sie spotkac najczesciej pretekstem jest podwiezienie mnie do domu po uczelni i nigdy <poki co> nie mielismy siebie dosyc..a gdy zdarza sie,ze nie widzimy sie dwa,trzy dni,to smsujemy i kontaktujemy sie przez gg....

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 10:06   #27
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja222 Pokaż wiadomość
zazwyczaj ja, ale zdaża się, że on pierwszy. Martwi mnie tylko, że dla niego to takie normalne, że nie mamy zupełnie kontaktu, nie wiemy co sie dzieje u drugiej osoby przez cały dzien..

Moja rada jest prosta: zerwij kontakt na kilka dni, choćby Cie bardzo korciło - nie dzwoń i nie pisz. Zobaczysz czy i kiedy za Tobą zatęskni. Powinien się zorientować, że nagle czegoś brakuje...
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 10:17   #28
Wroclovianka
Zakorzenienie

Ja z moim TŻ mieszkamy od siebie narazie jakieś 300 km, widujemy się raz na miesiąc przez pare dni, w czasie kiedy się nie widzimy mamy stały kontakt smsowy- szczerze mówiąc sms za smsem od rana, wieczorem gg a jeszcze jak heyah wprowadziła lużne gadki to pare godzin na telefonie się wisiało i rozmawiało Szczerze to chciałam to troche ograniczyć wszystko mimo że TŻ był przeciwny, bo po pewnym czasie zaczełam się dusić, ale nie mogłam, bo się uzalezniłam i On też wiec zostało po staremu i nie wyobrażam sobie żeby przez jeden dzień nie mieć z Nim jakiegokolwiek kontaktu
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 10:36   #29
mallinka86
Raczkowanie

Ja pracuję i studiuje, mój TŻ ciągnie dwie prace i szkołę. Teraz jest sesja, on ma więcej zmian w pracy, więc widujemy się tak ze 2 razy w tygodniu, a tak normalnie to ze 3-4, a czasem nawet częściej, gdy mnie gdzieś odwozi, skądś odbiera. Dobre i kilka minutek. Smski piszemy codziennie, bo mamy na tym punkcie jakiegoś bzika, zwłaszcza wieczorem i nie wyobrażam sobie zarówno ja jak i on, żebyśmy nie kontaktowali się ze sobą cały dzień. Jak nie mamy czasu lub siły to chociaż 1 na dobranoc musi być.
mallinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 11:30   #30
phdwao
Zakorzenienie

my widujemy się codziennie,w ciągu dnie piszemy jakieś 2-3 esmski a potem sie spotykamy na 2-3 godzinki
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości