|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
korepetycje - zaczynam udzielac :)
W zwiazku z tym mam pytanie do wizazanek udzielajacych lekcji prywatnych z j. angielskiego (ew. innego jezyka) o pomoc
![]() Jak wygladaja Wasze lekcje? Chodzi mi raczej o to na czym sie skupiac, zeby poprowadzic lekcje dobrze, zeby uczen sie nauczyl ![]() Nie pytam o typowy przyklad Waszej lekcji.. tylko jakies rady... wskazowki... Bede wdzieczna ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: korepetycje - zaczynam udzielac :)
miałam prywatne lekcje z niemieckiego w domu. zrezygnowałam z nich po kilku spotkaniach, bo miałam dość przerabiania gramatyki z mojej własnej książki :/ a sam nauczyciel nie mial własnych propozycji...
najlepiej po prostu zapytaj się osoby, którą będziesz uczyć, czego oczekuje: czy woli skupić się na gramatyce, czy może na słownictwie no i przede wszystkim: mówić, mówić, mówić.. najważniejsze, żeby ta osoba "otworzyła się" i potrafiła swodobnie z tobą rozmawiać w obcym języku, próbujcie odgrywać różne scenki itp.- żeby ta nauka była taka "żywa", a nie nudna i monotonna ![]() sama kiedyś pomagałam 10 letniemu synkowi znajomej w niemieckim, chłopak miał troszkę zaległości w szkole. z dziećmi cięzko się pracuje, bo są nieśmiałe i trzeba wszystko od nich wyciągać, więc najważniejsze jest oswoić dziecko z własną osobą, porozmawiać o czymś interesującym dla niego, żeby się otworzyło, potem nauka szła łatwiej ![]() warto też pomóc wymyślać różne skojarzenia, np. mój uczeń miał problemy z nazwami Juni i Juli (czerwiec/lipiec). pomogło skojarzenie: JuLI-PIEC ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Czy placement test powinnam oceniac juz na 1 lekcji czy dopiero na 2?
Na podstawie tego testu ocenie poziom danej osoby i dostosuje program... ale na 1 czy na 2 lekcji?
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A wyniki kiedy mialas? OD razu czy na 2 lekcji?
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Od razu będziesz widzieć, na jakim poziomie masz ucznia.
![]() Wypytasz, jakie konkretnie oczekiwania ma ów ktoś. Możesz np. 1 raz umówić się w celu sprawdzenia poziomu kogoś, na krotko, a od 2 spotkania zacząć ''normalne'' lekcje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Problem w tym, ze juz jutro musze miec pelna godzine lekcyjna przeprowadzona.
Jasne, oczekiwania, sprawdzanie znajomsci jezyka itp. Ale w tym momencie nei wiem jaki poziom ma dana osoba i nie wiem jak mam sie przygotowac na te 1 lekcje..
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Nie martw się, bo sobie poradzisz spokojnie.
Pewnie masz jakieś książki, przygotuj je sobie, przejrzyj, co w nich jest. Bo na nastepne spotkania to już będziesz wiedzieć, jak się szykowac. Zależy po prostu, na kogo trafisz. Jak tu już padło, jeden woli gramatykę, inny w ogóle wiele nie umie i właściwie wychodzą z nauki normalne lekcje, trzeci przyniesienie konkretne zadania szkolne ;-), a jeszcze inny potrzebuje kogoś, z kim będzie mógł pogadać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Obawiam się, że taki test na dzień dobry może być ciut stresujący. Może zacznij od jakiejś luźniejszej rozmowy, żeby przełamać opory. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.