|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Kiedy kupujesz prezenty?
Pytam z czystej ciekawości.
Na wszelkie okoliczności gdzie prezent jest mile widziany . Od urodzin ,imienin,prezentów podchoinkowych na innych dniach np dziecka/mamy skończywszy. --Czy jesteście poukładane i na dlugo przed konkretną datą macie coś w zanadrzu czy w danym dniu z obłędem w oczach biegacie po sklepach?-- Ciekawa jestem czy mnie ktoś pobije zapobiegliwością ? Potrafię kupić prezent na ...rok wcześniej Nauczona życiowym doświadczeniem ,że jak szukasz to prawie nic nie nie ma kupuję jak mi cos w oko wpadnie na zasadzie leży w szafce jeśc nie woła Teraz mam np pochowane świateczne drobiazgi ;mamy zwyczaj że z dalszą rodziną wymieniamy sie symbolicznie takimi drobiazgami w okolicach świąt BN więc wolę kupić coś teraz fajniejszego a np przecenionego 50 czy nawet 70 % niż potem jakieś badziewie. Jak jest u Was? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kiedy kupujesz prezenty?
W momencie gdy coś upatrzę, a rozglądam się miesiąc przed daną okazyją, biorę, kupuje. Często robię sama.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Najczęściej zakupy robie pare dni przed np. urodzinami, imieninami itd.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
zależy jak mam fundusze
często na ostatnią chwilę niestety.. a jak już kupuję coś wcześniej to się niecierpliwię i zastanawiam jaka będzie reakcja ![]()
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Chodze po sklepach miesiąc/pół miesiąca przed i szukam czegoś
Gorzej jak nic nie ma Ale jakoś daje rade
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasciwie to kupuje jakos tam wczesniej. Najczesciej kupuje prezenty mojej siostrze i mamie. Wiec jak jade do domu to czasem juz na dwa miechy przed przyjazdem cos kupuje, skladuje w szafie. A na ostatnia chwile dokupuje.
Z TZ moze malo romantycznie ale nie robimy sobie 'niespodziewanek' tylko idziemy na zakupy razem. Tak unika sie rozczarowan, ktore ja osobiscie kiepsko znosze ![]() Lajko - tu po swietach swiateczne badziewie bylo mocno przecenione i cieszylo sie wciaz niezla popularnoscia, teraz juz wiem, ze wsrod zapobiegliwych. Ja niestety nie ma gdzie tego skladowac
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
ja przeważnie zakupy na ww. okazje robie w ostatniej chwili
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno nie dzień przed
zazwyczaj kupuję tak tydzień wcześniej. wszystko oczywiście zależy od dostępności 'wymyślonego' przeze mnie prezentu
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety prawie zawsze wszystko na ostatnią chwilę
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Lajka, Ty jestes jak Red z 70's show i ta pelna torba prezentow w piwnicy (na wypadek gdyby zapomnial o urodzinach Kitty
) Do glowy by mi nigdy nie przyszlo zeby kupowac w styczniu prezent na kolejna gwiazdke ![]() kupuje na ostatnia chwile
|
|
#11 |
|
BAN stały
|
ja też kupuję dużo wcześniej - np. kiedy są okazje, promocje, przeceny.... np. dzis kupiłam koszulę dla TŻ w prezencie na urodziny - 20 marca
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Zwykle kupuję dwa tygodnie, tydzień przed. Staram się kupić prezent, który wiem, że danej osobie się podoba, akurat potrzebuje itd. Ciężko mi kupować aż z takim wyprzedzeniem jak Łajka, bo po prostu dana osoba, by sobie tą rzecz kupiła już z pięć razy.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
ja korzystajac z ostanich przecen w sephorze kupilam prezenty dla mamy [odpowienio na dzien matki, urodziny i imieniny, ktore to rodzicielka ma tego samego dnia
]; ojcu tez cos tam kupilam - akurat przecenione bylo to co lubi, bedzie na dzien ojca.lubie kupowac prezenty wczesniej. duzo wczesniej
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Zakupy na Boże Narodzenie robię około miesiąca wcześniej. Dwa lata temu jakos sie zagapiłam i kupowałam wszystko na tydzień przed. Mało mnie ludzie nie zadeptali, więc rok temu zrobiłam sobie liste miesiąc wczesniej i podczas 2-3 tur zakupowych kupilam wszystko, co planowałam.
A na urodziny, Dzień Matki, Babci, itp., to pare dni wczesniej.
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo lubię kupować prezenty, jednak na zakupy wybieram się za przysłowiowe pięć dwunasta
![]() Oczywiście jestem wtedy zła na siebie niemiłosiernie, ale za każdym razem sytuacja powtarza się od nowa, a więc na nic tu powiedzenie, że człowiek uczy się na błędach ![]() No cóż...
|
|
#16 |
|
BAN stały
|
W życiu nie umiałabym
kupić dla kogoś prezentu, o którym (prezencie ) wiem, że by ucieszył, i wrzucić go na miesiące do szafy. ![]() Tak w ogóle, to uważam, że prezenty bez okazji są fajniejsze. O. :P |
|
|
|
|
#17 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdarzyło mi się też kupić prezent znacznie wcześniej, ale tuż przed okazja zobaczyłam coś super, co się może zdezaktualizować - i wtedy do solenizanta wędrował ten później kupiony prezent, a tamten czekał na kolejną okazję
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja musze przyznac ,ze robie ,to bardzo rzadko i ,to dlatego ,ze nigdy nie wiem co kupic
![]()
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bardzo różnie zdarza mi się też kupić prezent spuzniony.
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Ja zazwyczaj myślę nad prezentem już miesiąc przed
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o prezenty urodzinowe/imieninowe to kupuję tylko siostrzeńcowi i Tżtowi. Rodzice nie cchcą bym traciła pieniądze na prezenty poza tym nawet nie znam ich dat urodzin a znajomi nie wyprawiają imprez z tej okazji wiec prezentów nie daje.
Podobnie z prezentami gwiazdkowymi. Co do kupowania to nie mam metody-czasem wcześniej czasem na ostatnią chwile.
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
Staram się miesiąc przed, ale nie zawsze się to udaje.
Najgorzej jest, kiedy nie wiem, co kupić
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Jakis czas wcześniej obmyślam co kupić i tak intensywnie myślę ze zazwyczaj kupuje w ostatniej chwili
|
|
#25 |
|
... choć nie Westwood
|
Różnie. Czasem parę dni przed, czasem miesiąc czy dwa przed... W każdym razie rok wcześniej jeszcze nie udało mi się nic upolować
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
najczęściej na ostatnią chwilę
![]()
|
|
#27 |
|
Konto usunięte
|
Żebyśmy sie dobrze zrozumiały
To nie jest tak,ze solenizant daje mi do zrozumienia- jak narzeczona J. Fasoli -co by go ucieszyło a ja twardo wyciągam prezent z szafki sprzed roku ![]() Wiele zalezy od sytuacji . W m.in wymienionych przeze mnie dupsrelach świątecznych doskonale sie to sprawdza.I ja tez wolę nabyć cos oryginalniejszego albo ręcznej roboty niz za rok za tę samą cenę jakiś plastik fantastik W kazdym domu w okolicach gwiazki cos tam mryga i atmosferę światęczną podsyca .Umówmy sie ,że palpitacji serca i histerycznych okrzyków radości od świąt. ozdóbek sie raczej nie dostaje / a i Mikołaj od lat nie zmienia image więc siary nie ma /Bardziej mam na myśli coś co na ślepia mi się rzuci pod konkretną osobę w trakcie zwykłych szopingów ;znając jej gust wiem ze to moze byc strzał w 10 tke, wtedy sie nie zastanawiam i kupuję nawet na kilka miesięcy przed. Nie chcę sie chwalić/albo chcę / ale w rodzinie słynę z udanych prezentów .Jak juz sama teściowa 'zleca'mi zakup dla swego męża a mego tescia to juz jest coś,przyznacie ? |
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
3 tygodnie przed uroczystoscia mam zaplanowane co kupic danej osobie i pomalutku sobie kupuje...chodzi o to,ze jak mam zaplanowane 3 tygodnie przed to juz zbieram odpowiednia kase,mniej wydaje itp.
zwykle juz 2 dni przed dana uroczystoscia nic nie kupuje |
|
|
|
|
#29 |
|
Wtajemniczenie
|
Prezenty kupuję na ostatnią chwilę, zazwyczaj dzień przed.
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też na ostatnią chwilę. Z resztą jak wszystko
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.

często na ostatnią chwilę niestety.. a jak już kupuję coś wcześniej to się niecierpliwię i zastanawiam jaka będzie reakcja

Gorzej jak nic nie ma

zazwyczaj kupuję tak tydzień wcześniej. wszystko oczywiście zależy od dostępności 'wymyślonego' przeze mnie prezentu
) Do glowy by mi nigdy nie przyszlo zeby kupowac w styczniu prezent na kolejna gwiazdke