|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2009-07
Lokalizacja: z gorącej Barcelony;*
Wiadomości: 1 019
|
Co to takiego?
Hej kucharki
![]() Ostatnio w internecie znalazłam zdjęcie kanapki na słodko. Niestety nie było przepisu, czy któraś z was wie co to takiego i jak to zrobić?
__________________
Donde una puerta se cierra, otra se abre. „Bądź sobą. Każdy inny jest już zajęty.” – Oscar Wilde. Książki: 22/2012
Filmy: 42/2012 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2010-01
Lokalizacja: Małe miasto :)
Wiadomości: 525
|
Dot.: Co to takiego?
To jest raczej karpatka, a nie kanapka. Także google --> karpatka i przepis na przepisie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2008-03
Wiadomości: 1 881
|
Dot.: Co to takiego?
mi to wygląda jak kruche ciasto(albo takie jak na napoleonki- ale nie ciasto parzone) przełożone budyniem waniliowym
![]()
__________________
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2009-07
Lokalizacja: z gorącej Barcelony;*
Wiadomości: 1 019
|
Dot.: Co to takiego?
właśnie coś mi to przypominało, ale nie wiedziałam co - teraz już wiem
![]()
__________________
Donde una puerta se cierra, otra se abre. „Bądź sobą. Każdy inny jest już zajęty.” – Oscar Wilde. Książki: 22/2012
Filmy: 42/2012 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2008-03
Wiadomości: 1 881
|
Dot.: Co to takiego?
Cytat:
![]() ![]() ![]()
__________________
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2010-01
Lokalizacja: Małe miasto :)
Wiadomości: 525
|
Dot.: Co to takiego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-01
Wiadomości: 21 825
|
Dot.: Co to takiego?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Dot.: Co to takiego?
Tak wyglądała moja pierwsza karpatka
![]()
__________________
Start 126,0 kg 91 kg - minus 35kg w 112dni - CellReset cel - 69kg ![]() Instruktor Przedłużania Paznokci Metodą Żelową, Magdalena Jasionowska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2010-11
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 244
|
Dot.: Co to takiego?
Albo jakaś niezbyt udana kremówka (czy napoleonka? - nigdy nie mogę rozróżnić xD) - taka zmodyfikowana, z kremem budyniowym
![]() Coś jak tu - http://domowe-wypieki.blogspot.com/2...lce-lizac.html
__________________
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co to takiego?
Moim zdaniem jest to karpatka lub kremówka przełożona masą budyniową.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.