|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Jak polubić kręcono-falowane włosy?
Jestem posiadaczką kręcono-falowanych włosów, czyli tego, co kobieta może dostać najgorszego... Włosy nie dają się ani wyprostować, ani nie kręcą się naturalnie w ładne loczki.
![]() ![]() Obcięte a la Victoria Beckham, najdłuższe prawie do ramion, zupełnie się nie ukłądają. Nijak nie wiem, jak sobie z nimi poradzić... Czy są jakieś sposoby pielęgnacji, które wzmocniłyby skręt albo je wyprostowały..? Wiem, że było wiele wątków na takie tematy, ale nigdzie nie znalazłam sensownych porad... Liczę na Waszą pomoc. ![]() Pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak polubić kręcono-falowane włosy?
Niestety mam ten sam problem :P Włosy sie kręcą a gdy je roszczerze SZOPA totalna :P Dlatego też prostuje je prostownicą-niestety to baaardzo niszczy włosy ale nie mogę patrzec na siebie w loczkach :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj byłam u fryzjera, liczyłam, ze kiedy zetnę je w miarę na prosto, to się nie będą wykręcać... Ale jak zwykle się pomyliłam. Mam tylko nadzieję, że po kilku myciach się ułożą, bo u mnie zwykle tak jest - po fryzjerze załamka, a potem zaczynam lubić moją fryzurę...
Ale włosy nadal są beznadziejne. :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja mam wlasnie ten sam problem i obciecie włosów nic nie pomoże! przynajmniej w moim przypadku bo wtedy jeszcze bardziej sie kreca
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
a może spróbuj tak: po umyciu włosów.. rozczesz je i nałóż na nie (może być żel: ja czasem używam Grafitti) jakiś specyfik do stylizacji kręconych włosów ( np mleczko albo krem Matrixa poprawiające skręt - chociaz ja całkiem nie jestem zadowolona bo mi wysusza włosy..a krecone włosy i tak z reguły są suche) ja nakładam tego dośc sporo żeby włosy się nie puszyły... następnie daj głowę w dół i pougniataj je troszke.. susz suszarką ugniatając (oczywiście głową w dół - wtedy nie bedą przyklapnięte u nasady) i nie używaj bardzo mocnego strumienia w suszarce, osłaniaj włosy ręką żeby się nie zrobiły piórka podczas suszenia... u mnie to działa ... mam loczki... ale gdybym nie dala żelu albo kremu to bym miała sianko...
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja mam ten sam problem -.-
niestety prostownica to jedyny mój ratunek
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Mam ten sam problem.Ostatnio byłam u fryzjera,zrobila mi niedość że super fryzure to świetnie mi je wyprostowała.A traz po umyciu,zawsze ma szope,mam je dość,szlag mnie trafia przy ich prostowaniu.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja tez mam taki problem :/ tylko ze nawet jak je wyprostuje prostownicą to za godzine juz są powywijane a jak skręce na lokówkę to chocbym nie wiem ile lakieru nałozyła to itak loki szybko się psują. Kompletnie nie wiem co z nimi robic bo ani wyprostowac ani "zalokowac"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
co ty mowisz fale sa piekne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Gdyby to były takie włosy jak na zdjeciach..
![]() Ja tez mam problem. Troche falowane, troche kręcone. Paskudne! ![]() I rzeczywiście albo prostuje, albo lokówką robie.. Najgorszy był z nimi problem gy były do ramion.. Teraz udało mi sie je troche zapuścić, juz tak mocno nie prostuję, tylko troszke i jakoś wygladaja gdy są dłuższe. Ale nie lubie ich bardzo.. I jeszcze gdy na dworze jest wilgotno i pada jestem pewna, że to będzie zły dzień, bo fryzura sie spusuje ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za wszystkie rady.
![]() Od siebie dodam jeszcze - u mnie najlepiej chyba jest,kiedy mają długość do ramion i albo są pocieniowane bardzo, albo wcale. :P Co do loków - wielu rzeczy już próbowałam, ale nigdy nie udało mi sie uzyskać niczego satysfakcjonującego. :P A co do prostowania - efekt nie trwa dłuzej niż 15-20 minut na powietrzu. ![]() Pozostaje obciąć na łyso albo polubić... A Wy, dziewczyny z takimi włosami, jak radzicie sobie na co dzień? Kucyki, prostownica, lokówka? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ja jestem szczesliwa posiadaczka kreconych wlosow xDD to jest moj znak rozpoznawczy ;p Dawniej ich nie lubialam i albo prosotowalam, albo wiazalam w kucyk. ale od jakiegos czasu polubilam je. fryzjer nadal im fajny ksztalt.. teraz sie dobrze ukladaja. nie mam z nimi problemu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Ja także nienawidziłam moich włosów... Cały czas prostownica...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
No, metody maie fajne, mozna by spróbować... Tylko aż tak kręconych włosów brak. :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
mozesz pocieniowac wlosy wtedy beda sie lepiej krecic.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Hehe... na razie,conajmniej do maja unikam fryzjerów. :P Muszę odhodować biedne,sciete włosinki. :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Może wypróbować sposobu Przezłośliwej z klamerkami, hm?
![]() Z tego co się naczytałam ma ona falujące włosy, czyli ani proste, ani kręcone, no tak?
Jeden krok. Do nieba. ![]() Edytowane przez KrokDoNieba Czas edycji: 2008-02-11 o 19:33 Powód: skleroza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
No niby tak, ale ja nie do końca wiem, o co chodzi. Tzn. przydałaby się instrukcja krok-po-kroku, bo nie znalazłam takiej, a nie wiem zupełnie o co chodzi. :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Z tego co zrozumiałam z opisów Przezłośliwej bierze po troszkę włosów w łapkę, nie zwija, tylko tworzy gniazdko na potylicy i spina w klamrę fryzjerską ( O taką, na przykład ) i tak pasmo po paśmie upina swe włoski. Następnie siedzi do wyschnięcia, zdejmuje klamry i są!
![]() A no i przed "zabiegiem" najlepiej włosy potraktować jakimś ułatwiaczem układania, przykładowo pianką do fal i loków. ![]()
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
![]()
A ja sądzę że takie włosy są piękne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
a ja bardzo lubie swoje wlosy. tylko troche wolna rosna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja mam włosy lekko falowane i zastanawiam się jak je ściąć (mam obecnie za łopatki). Lepiej ścieniować czy może obciąć w tzw. trójkąt?
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
moje włosy tez są niezdecydowane ,jak nie rozczesze to mam okropne fale i małe loczki.paskudnie to wygląda więc prostuje ,wolałabym zakręcić ale nigdy mi nie wyszło fajnie
im dłuższe włosy tym mniej mi się kręcą,teraz mam ściete na prosto i jakoś lepiej to wygląda ale i tak nie rozpuszcze bez prostownicy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Również posiadam taki typ włosów-ani proste ani kręcone.Jednak nie rozpaczam tak jak kiedyś.Niejedna osoba mówiła mi,że mam piękne włosy(nawet obce osoby
![]() ![]() Trzeba troszkę eksperymentować,a na pewno coś się wymyśli.No i pokochajmy to,co nam dała natura ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.