|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Aparat :)
hej
![]() ostatnio kupiłam aparat Olympus mju1050 w media markcie. Wziełam 10 raz po 100 zł czyli aparacik kosztuje 1000zł ( no 999zł ![]() wpłaciłam juz dwie raty i rzecz w tym, że aparat na ogól bardzo fajny ale jakośc zdjęć niezbyt mi odpowiada są po prostu "normalne" często rozmazane. Myślałam nad zamianą go na SONY ( nie pamiętam już jaki model) o tej samej cenie. i rzecz w tym czy tak się da? ![]() mogłbyście mnie oświecić jeśli same wiecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Aparat :)
Wymienić można tylko przez 7 dni od zakupu.
![]() |
#3 |
Nie depcze krokusów
|
ImYourDestiny - jak dobrze znasz się na fotografii? Co wiesz o ustalaniu ostrości, kontrastów? Używasz statywu, który eliminuje drżenie rąk?
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
oj no to musze już pozostać przy tym
![]() na fotografii się nie znam. poprostu cykam zdjęcia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nie depcze krokusów
|
Przejrzyj opcje, aparat w tej cenie nie może być aż tak beznadziejny (wiem, jestem naiwna, ale mam sama sprzęt za 450zł i jako amatorka jestem zadowolona). Poczytaj fora fotograficzne o uzyskiwaniu ostrości, popracuj nad oświetleniem itp.
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mój TZ kupił włąsnie jakies tam sony za ponad 1000 zł i na początku stwierdziłam że też wychodzą nieostre zdjęcia! Ale pokombinowaliśmy z ustawieniami, pobawiłam się nim troche żeby obcazić co i jak i teraz naprawde jest super!
także radze cierpliwości i poćwiczyć troche ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Nie chce mi sie wierzyć ze aparat za 1000 zł nie ma w ustawieniach jakości, nie mozna ustawić ostrości, nie ma kilku/kilkunastu programów bo mój za 500 ma.
Stabilizator też jest ;D Nie jestem juz amatorką bo troche w tym siedzę, a na święta sprawie sobie Alfe z Sony. ![]() udane zdjecie to tylko w 25 % zasługa aparatu ![]() ![]() na pewno w księgarniach są jakieś poradniki dla fotografów, albo poszukaj w necie ![]() powodzenia życzę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.