Jak polubić kręcono-falowane włosy? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-09, 12:19   #1
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible
Question

Jak polubić kręcono-falowane włosy?

Jestem posiadaczką kręcono-falowanych włosów, czyli tego, co kobieta może dostać najgorszego... Włosy nie dają się ani wyprostować, ani nie kręcą się naturalnie w ładne loczki. Jedynym wyjściem jest meczenie ich prostownicą albo lokówką, ale to szybko doprowadza je do ruiny... Słowem - kaplica.
Obcięte a la Victoria Beckham, najdłuższe prawie do ramion, zupełnie się nie ukłądają.
Nijak nie wiem, jak sobie z nimi poradzić... Czy są jakieś sposoby pielęgnacji, które wzmocniłyby skręt albo je wyprostowały..?
Wiem, że było wiele wątków na takie tematy, ale nigdzie nie znalazłam sensownych porad...
Liczę na Waszą pomoc.
Pozdrawiam.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 12:33   #2
Ashaai
Zakorzenienie

Dot.: Jak polubić kręcono-falowane włosy?

Niestety mam ten sam problem :P Włosy sie kręcą a gdy je roszczerze SZOPA totalna :P Dlatego też prostuje je prostownicą-niestety to baaardzo niszczy włosy ale nie mogę patrzec na siebie w loczkach :P
Ashaai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 12:50   #3
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Ja wczoraj byłam u fryzjera, liczyłam, ze kiedy zetnę je w miarę na prosto, to się nie będą wykręcać... Ale jak zwykle się pomyliłam. Mam tylko nadzieję, że po kilku myciach się ułożą, bo u mnie zwykle tak jest - po fryzjerze załamka, a potem zaczynam lubić moją fryzurę...
Ale włosy nadal są beznadziejne. :P
Stary 2008-02-09, 12:53   #4
Johanek
Przyczajenie

Ja mam wlasnie ten sam problem i obciecie włosów nic nie pomoże! przynajmniej w moim przypadku bo wtedy jeszcze bardziej sie kreca Jeżeli wolisz wlosy w wersji kreconych to osobiscie propopnuje krecenie ich papilotami(jest ten temat na forum) ja sama tak robie i jestem bardzo zadowolona Trzeba pokochac to co dała natura a nie to niszczyc pozdrawiam

"Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąc"

"Miłośc czyni mężczyzne ślepym, a kobiecie zaostrza wzrok"
Johanek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 15:20   #5
LoczeK83
Raczkowanie

Smile Dot.: Jak polubić kręcono-falowane włosy?

a może spróbuj tak: po umyciu włosów.. rozczesz je i nałóż na nie (może być żel: ja czasem używam Grafitti) jakiś specyfik do stylizacji kręconych włosów ( np mleczko albo krem Matrixa poprawiające skręt - chociaz ja całkiem nie jestem zadowolona bo mi wysusza włosy..a krecone włosy i tak z reguły są suche) ja nakładam tego dośc sporo żeby włosy się nie puszyły... następnie daj głowę w dół i pougniataj je troszke.. susz suszarką ugniatając (oczywiście głową w dół - wtedy nie bedą przyklapnięte u nasady) i nie używaj bardzo mocnego strumienia w suszarce, osłaniaj włosy ręką żeby się nie zrobiły piórka podczas suszenia... u mnie to działa ... mam loczki... ale gdybym nie dala żelu albo kremu to bym miała sianko...
Pozdrawiam
LoczeK83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 15:48   #6
lalaine
Raczkowanie

ja mam ten sam problem -.-
niestety prostownica to jedyny mój ratunek
Stary 2008-02-09, 17:16   #7
atka83
BAN stały

Mam ten sam problem.Ostatnio byłam u fryzjera,zrobila mi niedość że super fryzure to świetnie mi je wyprostowała.A traz po umyciu,zawsze ma szope,mam je dość,szlag mnie trafia przy ich prostowaniu. Normalnie zazdroszcze tym,które mają proste włosy jak drut.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 18:50   #8
Gumisia
Raczkowanie

Ja tez mam taki problem :/ tylko ze nawet jak je wyprostuje prostownicą to za godzine juz są powywijane a jak skręce na lokówkę to chocbym nie wiem ile lakieru nałozyła to itak loki szybko się psują. Kompletnie nie wiem co z nimi robic bo ani wyprostowac ani "zalokowac"
Gumisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 20:58   #9
roxx
Raczkowanie

co ty mowisz fale sa piekne ) zebys je pokochala dodaje troszke zdjec
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg beyonce-picture-6.jpg (50,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg carrie-underwood-picture-1.jpg (50,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WSywyLFy4wyYXa5a.jpg (29,3 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg vaness10.jpg (41,0 KB, 66 załadowań)
roxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 21:11   #10
eeewwwcikkk
Przyczajenie

Gdyby to były takie włosy jak na zdjeciach..
Ja tez mam problem. Troche falowane, troche kręcone. Paskudne!
I rzeczywiście albo prostuje, albo lokówką robie..
Najgorszy był z nimi problem gy były do ramion.. Teraz udało mi sie je troche zapuścić, juz tak mocno nie prostuję, tylko troszke i jakoś wygladaja gdy są dłuższe. Ale nie lubie ich bardzo..
I jeszcze gdy na dworze jest wilgotno i pada jestem pewna, że to będzie zły dzień, bo fryzura sie spusuje
Stary 2008-02-09, 21:51   #11
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Dzięki za wszystkie rady.
Od siebie dodam jeszcze - u mnie najlepiej chyba jest,kiedy mają długość do ramion i albo są pocieniowane bardzo, albo wcale. :P Co do loków - wielu rzeczy już próbowałam, ale nigdy nie udało mi sie uzyskać niczego satysfakcjonującego. :P A co do prostowania - efekt nie trwa dłuzej niż 15-20 minut na powietrzu.

Pozostaje obciąć na łyso albo polubić...
A Wy, dziewczyny z takimi włosami, jak radzicie sobie na co dzień? Kucyki, prostownica, lokówka?
Stary 2008-02-10, 13:36   #12
agulaa16
Raczkowanie

ja jestem szczesliwa posiadaczka kreconych wlosow xDD to jest moj znak rozpoznawczy ;p Dawniej ich nie lubialam i albo prosotowalam, albo wiazalam w kucyk. ale od jakiegos czasu polubilam je. fryzjer nadal im fajny ksztalt.. teraz sie dobrze ukladaja. nie mam z nimi problemu ) tylko czekam,zeby mi urosly do lopatek. Ale do tego dlugaa droga . trzymajcie kciuki pzdr. **
agulaa16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-10, 14:55   #13
Mantus92
Przyczajenie

GG do Mantus92

Ja także nienawidziłam moich włosów... Cały czas prostownica... Oczywiście po godzinie wszystko szło na marne... Pewnego dnia w wakacje umyłam głowe, ale jej nie suszyłam - to moje lenistwo... I później musiałam na sekundke wyjść z domu - wiec szybko użyłam pianki, pougniatałam je - jedynie grzywkę wyprostowałam. Każdemu sie strasznie spodobało! Od tego czasu już w ogóle nie prostuje kłaczków... No jedynie grzywkę MÓJ SPOSÓB? Codziennie ( niestety ) od razu przed zaśnięciem myję głowe, po nałozeniu wszystkich odżywek dodaje mało pianki, przy tym ugniatając włosy I BEZ SUSZENIA kłade sie spać. Troszki na początku denerwuje mokra poduszka a potem juz sie przyzwyczaja Po wstaniu rano jedynie prostuje grzywkę i czasem od samej nasady tez jakies 5 cm wyprostuje pojedyncze pasma i lece :P Radze takze jakies delikatne upinanie loczków, zeby im nadać romantycznego wyglądu I tyle Pozdrawiam!
Mantus92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-10, 21:07   #14
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

No, metody maie fajne, mozna by spróbować... Tylko aż tak kręconych włosów brak. :P
Stary 2008-02-11, 08:58   #15
agulaa16
Raczkowanie

mozesz pocieniowac wlosy wtedy beda sie lepiej krecic. )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-11, 12:26   #16
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Hehe... na razie,conajmniej do maja unikam fryzjerów. :P Muszę odhodować biedne,sciete włosinki. :P
Stary 2008-02-11, 19:32   #17
KrokDoNieba
Przyczajenie

Może wypróbować sposobu Przezłośliwej z klamerkami, hm?

Z tego co się naczytałam ma ona falujące włosy, czyli ani proste, ani kręcone, no tak?

Edytowane przez KrokDoNieba
Czas edycji: 2008-02-11 o 19:33 Powód: skleroza
KrokDoNieba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-11, 21:02   #18
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

No niby tak, ale ja nie do końca wiem, o co chodzi. Tzn. przydałaby się instrukcja krok-po-kroku, bo nie znalazłam takiej, a nie wiem zupełnie o co chodzi. :P
Stary 2008-02-13, 15:43   #19
KrokDoNieba
Przyczajenie

Z tego co zrozumiałam z opisów Przezłośliwej bierze po troszkę włosów w łapkę, nie zwija, tylko tworzy gniazdko na potylicy i spina w klamrę fryzjerską ( O taką, na przykład ) i tak pasmo po paśmie upina swe włoski. Następnie siedzi do wyschnięcia, zdejmuje klamry i są! Chyba o to w tym wszystkim chodzi. Ale głowy uciąć nie dam bo sama nie próbowałam.

A no i przed "zabiegiem" najlepiej włosy potraktować jakimś ułatwiaczem układania, przykładowo pianką do fal i loków.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 22:09   #20
nusia2605
Rozeznanie

Wink Dot.: Jak polubić kręcono-falowane włosy?

A ja sądzę że takie włosy są piękneZawsze chciałam mieć burzę fal lub loków na głowie no ale jak to mówią zawsze chcemy tego czego nie mamy
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-14, 17:58   #21
agulaa16
Raczkowanie

a ja bardzo lubie swoje wlosy. tylko troche wolna rosna (
Stary 2008-02-14, 21:11   #22
margotka222
Raczkowanie

Ja mam włosy lekko falowane i zastanawiam się jak je ściąć (mam obecnie za łopatki). Lepiej ścieniować czy może obciąć w tzw. trójkąt? Chciałabym bardziej podreślić ich skręt. Do tej pory zawsze cieniowałam ale miałam szope.
Stary 2008-02-15, 09:39   #23
cal
Raczkowanie

moje włosy tez są niezdecydowane ,jak nie rozczesze to mam okropne fale i małe loczki.paskudnie to wygląda więc prostuje ,wolałabym zakręcić ale nigdy mi nie wyszło fajnie
im dłuższe włosy tym mniej mi się kręcą,teraz mam ściete na prosto i jakoś lepiej to wygląda
ale i tak nie rozpuszcze bez prostownicy
cal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-15, 11:46   #24
embrace2
Raczkowanie

Również posiadam taki typ włosów-ani proste ani kręcone.Jednak nie rozpaczam tak jak kiedyś.Niejedna osoba mówiła mi,że mam piękne włosy(nawet obce osoby).Stawiam na pielęgnację:dobre odżywki,jedwab do włosów no i najlepiej,gdy ich nie suszę,wtedy robią się ładne fale.Nie używam prostownic ani lokówek,ponieważ nie chcę niszczyć i tak cienkich i z natury suchych włosów.Ważne jest także dobre cięcie-mocne cieniowanie robi "pióra",dlatego fryzjerka tylko z przodu trochę stopniuje mi włosy.
Trzeba troszkę eksperymentować,a na pewno coś się wymyśli.No i pokochajmy to,co nam dała natura
embrace2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-18, 12:08   #25
Mantus92
Przyczajenie

GG do Mantus92

Cytat:
Napisane przez agulaa16 Pokaż wiadomość
fryzjer nadal im fajny ksztalt.. teraz sie dobrze ukladaja. nie mam z nimi problemu **
- mam pytanie :P czyli co zrobil fryzjer? O co poprosilas go? Chodzi mi o to czy ci twoje włosy strzępil, cieniował, czy co robil? Prosze o odp Wybieram sie do fryzjera i nie wiem jak go poprosic zeby mi sie lepiej te moje "loki" układały...
Mantus92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości