Co sądzicie o tej sukni? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-06, 11:16   #1
BLONDI08
Raczkowanie

Co sądzicie o tej sukni?

Mój ślub odbędzie się 02.08.2008r. Jestem w trakcie poszukiwań "sukni moich marzeń". Ostatnio znalazłam tą suknię i odrazu poczułam do niej sentyment. Szukam czegoś nowoczesnego, frywolnego i orginalnego. Jeśli macie zdjęcia jakiś nietypowych kreacji to bardzo proszę o zdjęcia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg eddy_k_m1[1].jpg (27,9 KB, 306 załadowań)
BLONDI08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-06, 11:31   #2
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Co sądzicie o tej sukni?

Jest naprawdę nowoczesna i oryginalna, ale... no właśnie nie wyobrażam sobie pójść do Kościoła w tak odważnej sukni. Za duże jest rozcięcie na nodze, do dekoltu też miałabym zastrzeżenia. Suknia ogólnie mówiąc jest zbyt seksowna jak na taką uroczystość .

Raz słyszałam o przypadku, kiedy Ksiądz zwrócił Pannie Młodej uwagę na niestosowne ubranie jak do ślubu kościelnego.
Stary 2007-11-06, 11:35   #3
wersta
Zakorzenienie

stawiałabym na coś klasycznego, żeby nie wstydzić się własnych zdjęć za 10 lat
polecam wątek "najbrzydsza suknia jaką widziałyście", tam są właśnie wklejane suknie ekstrawaganckie w danym czasie, teraz są po prostu śmieszne
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-06, 11:44   #4
Cdz
Zakorzenienie

fajna moja (była) przyjaciółka szukała czegos takiego na ślub0 cywilny.. jednak wszsytko potoczyło się inaczej i wystąpiła w klasycznej (juz w kosciele).. osobiscie nie załozyłabym takiej, myslę, ze jest zbyt pretensjonalna. myślę ze nasze społeczenstwo jest zbyt bogobojne, zresztą przez zbyt wielką ingerencję kosciola w zycie, politykę itd.
oczywiscie ważne jest Twoje podejscie do religii i koscioła, ja choc nie uznaję instytucji typu kosciół- nie załozyłabym. myślę, ze byłabyś na językach długi czas...

http://madewithmarmelade.blogspo t.com/

06/05/2015 Nowe kolczyki : szalony bollywood!
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-06, 11:48   #5
BLONDI08
Raczkowanie

Bardzo dziękuję za szczere komentarze. Chyba zacznę szukać czegoś bardziej klasycznego. Pozadrawiam
BLONDI08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-06, 17:01   #6
-agniesia-
Wtajemniczenie

Mnie się ta suknia bardzo podoba, bo przede wszystkim jest oryginalna, a tego niestety często brakuje obecnym pannom młodym. Szkoda, że nie widać dokładniej dołu, bo jest bardzo ciekawy. Na ślub cywilny myślę, że odważyłabym się ją założyć, ale do kościoła jest zbyt odważna.
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-14, 13:57   #7
IzuM
BAN stały

Suknia bardzo orginalna. Jak dla mnie super !
IzuM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-14, 14:05   #8
Melliana
Rozeznanie

mnie się bardzo nie podoba, jest "przesadzona" i po prostu mało elegancka.
Melliana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-15, 21:09   #9
dra
Zakorzenienie

sukienka super,ja bym się w takiej wybrała,to ma mi się podobać sukienka a nie innym czy księdzu
Stary 2007-11-16, 06:18   #10
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Zbyt odważna, kościół to zawsze kościół. Oczywiście nie mam na myśli ubierania się w wór pokutny kiedy się tam wybieramy, ale...no właśnie dekold jest za duży. Na tym zdjęciu gorset prawie spada modelce. Po drugie nie wiem czy to jest aż takie wygodne i czy ładnie wygląda, jak panna młoda ciągle poprawia gorset.
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-16, 10:15   #11
IzuM
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
sukienka super,ja bym się w takiej wybrała,to ma mi się podobać sukienka a nie innym czy księdzu

JAK NAJBARDZIEJ POPIERAM.
Ostatnio usłyszałam fajne powiedzonko:
"Nie urodził się jeszcze człowiek, który dogodziłby każdemu"
Stary 2007-11-16, 11:20   #12
dra
Zakorzenienie

odważna czy nieodważna jak się komuś podoba może założyć,ale widzę,że podoba się dużo fajnych sukienek dziewczyną,ale muszę z nich zrezygnować bo kościół,a co do tego ma kościół,to jest ślub i czy wasz czy mój ma się tylko mi sukienka podobać jaką sobioe wymarzyłam,a kościół tu nic nie ma do gadania,przez kościół nie można się ubrać w fajną sukienkę nie rozumiem tego,na mus trzeba zrezygnować z fajnej kiecki,bo kościołowi się nie spodoba,to nie jest ślub księdza tylko wasz i wy macie do wyboru sukienke i nie patrzcie na kościół
Stary 2007-11-19, 18:30   #13
nysiunia
Raczkowanie

Cytat:
odważna czy nieodważna jak się komuś podoba może założyć,ale widzę,że podoba się dużo fajnych sukienek dziewczyną,ale muszę z nich zrezygnować bo kościół,a co do tego ma kościół,to jest ślub i czy wasz czy mój ma się tylko mi sukienka podobać jaką sobioe wymarzyłam,a kościół tu nic nie ma do gadania,przez kościół nie można się ubrać w fajną sukienkę nie rozumiem tego,na mus trzeba zrezygnować z fajnej kiecki,bo kościołowi się nie spodoba,to nie jest ślub księdza tylko wasz i wy macie do wyboru sukienke i nie patrzcie na kościół
Troche się z tym nie zgadzam. Owszem - czlowiek ma prawo sie ubrać jak chce ale z zachowaniem smaku, obyczajów i szacunku. Jak ktoś decyduje sie na wzięcie ślubu kościelnego tzn że jest człowiekiem wierzącym, więc powinien uszanować to miejsce. W końcu ślubuje się przed Bogiem i troche tak głupio paradować półnago przed Nim.
A gdybyś pracowała w jakiejś poważnej firmie, gdzie wymagają aby ubierać się w garsonki bo to wyraz szacunku dla klientów to też byś się sprzeciwiała i mówiła że to Twoja sprawa jak chodzisz ubrana?
Dla mnie nie ma znaczenia czy Panna Młoda przejdzie przez kościół w zielonej czy białej sukience, świecącej czy ni, byle nie półnago.
nysiunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-19, 18:40   #14
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nysiunia Pokaż wiadomość
Troche się z tym nie zgadzam. Owszem - czlowiek ma prawo sie ubrać jak chce ale z zachowaniem smaku, obyczajów i szacunku. Jak ktoś decyduje sie na wzięcie ślubu kościelnego tzn że jest człowiekiem wierzącym, więc powinien uszanować to miejsce. W końcu ślubuje się przed Bogiem i troche tak głupio paradować półnago przed Nim.
A gdybyś pracowała w jakiejś poważnej firmie, gdzie wymagają aby ubierać się w garsonki bo to wyraz szacunku dla klientów to też byś się sprzeciwiała i mówiła że to Twoja sprawa jak chodzisz ubrana?
Dla mnie nie ma znaczenia czy Panna Młoda przejdzie przez kościół w zielonej czy białej sukience, świecącej czy ni, byle nie półnago.
wiesz każdy ma swoje zdanie i ja swoje zdanie wyraziłam
ja bym poszła tak jak mi pasuje,bo to mój ślub i tyle
i tak bym poszła wedle uznania
Stary 2007-11-19, 19:23   #15
Melliana
Rozeznanie

Cytat:
i tak bym poszła wedle uznania
możesz mieć swoje zdanie - ale jednak są sytuacje, kiedy uniform jest jedynym przyjętym i akceptowalnym strojem. Wyobrażasz sobie, by chirurg operował ubrany w gorset i podwiązki - bo tak akurat lubi się nosić - a policjant chodził w pelerynie batmana?

Garsonki/garnistury są po prostu uniformem, którego dana praca wymaga. Ubranie, które źle dopasowujemy do okoliczności, mówi dużo o nas samych - przyjdziesz do teatru w dresie? Na egzamin w wydekoltowanej bluzce? Możesz sobie konstatować obyczaje i ubiory, ale pewne sytuacje NARZUCAJĄ nam pewien wygląd. To zawsze idzie w parze z szacunkiem do innych osób: rozmowców, świadków danego wydarzenia itp.

Podobnie jest ze ślubem - to nie jest tylko "bo JA tak chcę , bo MNIE się podoba, bo MOIM zdaniem to ładne" - ślub to pewien ceremoniał, który wymaga odpowiedniej oprawy. Mówię oczywiście o ślubie kościelnym - nie idziesz do ołtarza po to, by pochwalić się kiecką lub opalonymi plecami/dekoltem/nogami - to nie jest pokaz mody i urody. To sytuacja i przeżycie duchowe, które także potrzebuje odpowiedniej oprawy.

Jeśli uważasz inaczej - masz prawo, oczywiście. Ale sądzę, że niebawem zweryfikujesz swoje podejście.
Stary 2007-11-19, 20:43   #16
dra
Zakorzenienie

wiadomo są sytłacje na które trzeba się ubierać jak wypada...ale co do ślubu zdania nie zmienie ja mam się dobrze czuć,bo co mi z tego,że bede sie zle czuła bo zdanie kościoła było ważniejsze...
ja jak bym brała slub mi sukienka skromna wystarczy
Stary 2007-11-19, 21:19   #17
lacallie
Raczkowanie

Jedno jest pewne, a mianowicie, że suknia jest bardzo oryginalna ...ale z drugiej strony wydaje mi się, że zbyt wiele odsłania (albo plecy i dekolt, albo nogi, a i jedno i drugie to już trochę za dużo ).
lacallie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-19, 21:30   #18
Melliana
Rozeznanie

Cytat:
ale co do ślubu zdania nie zmienie ja mam się dobrze czuć,bo co mi z tego,że bede sie zle czuła bo zdanie kościoła było ważniejsze...
ja jak bym brała slub mi sukienka skromna wystarczy
pewnie, ze masz sie dobrze czuc. Masz wyglądać i czuć się pięknie, ma Ci byc rowniez wygodnie - będziesz w tej sukni cala noc! ta nie wygląda na wygodną, no chyba, że ktoś lubi sobie grzebać przy biuście non stop....

a ta suknia nie jest skromna. Jest mało elegancka, brak smaku nadrabia "oryginalnością", jak to ktoś nazwał i raczej nie świadczy o dobrym guście.
Stary 2007-11-19, 22:08   #19
gosiunia22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Melliana Pokaż wiadomość
możesz mieć swoje zdanie - ale jednak są sytuacje, kiedy uniform jest jedynym przyjętym i akceptowalnym strojem. Wyobrażasz sobie, by chirurg operował ubrany w gorset i podwiązki - bo tak akurat lubi się nosić - a policjant chodził w pelerynie batmana?

Garsonki/garnistury są po prostu uniformem, którego dana praca wymaga. Ubranie, które źle dopasowujemy do okoliczności, mówi dużo o nas samych - przyjdziesz do teatru w dresie? Na egzamin w wydekoltowanej bluzce? Możesz sobie konstatować obyczaje i ubiory, ale pewne sytuacje NARZUCAJĄ nam pewien wygląd. To zawsze idzie w parze z szacunkiem do innych osób: rozmowców, świadków danego wydarzenia itp.

Podobnie jest ze ślubem - to nie jest tylko "bo JA tak chcę , bo MNIE się podoba, bo MOIM zdaniem to ładne" - ślub to pewien ceremoniał, który wymaga odpowiedniej oprawy. Mówię oczywiście o ślubie kościelnym - nie idziesz do ołtarza po to, by pochwalić się kiecką lub opalonymi plecami/dekoltem/nogami - to nie jest pokaz mody i urody. To sytuacja i przeżycie duchowe, które także potrzebuje odpowiedniej oprawy.

Jeśli uważasz inaczej - masz prawo, oczywiście. Ale sądzę, że niebawem zweryfikujesz swoje podejście.
Brawo, Melliana, zgadzam się w stu procentach! Do tego pięknie piszesz, z przyjemnością się czyta
A co do samej sukienki - kiczowata do bólu, pasuje mi do takiej klasycznej, platynowej tipsiary z solarium Jeśli kogoś uraziłam - przepraszam.

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...

Edytowane przez gosiunia22
Czas edycji: 2007-11-19 o 22:13 Powód: "zjedzona" litera:)
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-20, 08:12   #20
Melliana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
Brawo, Melliana, zgadzam się w stu procentach! Do tego pięknie piszesz, z przyjemnością się czyta
A co do samej sukienki - kiczowata do bólu, pasuje mi do takiej klasycznej, platynowej tipsiary z solarium Jeśli kogoś uraziłam - przepraszam.
Dziękuję gosiuniu, to zawodowe zboczenie z tym pisaniem Miło, że ktoś się zgadza. A ja się zgadzam z Twoją opinią na temat sukienki. Nikogo nie urażając
Stary 2007-11-20, 09:36   #21
truskaffka
Zakorzenienie

stanac tak przed ksiedzem?!

o luuudzie.... ja bym chyba tego nie zrobila mimo ze szalona babka jestem
and it teases you every night (..)
truskaffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-20, 09:38   #22
IzuM
BAN stały

Pytanie zadane w wątku dotyczyło opinii na temat sukni - co o niej sądzicie? Nie wiem dlaczego doszło w tym miejscu do takiej "przepychanki" słownej. Dziewczyny, wystarczy, że napisałybyście: TAK podoba mi się suknia, NIE nie w moim stylu, i to by pewnie wystarczyło użytkowniczce która była ciekawa waszego zdania.
Jak dla mnie suknia bardzo ładna, choć nie jestem platynową lalą z solarium z tipsami na palcach (włosy popielate, jasna skóra, krótkie paznokcie).
Pamietajcie: nie osądzajcie nikogo po stroju, bo wewnątrz może być naprawdę wspaniałym człowiekiem.
A tak na marginesie, suknia ślubna to kreacja, którą każda kobieta zakłada jeden raz w życiu - POZWÓLMY NA TO, ABY KAŻDA Z NAS WYBRAŁA TAKĄ, O JAKIEJ ZAWSZE MARZYŁA !!!

Pozdrawiam wszystkie przyszłe PANNY MŁODE - kierujcie się sercem, a nie opinią innych ludzi.
Stary 2007-11-20, 10:54   #23
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IzuM Pokaż wiadomość
Pytanie zadane w wątku dotyczyło opinii na temat sukni - co o niej sądzicie? Nie wiem dlaczego doszło w tym miejscu do takiej "przepychanki" słownej. Dziewczyny, wystarczy, że napisałybyście: TAK podoba mi się suknia, NIE nie w moim stylu, i to by pewnie wystarczyło użytkowniczce która była ciekawa waszego zdania.
Jak dla mnie suknia bardzo ładna, choć nie jestem platynową lalą z solarium z tipsami na palcach (włosy popielate, jasna skóra, krótkie paznokcie).
Pamietajcie: nie osądzajcie nikogo po stroju, bo wewnątrz może być naprawdę wspaniałym człowiekiem.
A tak na marginesie, suknia ślubna to kreacja, którą każda kobieta zakłada jeden raz w życiu - POZWÓLMY NA TO, ABY KAŻDA Z NAS WYBRAŁA TAKĄ, O JAKIEJ ZAWSZE MARZYŁA !!!

Pozdrawiam wszystkie przyszłe PANNY MŁODE - kierujcie się sercem, a nie opinią innych ludzi.
i właśnie tak miałyśmy napisać czy się podoba czy nie,ja wyraziłam swoje zdanie i i wiedziałam,że zaraz beda do mnie odpowiedzi

aaa ja nie mówiłam,że to jest skromna suknia,tylko jakbym ja szła do ślubu to wybrałabym skromną,no chyba,że bym miała pieniądze i to dużo to na pewno coś ekstra bym wybrała,a jeszcze jedno dodam na pewno nie pójdę do ślubu w długiej,albo pojdę w krótkiej,albo na przodzie,żeby była krótka
KONIEC temat zamknięty proszę mnie nie podsumowć wyraziłam zdanie
Stary 2007-12-06, 15:08   #24
ka4rolcia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez BLONDI08 Pokaż wiadomość
Mój ślub odbędzie się 02.08.2008r. Jestem w trakcie poszukiwań "sukni moich marzeń". Ostatnio znalazłam tą suknię i odrazu poczułam do niej sentyment. Szukam czegoś nowoczesnego, frywolnego i orginalnego. Jeśli macie zdjęcia jakiś nietypowych kreacji to bardzo proszę o zdjęcia.
Jak dla mnie to extraa! naprawde super!
ka4rolcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-28, 15:17   #25
nadia_83
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez BLONDI08 Pokaż wiadomość
to ma być Twój dzień ! ja wychodzę za mąż też w sierpniu 2008 r. i będę miała swoją wymarzoną suknię, a będzie to właśnie ta suknie z kolekcji Eddy K. do kościoła mam szal w celu uniknięcia zbędnych komentarzy- chociaż nie spodziewam się słów krytyki, wręcz przeciwnie i nawet przez myśl mi nie przeszło żeby zrezygnować z "mojej sukni".
Przymierzałam wiele innych.. ale żadna nie miała szans z tą jedyną! Więcej odwagi! i powodzenia w wyborze
nadia_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-28, 15:56   #26
katalinka17
Zadomowienie

Według mnie suknia jest po prostu brzydka.
Ot i tyle, wyraziłam swoje zdanie

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-28, 18:34   #27
soffera
Zadomowienie

Uważam, że jest tyle pieknych, efektownych, bogatych sukien, że nie trzeba się koniecznie silić na odkrywanie wszystkiego. Można wyglądać seksownie w zakrytej sukni
soffera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-29, 21:04   #28
AgusiaGda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melliana Pokaż wiadomość
mnie się bardzo nie podoba, jest "przesadzona" i po prostu mało elegancka.
Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Według mnie suknia jest po prostu brzydka.
Ot i tyle, wyraziłam swoje zdanie
Cytat:
Napisane przez soffera Pokaż wiadomość
nie trzeba się koniecznie silić na odkrywanie wszystkiego. Można wyglądać seksownie w zakrytej sukni
zgadzam się z dziewczynami mi ta suknia "pachnie tandetą" i jakoś kojarzy się ze striptizerkami...
AgusiaGda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-31, 15:10   #29
nadia_83
Przyczajenie

po pierwsze: pytanie jak wyglądacie? nie każdemu pasuje taka suknia - trzeba mieć ładne ciało !!!
po drugie: jak dla mnie możecie iśc w chabicie do ślubu, ja tam nie mam nic przeciwko każdy ma prawo chodzić w czym chce!! a to jak będziecie wyglądały mam gdzieś - kazdy ma po to lustro w domu i życzliwych sobie ludzi, zeby stwierdzic czy jest ok
po trzecie: a Ty AgusiaGda byłas kiedyś w lokalu ze striptizem??
nadia_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-31, 15:29   #30
AgusiaGda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadia_83 Pokaż wiadomość
po trzecie: a Ty AgusiaGda byłas kiedyś w lokalu ze striptizem??
w typowym lokalu tego rodzaju nie byłam... ale byłam na dyskotekach gdzie były organizowane tego rodzaju "pokazy"
AgusiaGda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości