Sukienka - jakie buty i dodatki? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-30, 20:48   #1
Thelipterys
Raczkowanie

GG do Thelipterys

Sukienka - jakie buty i dodatki?

Witam! Jak w temacie, co proponujecie? Co bedzie najbardziej odpowiednie? I jaki makijaz by wspólgral z sukienką?

Edytowane przez Thelipterys
Czas edycji: 2012-11-25 o 14:12
Thelipterys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 21:20   #2
sandrina
Zadomowienie

Dot.: Sukienka - jakie buty i dodatki?

czarne szpilki i kopertówka, delikatna złota biżuteria
a makijaż - pin up z ustami w kolorze zbliżonym do sukienki

sandrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 21:30   #3
smakowanie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sandrina Pokaż wiadomość
czarne szpilki i kopertówka, delikatna złota biżuteria
a makijaż - pin up z ustami w kolorze zbliżonym do sukienki
może z tym pin-upem to trochę przesada, ale wyraziste usta będą ok poza tym tak jak mówi Sandrina - czarne dodatki.
smakowanie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 21:34   #4
czarna_2011
Raczkowanie

Ja osobiście zawsze stawiam na elegancję i trochę seksapilu, w imię zasady że bardziej seksowne jest to czego nie widać.

Ja bym dodała czarne klasyczne szpilki, na wysokim obcasie, czarną kopertówkę, makijaż fioletowo-czarny smoky eyes, dobrze wytuszowane rzęsy, oraz delikatnie pociągnięte błyszczykiem usta.

Jeśli nie lubisz na sobie tyle czerni to kup buty w kolorze tego fioletu sukienki, czarną kopertówkę, oczy pociągnij eyelinerem, tuszem, i usta błyszczykiem.
czarna_2011 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 21:50   #5
mercer
Zadomowienie

Jeśli chcesz, żeby wyglądało klasycznie wybierz do tego czarne szpilki i jakąś ladną czarną kopertówkę. Biżuteria moim zdaniem i srebrna i złota by tu pasowała, tylko nie za dużo i będzie ładnie

Makijaż nie wiem, bez twarzy nie potrafię dobrac No i zależy też jaka to okazja.

Life isn't about finding yourself.

Life is about creating yourself.

mercer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 06:18   #6
Thelipterys
Raczkowanie

GG do Thelipterys

Cytat:
Napisane przez czarna_2011 Pokaż wiadomość
Ja osobiście zawsze stawiam na elegancję i trochę seksapilu, w imię zasady że bardziej seksowne jest to czego nie widać.

Ja bym dodała czarne klasyczne szpilki, na wysokim obcasie, czarną kopertówkę, makijaż fioletowo-czarny smoky eyes, dobrze wytuszowane rzęsy, oraz delikatnie pociągnięte błyszczykiem usta.

Jeśli nie lubisz na sobie tyle czerni to kup buty w kolorze tego fioletu sukienki, czarną kopertówkę, oczy pociągnij eyelinerem, tuszem, i usta błyszczykiem.
Z tym sie zgadzam. Uwielbiam czarny, wiec nie bedzie problemu, a makijaz tez ok, smoky eye takze jest moim ulubionym makijazem. Szpilki czarne na platformie sa w moim posiadaniu wiec mysle ze ladnie to wyjdzie. Dziekuje wszytkim za rady!
Stary 2011-07-31, 06:53   #7
EVKUS
Raczkowanie

GG do EVKUS

Witam! Wcisnę się do wątku, gdyż mam mały dylemat. Kupiłam sukienkę w kolorze pomarańczowym:

http://allegro.pl/sukienka-42-44-ukr...737229540.html

a do tego buty ( niestety mogę mieć tylko na niskim obcasie):

http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...amskie-sandaBy

Wesele jest w sierpniu i jak sądzicie czy wypada się tak ubrać 36-latce? Dodam tylko, że sukienkę kupiłam w rozmiarze 40/42 ale to ta sama co na zdjęciu.

Z biżuterii chyba ubiorę długie kolczyki czarn0-srebrne, delikatną srebrną bransoletkę albo mam też fajną masywną srebrną od Kate Moss:

http://allegro.pl/bransoletka-od-kat...745145072.html

Czy ubrać rajstopy? Jeśli tak to w jakim kolorze? A jak będzie padać, co włożyć na ramiona? ...............o matko!!!! chyba wpadam w panikę

Daaaaaaaaaaaawno już nigdzie nie wychodziłam, tak więc liczę na Was dziewczynki i proszę o pomoc. Jeśli macie jakieś swoje stylizacji do tej kiecki -czekam z niecierpliwością. Buziole
EVKUS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-31, 12:51   #8
czarna_2011
Raczkowanie

Lepiej pasuję ta delikatna, bo ta od Kate Moss jest zbyt masywna, tak myślę...
Jeśli wesele jest w sierpniu, a podobno ma być ciepło to idź bez rajstop, tak na marginesie, założenie rajstop to butów które mają odkryte palce (a sandałki to wogóle) jest po prostu wpadką...

Jeśli chcesz okryć się czymś w kościele, wybierz po prostu szal, zbliżony kolorem do sukienki, albo krótki żakiecik, również w podobnej gamie kolorystycznej co sukienka.

Jedziesz samochodem? Z mężem? Wrzuć na tylne siedzenie parasolkę, jeśli nie chcesz zmoknąć w razie jakiegoś deszczu, fakt, z zepsutą fryzurą będziesz źle wyglądać

Pozdrawiam!

P.S-bardzo ładna sukienka, i z pewnością wypada Ci się tak ubrać jak masz 36 lat
Stary 2011-07-31, 17:47   #9
Stillady
Raczkowanie

Sukienka jest bardzo ładna i do tego w najmodniejszym obecnie kolorze. Nalepsze bedą do niej czarne dodatki.Czarna kopertówka jak najbardziej.Poza tym czarne buty ale nie te.Lepsze bedą z odkrytą pietą i zakrytymi palcami.Rajstopy jak najbardziej takie najcieńsze.do tego biżuteria ale złota ponieważ srebro jako "zimny" metal bedzie sie "gryzło" z ciepłym kolorem sukienki.Myśle że delikatna bransoletka w złotym kolorze w formie łańcuszka bedzie na miejscu.Do tego kolczyki w złotym kolorze ale nie kółka tylko wiszące i delikatne w formie.Jeśli masz dłuższe włosy to upnij je do góry.Baw sie dobrze!

http://stillady.blogspot.com - mój blog o modzie - ZAPRASZAM
Stillady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 22:29   #10
czarna_2011
Raczkowanie

Ja do przełamania ciepłej tonacji postawiłabym jednak na srebro, (albo białe złoto, nie wiem co masz w domu) nie ubrałabym się cała w ciepłe barwy, mnie by to trochę mdliło...
Stary 2011-08-01, 09:53   #11
EVKUS
Raczkowanie

GG do EVKUS

Dzięki dziewczyny za opinie.
Osobiście nie lubię złota i go nie noszę.
Na bank założę srebro ale nie za dużo, tylko jak wcześniej pisałam-długie kolczyki (czarno-srebrne) i delikatną srebrną bransoletkę.

Zastanawiam się, jaki zrobić makijaż.
Jestem "farbowaną" blodynką ale nie platynową-raczej zbliżony kolor do naturalnego blondu albo miodowego. Mam niebieskie oczy a brwi nie należą to jakiś krzaczastych i nie są kruczo czarne (z natury jestem szatynką).

AAAAA i jeszcze myślę o lakierze do paznokci.....

O mamma mija....

Piszcie-"co dwie głowy to nie jedna"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 14:26   #12
czarna_2011
Raczkowanie

Ja na paznokcie położyłabym ciemny fiolet, matowy, (modne są ciemne pazurki).

Makijaż jak już mówiłam smoky eyes, czarno-fioletowy, do niebieskich oczu taka śliwka będzie pasować, a jeśli nie lubisz mocnych makijaży (ale pisałaś chyba że lubisz), to eyeliner i dobrze wytuszowane rzęski...
Stary 2011-08-01, 15:42   #13
Thelipterys
Raczkowanie

GG do Thelipterys

Mam taka prosbe do wizazanki EVKUS, by jednak zakladala swoj osobny watek, a nie robila tego w istniejacym juz innym watku, bo zamieszanie powstaje i odbiegamy od tematu pierwotnego
Stary 2011-08-01, 21:44   #14
czarna_2011
Raczkowanie

Pisałam to akurat do Ciebie Thelipterys

Aczkolwiek co fakt to fakt, najlepiej jest zakładać osobne wątki bo później robi się zamieszanie i nie wiadomo kto do kogo mówi.
Stary 2011-08-02, 06:23   #15
Thelipterys
Raczkowanie

GG do Thelipterys

Cytat:
Napisane przez czarna_2011 Pokaż wiadomość
Pisałam to akurat do Ciebie Thelipterys

Aczkolwiek co fakt to fakt, najlepiej jest zakładać osobne wątki bo później robi się zamieszanie i nie wiadomo kto do kogo mówi.
No widzisz! jednak zamieszanie powstalo! haha A jesli to do mnie bylo, to nawet fajna propozycja smoky eye sliwkowy i reszta tez interesujaca... Tak, lubie mocniejsze, ladne makijaze, z tym ze mam brazowe oczy, ale wydeje mi sie, ze to nie jest problem co do makijazu jaki zaporponowalas. Osobiscie uwazam, ze kolory fioletowy, sliwkowy, wrzosowy wygladaja piekne na powiekach.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-02, 07:59   #16
EVKUS
Raczkowanie

GG do EVKUS

Przepraszam Was i uciekam.
Stary 2011-08-02, 17:52   #17
czarna_2011
Raczkowanie

Brązowe oczy nie dość że są piękne to prawie każdy makijaż do nich pasuje
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości