|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
gęste i TRWAŁe loczki
Cześć wszystkim. Niedługo mam występ i moja instruktorka podpowiedziała mi sposób na loczki z moimi włosami ( nie są podatne na układanie itp) włosy podsychające po umyciu ciasno kręcić w kawałki folii aluminiowej. Brać mało ich (włosów) i zaplątywać jak papiloty. Suszyć, nawalić lakieru, suszyć itd. żeby ta folia się nagrzała. niestety to dziala ale na wlosy mojej koleżanki. Macie jakiś inny sposób???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: gęste i TRWAŁe loczki
kochana,nie wiem jakiej długości masz włosy i jakie loczki cię interesują,ale ja np.czesto robię klientkom z trudnymi włosami ,loczki za pomoca prostownicy slim
a sposób krecenia jest taki: http://pl.youtube.com/watch?v=XIg6s-...eature=related jesli ma to byc bardziej skrecone,to radze,by ktoś ci pomogł i by były skręcone od skóry. najważniejsza jest technika,więc się dobrze przyjrzyj. pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
mam włosy zakrywające szyję, pocieniowane. jest ich dużzooo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
może spróbuj na papiloty?
ciężko jest w zaciszu domowym osiągnąc pożadany efekt ,bez pomocy profesjonalnych środków,ale warto popróbować |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
nie ma za co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
a ja sobie zrobiłam wczoraj i...to działa!!!! co przwda to z tymi foliami pracochłonne, ale teraz mam burze loków! wystarczyło jeszcze pianki i gotowe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
to wspaniale!!!!
może uda ci się wstawić jakieś foto tych loczków? pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiedzialam ze mozna zrobic loki prostoenica, dzisiaj to wyprobuje!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
zdjęcie loczków mam na:http://nasza-klasa.pl/profile/1258914/gallery/15. jak wstałam rano i zdjęłam te folie to była masakra
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
tylko jakoś dziwnie nie można wejść tak klikając na to...trzeba skopiować i wkleić bo inaczej nie da rady wejść w moja glerić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
krecilam, prostowalam czy sama nie wiem jak to prostownica wywijalam i nic. ani jednego malusienkiego loczka, ani tyci tyci ;( co robic? zrobilam zgodnie z linkiem i nic a nic...ehhh moje wlosy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sposób z prostownicą znałam, ale chodzi mi o takie większe i bardziej skręcone loczki (jak w załączniku) ![]() Czy za pomocą tej folii uzyskam taki efekt? ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i mocno napinająć pasmo przejez prostownicą do końca,uważnie podwijająć końcówki!! jeżeli masz trudne włosy,możesz każde pasemko spryskac płynem do układania,ewentualnie w ostatecznośći słabym lakierem. ja czeszę bardzo duzo koków klientkom w tem sposób,jak również kręcę rózne loczki za pomocą różnej grubośći prostownic,od slim,po baaardzo szerokie.w zależnośći oczywiście od porządanego efektu. nikt już mnie nie namówi na karanie klienktki nawijaniem na wałki,wbijaniem jej w głowę szpilek,by wałki się trzymały i wsadzanie na 1,5 h pod suszarkę,pod którą można umrzeć z gorąca!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
dziewczęta wstawiam jeszcze jeden link,aby ułatwić wam przyswojenie kręcenia na prostownicę:
http://pl.youtube.com/watch?v=QHacRK-JYR4 http://pl.youtube.com/watch?v=Dbk_gGCh8cA Napisane przez Sc-laja ![]() Może za niska temperatura? ![]() Ja sposób z prostownicą znałam, ale chodzi mi o takie większe i bardziej skręcone loczki (jak w załączniku) ![]() Czy za pomocą tej folii uzyskam taki efekt? ![]() powinnaś,napewno nie zaszkodzi spróbowac.nie zapomnij nałożyć na nie pianki i podsuszyć do stanu wilgotności taakiego,by były łatwe do zawijania,ale nie mokre. widziałam też takie ekstra coś,bo szczerze mówiąc nie wiem jak ise to nazywa,takie piankowe kółeczka z ogonkiem naktóre sie nawija włosy hmmmmm zaraz poszukam ,może jakis link będzie....az wstyd,że nie wiem jak to się nazywa,hhehheh. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, spróbuję
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.