|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Zdjęcie do dowodu-pilne!
Jaki makijaż będzie najlepiej wyglądał na zdjęciu (dowód osobisty): matowy czy perłowy, cienie jasne czy raczej ciemne, a usta?- ciemniejsza pomadka czy może naturalny błyszczyk??? Kto doradzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Re: Zdjęcie do dowodu-pilne!
A widzialas Slonce ja wygladaja teraz zdjecia do dowodu? To takei czarno-biale miniaturki [img]icons/icon12.gif[/img] Naprawde niewiele na nich widac [img]icons/icon7.gif[/img]
Ale radze Ci zrobic makijaz w bezach i brazach ( latwo i ladnie sie nimi cieniuje) Mocniej podkres rzesy, usta nie za mocno, ale przydala by sie kolorowa szminka z blyszczykiem. Nie zapomnij o brwiach ( ladnie wyregulowane i podkreslone) i wycieniuj twarz ( nawet moze byc dosc mocno - to i tak bedzie wygladac naturalnie na zdjeciach [img]icons/icon7.gif[/img] pozdrawiam serdecznie [img]icons/icon7.gif[/img] AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tak wiem, ze malo na nich widac, ale chcialabym zrobic wiecej tych zdjec (beda mi potrzebne rowniez w innym celu). Dzieki za szybką odpowiedz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Unikaj perłowego połysku- nie wychodzi dobrze na kolorowych zdjęciach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
nie jestem pewiem, czy wy zartujecie, czy nie...
Jakie kolorowe zdjecie??? Teraz wydaja juz nowe dowody!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Zło, napisalam przeciez ze beda mi potrzbne nie tylko do dowodu, potrzebuje tez kolorowych!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
Przepraszam, najwidoczniej nie doczytalem [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
ja sie zastanawiam nad nietypowym zdjeciem do dowodu tylko nie wiem czy mi przyjma...(wiem ze zdjecie bedzie czarno biale ale to i tak fajnie wyglada)
chcialam czerwone usta warkoczyki bluzke w kropki a i jeszcze jedna niedawno sobie zrobilam tragusa (kolczyk w chrzasce odstajacej) i nie moge go teraz sciagna ..myslicie ze to przejdze?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Zdjęcie do dowodu-pilne!
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Moje zdjęcie do dowodu wygląda normalnie...czarno-białe jak każde oczywiście pomalowałam oczy ciemniej a na dowodzie wyszło jeszcze mocniej, ogólnie jestem zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
mocny podklad duzo pudru oczy ciemno pomalowane. i wychodzisz jak gwiazda lat 50-tych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
troche narobiłam tych zdjęc więc napisze wszystko co wiem
![]() nie nakładaj niczego roswietlajacego czy z brokatem!! mogą wyjść białe plamy całą twarz bardzo dobrze obsyp sypkim pudrem, nie przejmuj się za dużą ilością tapety ![]() usta najlepiej wychodzą gdy pomalujesz je jakimś bardzo delikatnym i nie za bardzo świecącym błyszczykiem jeśli takiego nie masz posmaruj usta tylko tłustym kremem no chyba że jesteś troszke starsza(ok 40-50lat)to możesz użyć szminki oczy-znów możesz delikatnie przesadzić najlepiej użyj czarnej kredki i jakiś mocny czarny tusz wymodeluj buzię matowym różem lub pudrem b. reasumująć buzia musi być bardziej niż na codzień zmatowiona (wręcz do przesady) oczy też wyrazniej zaakcentowane a usta naturalne gwaratuje że na takim zdjęciu będziesz wyglądać bardzo ładnie a zarazem naturalnie bardzo dużą rolę odgrywa też bluzka nie ubieraj białej koszulowej bo będziesz wyglądać jak uczennica ![]() zrezygnuj również z niezdecydowanych kolorów, na czarno-białych zdjęciach będą wyglądać nijako najlepiej na cz-b jak i kolorowych fotkach wygląda czerń podkreśla twarz i nie wygląda pretensjonalnie to chyba wszystko ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
a jaki kolor na powieki ?
![]() ![]() ![]() usta chcialam lekko czarownym mazidlem podmalowac, zeby byly wyrazniejsze, ale widze, ze nie byl to najlepszy pomysl ![]() ![]() jak dobrze ze trafilam na ten watek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym użyła czarnej kredki i do tego ciemny cień by troche rozmazać krechę ![]() no ewetualnie jakiś jasny by troche powiększyć oko ale kolory sobie daruj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
hehe, pamietam ze ja mialam na swoim zdjeciu do dowodu i prawa jazdy inna fryzure niz jak skladalam dokumenty (obcielam wlosy o jakies pol metra) i nie chcieli mi przyjac, bo nieaktulane...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
ooliwko, masz 100% rację
![]() Niedawno odebrałam dowód i mogę dołożyć ode mnie również 3 grosze ![]() Zmatowienie to bardzo dobra rada. Nawet niektórzy fotografowie w zakładzie pudrują dziewczyny przed takim zdjęciem - chłopaków raczj nie ![]() Ja w każdym razie trafiłam na panią, która tego mi nie zrobiła. W dodatku przed zdjęciem buzię opruszyłam puderkiem Diora w odcieniu Pearl Reflection, który ładnie rozświetla buzię... Niestety tylko w realu. Bo na zdjęciu mam na policzku tajemniczy refleks ![]() Bardzo ważny jest dobry kryjący podkład, korektor i puder matujący. Do tego ciemnobrązowy róż do korekty kształtu twarzy i podkreślenia kości policzkowych. Na oczy cienie cieliste + czarne rzęsy + ewentualna cieniuteńka kreska. Sama byłam zdziwiona jak intensywnie "wyszły" moje oczy na fotce. Mam bardzo długie rzęsy i na zdjęciu (nawet takim malutkim ![]() Błyszczyk w kolorze neutralnym ![]() I uwaga na włosy ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
no tak, z wlosami tez niemala filozofia
![]() ![]() dzieki za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, a wiecie moze jak ksztaltuja sie ceny sensownych fotek do dowodu ( oczywiscie polaroidy odpadaja z przyczyn oczywistych...
![]() I jeśli ktoś jest z Łodzi to czy moglby kogos polecic? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Re: Dot.: Zdjęcie do dowodu-pilne!
na Piłsudkiego miedzy Niciarniana a stadionem Widzew, na przeciwo XXIIILO jest studio foto malutkie - kobitka robi swietne zdjecia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.