Różne obrączki... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-26, 12:37   #1
agatka77
Przyczajenie

Różne obrączki...

Witam!
Jestem tu nowa, będę wdzięczna za odpowiedzi

Czy ktoś z was ma różne obrączki? Co o tym myślicie? Chcemy kupić jedną z białego złota z kamyczkami (dla mnie) i bardziej tradycyjną (dla niego). Mamy inne dłonie i inne gusta (nie lubię żółtego złota). Nie kłócimy się o to, pewni byłabym w stanie nosić tradycyjną obrączkę, ale sama nie wiem, czy zrezygnować z mojego wyboru w imię tradycji czy też wybrać to, co lubię...
agatka77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 12:43   #2
agusiajnw
Zakorzenienie

Dot.: Różne obrączki...

Cytat:
Napisane przez agatka77 Pokaż wiadomość
Witam!

Czy ktoś z was ma różne obrączki? Co o tym myślicie? Chcemy kupić jedną z białego złota z kamyczkami (dla mnie) i bardziej tradycyjną (dla niego). Mamy inne dłonie i inne gusta (nie lubię żółtego złota). Nie kłócimy się o to, pewni byłabym w stanie nosić tradycyjną obrączkę, ale sama nie wiem, czy zrezygnować z mojego wyboru w imię tradycji czy też wybrać to, co lubię...
My mamy zamówione takie same, jedynym różniącym elementem jest to, że moja ma brylancik.
Nie podoba mi się pomysł zupełnie różnych obrączek
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 12:48   #3
agatka77
Przyczajenie

No właśnie naszym rodzinom też się nie podoba z drugiej strony, to my będziemy je nosić, a wszystko organizujemy i opłacamy sami

No ale tak nie jestem na 100% pewna, czy się decydować na różne, czy jednak się ugiąć i zakupić obie złote, ale różnych modeli, to chyba największy kompromis, jaki się uda...
Stary 2011-08-26, 12:52   #4
agatka77
Przyczajenie

Dzięki za odpowiedź

Naszym rodzinom się nie podoba ten pomysł, ale to w końcu nasze obrączki...Czytałam trochę opinii, większość jednak ma takie same, z tym że u nas mamy różne dłonie, więc i tak będziemy mieć różne wzory, jedynie ewentualnie złoto by było w tym samym kolorze....
Stary 2011-08-26, 12:53   #5
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
Witam!

nasze różnią sie szerokościa i diamencikami w mojej

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 13:19   #6
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź

Naszym rodzinom się nie podoba ten pomysł, ale to w końcu nasze obrączki...Czytałam trochę opinii, większość jednak ma takie same, z tym że u nas mamy różne dłonie, więc i tak będziemy mieć różne wzory, jedynie ewentualnie złoto by było w tym samym kolorze....
chyba rzadko się zdarza, żeby pary miały takie same dłonie

róbcie tak, żeby Wam się podobało
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 13:24   #7
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Pokaż wiadomość
chyba rzadko się zdarza, żeby pary miały takie same dłonie

róbcie tak, żeby Wam się podobało
aaaaa ja z tżcikiem mamy takie same :P mamy te same palce więc tżcikowi łatwo było kupić pierścionek dla mnie :P śmieje się z niego że ma dłonie pianisty :P bo mężczyźni zazwyczaj mają dosyć duże dłonie i palce.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 14:14   #8
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź

Hmm... zazwyczaj jest tak, że pary mają innej wielkości palce, dłonie... Nasza Kochana Jagodzia to pierwszy taki przypadek, z tym podobieństwem obwodu palców Ponadto nie widzę związku z różnicą w dłoniach a różnymi wzorami... może miałaś na myśli rozmiary? Fakt, jeżeli podobają Wam się zupełnie inne obrączki to w sumie czemu nie - dlaczego niby mielibyście nie sprawić sobie takich jak chcecie, tym bardziej jeśli macie świadomość że to faktycznie WASZE obrączki (niektórzy ludzie zbyt mocno ulegają presji rodziny/znajomych przywyczajonych do tradycji), co kogo obchodzi jakie będą?

W dodatku mam tu coś na potwierdzenie moich słów Zdjęcia ze stylemepretty Ostatnio jak patrzę, to tam niemal każda para ma inne obrączki... Facet zwykle ma szerszą i taką bardziej gładką, stonowaną, laski często mają albo taką cieniutką z brylancikami dookoła albo jakąś też sporo różniącą się od tej męskiej Może doty przekonają Cię do tego, by zrobić tak jak chcecie ? Życzę podjęcia decyzji, która usatysfakcjonuje każde z Was
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obrączki_zachód1.jpg (90,7 KB, 339 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obrączki_zachód2.jpg (81,9 KB, 308 załadowań)
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 14:27   #9
agatka77
Przyczajenie

Hahaha, macie rację, dziewczyny, że mało która para ma takie same dłonie, to logiczne, że częściej te męskie są większe.

Dzięki za odpowiedzi Oświećcie mnie tylko, od czego jest ten skrót 'tż', bo kto to jest, to już się domyśliłam
Stary 2011-08-26, 14:31   #10
hanna_f
BAN stały

My z mężem mamy zupełnie inne obrączki.
Każde z nas wybrało sobie taką która najbardziej mu się podobała.
hanna_f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 14:40   #11
mariaantonowna
Rozeznanie

Cytat:
.

Dzięki za odpowiedzi Oświećcie mnie tylko, od czego jest ten skrót 'tż', bo kto to jest, to już się domyśliłam
Towarzysz Życia
mariaantonowna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 14:48   #12
agatka77
Przyczajenie

Towarzysz życia, fajne, nie wpadłabym na to

Cytat:
Napisane przez hanna_f Pokaż wiadomość
My z mężem mamy zupełnie inne obrączki.
Każde z nas wybrało sobie taką która najbardziej mu się podobała.
Hanna, a jak otoczenie na to reagowało? Denerwowali was jakimiś komentarzami? Ech, bo nasze rodzinki są dość hmm, inwazyjne i tradycyjne, choć i tak pewnie zrobimy, co chcemy. A oni pogadają i zajmą się czymś innym (mam nadzieję
Stary 2011-08-26, 14:54   #13
Blacky
Zadomowienie

My byliśmy w 11 sklepach, zanim wybraliśmy obrączki. Byliśmy już o włos od kupienia dwóch różnych (ale z tego samego koloru złota). Jednak w ostatnim sklepie znaleźliśmy obrączki, które spodobały się i jemu i mnie. Odebraliśmy je 2 tygodnie temu - są idealne! I wszystkim bardzo się podobają.

Moja rada: poszukajcie jeszcze, ale jeśli nie znajdziecie nic co pasuje Wam obojgu, to weźcie różne. Dla nas ważniejsze było, żebyśmy faktycznie nosili obrączki (a nie zdjęli zaraz po ślubie), niż żeby były takie same.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 15:14   #14
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość

Moja rada: poszukajcie jeszcze, ale jeśli nie znajdziecie nic co pasuje Wam obojgu, to weźcie różne. Dla nas ważniejsze było, żebyśmy faktycznie nosili obrączki (a nie zdjęli zaraz po ślubie), niż żeby były takie same.
Zróbcie tak jak jak Blacky napisała. Nie ma co patrzeć na to co inni powiedzą. Jedyne co, to wybrałabym w tym samym kolorze, ale Wy nie musicie
iwoncia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 15:34   #15
2Tusiak
Raczkowanie

Moim zdaniem obrączki powinny być takie same i my takie wybraliśmy. Ale jeśli Wy macie inne zdanie to oczywiście powinniście zrobić zgodnie ze swoimi przekonaniami, nawet jak inni będą niezadowoleni. Pomarudzą i im się znudzi, a Wy będziecie szczęśliwi że macie takie obrączki jakie chcieliście
2Tusiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-26, 16:41   #16
Almariel
Zakorzenienie

Nam się podobały różne obrączki, ale doszliśmy do konsensusu. Nie wyobrażam sobie , żeby mąż miał zupełnie inny wzór obrączki, niż ja.
Jest to w pewnym sensie symbol jedności i identyczne obrączki mają to wyrażać. Moim zdaniem oczywiście.
Jeżeli Wy jednak będziecie dobrze się czuć z różnymi obrączkami, to przecież nie ma przeszkód.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 16:50   #17
melleczka
Zakorzenienie

dla mnie obraczka to jest symbol zawartego malzenstwa. swietosc. obraczke sie nosi zawsze i nigdy sie jej nie sciaga (chyba ze sytuacja tego wymaga - czesto u facetow). obraczka nie musi byc zlota czy wysadzana. wg mnie obraczki powinny byc takie same. nie wyobrazam sobie zebysmy mieli inne obraczki. kiedys mi sie podobaly z malymi brylancikami ale chyba bardziej dojrzalam i uwazam ze powinny byc identyczne. to jest symbol. malzenstwa i milosci a nie proznosci. ja tak uwazam. a wy zrobicie jak chcecie...
co do zalaczonego zdjecia - na pierwszym obraczki sa takie same i pochodza z tego samego kompletu tylko ze damska jest wysadzana brylancikami.
Stary 2011-08-26, 17:43   #18
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Nam też podobały się różne - ja chciałam błyszczące i z żółtego złota, mąż matowe z łączonego
Ale doszliśmy do porozumienia
I mamy żółte złoto z paseczkiem matu idealne

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 20:58   #19
marylka80
Zadomowienie

A my mamy dokladnie takie same paluszki wiec tez jestesmy zaliczani do wyjatku
I tez najprawdopodobniej bedziemy miec rozne, i nie widze w tym nic zlego. Mamy podobny problem jak ty, podoba nam sie zupelnie cos innego. Moj tz chce bardzo prosta zlota obraczke, szeroka. A mi ani nie podoba sie zolte zloto, ani grube obraczki...tzn na moim palcu, bo u TZ wydlada to super, ale on ma chude i dlugie palce wiec moze sobie pozwolic. Na moim palcu gruba wyglada srednio dobrze, i do tego jest nie wygodna, nie jestem w ogole przyzwyczajona do noszenia bizuterii. Dlatego najprawdopodobniej zdecydujemy sie na dwie rozne, dla TZ szeroka, a dla mnie najprawdopodobniej cos waziutkiego moze z wysadzanymi brylancikami, ale co do koloru to mysle ze bedziemy musieli pojsc na kompromis, bo o ile rozne szerokosci i wzory umiem sobie wyobrazic, o tyle z kolorami to juz ciezko...i pewno jak rodzinka sie dowie ze mamy inne obraczki to tez beda komentowac, ale mam to gdzies...to nasz slub, nasze obraczki i to my bedziemy na nie patrezc codziennie wiec nie wybrazam sobie nosic czegos co mi sie nie bedzie do konca podobalo.

Edytowane przez marylka80
Czas edycji: 2011-08-26 o 21:00
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-26, 21:06   #20
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Marylka jest opcja- ten sam kolor, wzór (dla Ciebie brylanty powiedzmy) i różna szerokość Kobiety często wybierają węższe obrączki

pierwszy lepszy przykład -
img_prod5369_0_m.jpg

Stary 2011-08-26, 21:25   #21
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
to nasz slub, nasze obraczki i to my bedziemy na nie patrezc codziennie wiec nie wybrazam sobie nosic czegos co mi sie nie bedzie do konca podobalo.
No pewnie, że tak.
Ja jednak uważam, że obrączki to obrączki, powinny byc takie same. teraz jest tyle wzorów, że nie wyobrażam sobie miec aż tak odmienny gust od męża, żeby nosic całkowicie inną obrączkę. Różna szerokośc to inna sprawa.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 21:37   #22
Ashyshqa
Zakorzenienie

Nam też się podobały zupełnie różne obrączki. Bardzo długo szukaliśmy takich, które nam obojgu przypadną do gustu. Oczywiście obie strony musiały pójść na ustępstwa. Co ciekawe, ja chciałam klasyczne, a mój TŻ zdobine Ale wybraliśmy klasyczne w kształcie, z łączonego złota z delikatną falką na łączeniu. Męża jest duużo większa i szersza, ale zasadniczo są wedle jednego wzoru. Z resztą, zobaczcie same
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obrączki.jpg (28,2 KB, 266 załadowań)
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 21:46   #23
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Faktycznie różnica w szerokości spora
my wybraliśmy oboje 6mm

REKLAMA
Stary 2011-08-26, 21:52   #24
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Nam też się podobały zupełnie różne obrączki. Bardzo długo szukaliśmy takich, które nam obojgu przypadną do gustu. Oczywiście obie strony musiały pójść na ustępstwa. Co ciekawe, ja chciałam klasyczne, a mój TŻ zdobine Ale wybraliśmy klasyczne w kształcie, z łączonego złota z delikatną falką na łączeniu.
Mi też podobają się klasyczne, a mojemu TŻ-owi z jakimiś wzorkami albo jakieś dwukolorowe

Jak byliśmy pooglądać obrączki, to podobało nam się zupełnie co innego i sprzedawczyni widząc nasz brak zgodności w tej kwestii zaproponowała, ze moglibyśmy mieć dwie różne - ale TŻ stwierdził, że woli obejść wszystkie sklepy w mieście i znaleźć takie, które spodobają się nam obojgu, niż kupować różne
Stary 2011-08-27, 12:03   #25
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Mi też podobają się klasyczne, a mojemu TŻ-owi z jakimiś wzorkami albo jakieś dwukolorowe

Jak byliśmy pooglądać obrączki, to podobało nam się zupełnie co innego i sprzedawczyni widząc nasz brak zgodności w tej kwestii zaproponowała, ze moglibyśmy mieć dwie różne - ale TŻ stwierdził, że woli obejść wszystkie sklepy w mieście i znaleźć takie, które spodobają się nam obojgu, niż kupować różne
Dla mnie też jest nie do pomyślenia, żeby obrączki były różne.To jest właśnie coś, co małżonkowie powinni mieć identycznie - to jest symbol.
A dwie różne to tak jakby nie wiem jak to nazwać - ja bym się czuła, jakbym była żoną kogoś innego.
Ale wy zrobicie jak Wam się podoba. Możecie zawsze zaprojektować wałsne obrączki, połączyć białe złoto z zółtym, jest kilka opcji. Ale to Wasza decyzja, a nie rodziny - i na to nie patrzcie. Kazdy ma inną opinię, a to Wy będziecie w tych obrączkach chodzić, a nie Wasze rodziny

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-28, 10:43   #26
aassiiaa1988
Żona Idealna :)

GG do aassiiaa1988

Cytat:
Witam!

ja bym nie chciała żeby mój mąż miał zupełnie inną obrączkę niż ja one mają symbolizować związek, jedność itp itd więc powinny być takie same jak na mój gust.. mój TŻ też nie chciałby mieć innej obrączki niż moja..

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same..

27.12.2013r.

15.04.2016r.

07.07.2017r.

Prawdziwy Cud jest wtedy,
gdy z Miłości dwojga ludzi rodzi się kolejne Serce - 26.02.2019
aassiiaa1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-28, 18:09   #27
kamila901
Zakorzenienie

Po pierwsze- nie rozumiem co maja Wasze rodziny do obrączek? Twoja obrączka- Twój wybór, nie wiem dlaczego ktoś z Waszych rodzin miałby prawo powiedzieć "nie zgadzam się" czy coś.
Mimo to mi również nie podoba się opcja 2 różnych obrączek.

kamila901 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2011-08-28, 18:27   #28
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dla mnie też jest nie do pomyślenia, żeby obrączki były różne.To jest właśnie coś, co małżonkowie powinni mieć identycznie - to jest symbol.
A dwie różne to tak jakby nie wiem jak to nazwać - ja bym się czuła, jakbym była żoną kogoś innego.
Mam identyczne odczucia.

VI 2012 (start): 23 cm
X 2014: 60 cm
Dziś: 52 cm

Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-28, 21:24   #29
Izaura15
Przyczajenie

Też uważam, że powinny być takie same... Nasze różnią się tylko tym, że w mojej są trzy malutkie brylanciki, poza tym są takie same. Pomyśl, że siedzicie np. w restauracji/knajpie macie różne obrączki to nie wyglądacie jak małżeństwo, tylko jak (nazwijmy to tak) - kochankowie... Takie jest moje zdanie...
Izaura15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-29, 09:16   #30
agatka77
Przyczajenie

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi Przemyślę sobie, hmm, no może uda mi się znaleźć jakieś tradycyjne ale jednak nie bardzo żółte złoto...bo na białe na pewno tż nie namówię.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości