|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nauka śpiewu.Przepona.Podkłady![]() Mam problem. Bardzo chciałabym zacząć śpiewać ,, na poważnie" I mam w związku ztym pewne wątpliwości. 1.co daje praca z przeponą? 2.Jakie piosenki są najlepsze dla początkujących. 3. Ta piosenka co w filmie szansa na sukces śpiewa panna Duff. Kiedy po razx pierwszy nauczyciel kazał jej zaśpiewać Avisto i kazał pracować przeponą. Wie ktoś co to jest? Nadawało by się do mojego głosu. Potrzebuję tytułu , tekstu i podkładu.Nawe za sam tytuł będę bardzo wdzięczna. Głos mam ponoć bardzo ładny ( przepraszam za brak skromności, ale to nie moje słowa) i wyrazisty, mocny. Czasem zdarza mi się fałszować. Macie dla mnie jakieś rady, lekcje w necie, tytuły czy podkłady? Byłabym bardzo bradzo wdzięczna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nauka śpiewu.Przepona.Podkłady
Zajęcia w domu kultury, w szkole muzycznej albo prywatnie. Tylko jeśli chodzi o lekcje prywatne to trzeba być naprawdę dobrym i mieć w swoim głosie to coś, co jakiś tam "miszczu" będzie chciał wyszlifować.
Generalnie chodzi o prawidłowy oddech. Najlepiej zapoznać się na początek tak od strony biologicznej z oddechem i jak to wygląda wszystko podczas wdechu i wydechu. Trzeba oddychać przeponą. Można to zaobserwować po tym, że dolna partia brzucha się wypina. Nieprawidłowy oddech można zaobserwować po unoszeniu się ramion podczas wdechu. Można robić przeróżne ćwiczenia związane z oddechem. Poszerzać pojemność płuc. I zdobywać umiejętność jakby rozporządzania tym powietrzem. Ale więcej się wymądrzać nie będę. Najlepiej się udać do specjalisty. Co do repertuaru to zależy od Twoich upodobań, barwy głosu, wieku itp. Jeszcze raz więc powiem, że najlepiej udać się "do kogoś". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
zajęcia z emisji głosu.
to zazwyczaj pomaga.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie za pomoc. Szukam jakiś zajęć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A jaki styl muzyczny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Napisz skąd jesteś...?
![]()
![]() |
#7 |
Nie depcze krokusów
|
Polecam domy kultury, chodziłam do takiego na zajęcia teatralne oraz ze śpiewu. Wprawdzie było to kilka dobrych lat temu i głos już nie ten, ale pamiętam, że wtedy naprawdę dużo mi dały i były bezpłatne.
Trzymam kciuki i życzę powodzenia, mam nadzieję, że zaśpiewasz kiedyś dla Wizażu ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.