|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Proszę o pomoc --rozjaśnianie....
Mam farbowane włosy na czekoladowy jasny brąz --chciałabym teraz na lato rozjaśnić włosy o parę tonów czy jest to mozliwe? Wystarczy kupić farbę i wodę czy rozjaśniacz?
Czy też może lepiej balejaż? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Proszę o pomoc --rozjaśnianie....
Chcesz mieć siano to rozjaśniaj- razem z suchym powietrzem letnim rozjaśniacz naprawde potrafi zdziałaś cuda
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
farbą na pewno nie rozjasnisz, musisz uzyc rozjasniacza (ja uzywam z joanny chcoaz kazdy mowi ze bardoz niszczy wlosy ale co zrobic...) , ja swoj kolor mam brazowy i robilam zawsze pasemka blond rozjasniaczem pozniej co raz wiecej az doszlam ze jestem calkowita blondynka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Chciałabym taki odcień jak na fotkach --tyle jaki to może być odcień??
Ja stosuje zawsze profesjonalnych rozjaśniaczy i farb, choć też myślałam czt najpierw nie zrobić jasny pasemek to stopniowo do blondu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
JA tez mam zamiar rozjaśniać. MAm włosyw kolorze ciemnybrąz końcówki, przy głowie czarne =/ Juz mam tak od ponad pół roku, mam tego dość. Nie mogejuz na siebie patrzec w tej czerni! Chce miec ciemny blond/jasny brąz. POstanowiłam że będe stopniowo nakładac na te wlosy rozjaśniacz tak na 20 min...kiedys tak zorbilam na pasemko i wyszedl ładny kolor jasny brąz. DOmyslam się jednak żewłosy się odbarwią niejednolice...stąd moje pytanie, jakie farby polecacie na takie rozjaśnione włosy? Myślę nad Castingiem w kolorze ciemny blond, choc słyszałam ze wychodiz on duzo ciemniejszy.....a poza tym nie wiem czy szampon trzyma się rozjaśnionych włosów...a może znacie lepsze farby dzięki którym otrzymam bardoz jasny brąz? do fryzjera raczje nie podje bo nie mam tyle kasy a juz nie mam zamiaru dluzej czekac nie moge na siebie patrzec
![]() A odnośnie ewentualnego zniszczenia....tak się zastanawiam czy takie krótkie lekkie rozjaśnienie w domu moz ebardziej zniszczyc włosy niz dekoloryzacja u fryzjera ktora trwa kilka godzin? Chyba włosy w dekolryzatorze są dłuzej narazone na działanie chemii....Byłabym wdzięczna jeśli ktos wytłumaczyłby mi różnice pomiędzy rozjaśnianiem a dekoloryzajcą ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
No, ale to jest jakiś popielaty blond?
A mam pytanie czy jakby przy rozjaśnianiu wyszły rudawe to mogę bez problemu nałożyć kolor popielaty lub złoty by pokrył te włosy?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.