![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Różne obrączki...
Witam!
Jestem tu nowa, będę wdzięczna za odpowiedzi ![]() Czy ktoś z was ma różne obrączki? Co o tym myślicie? Chcemy kupić jedną z białego złota z kamyczkami (dla mnie) i bardziej tradycyjną (dla niego). Mamy inne dłonie i inne gusta (nie lubię żółtego złota). Nie kłócimy się o to, pewni byłabym w stanie nosić tradycyjną obrączkę, ale sama nie wiem, czy zrezygnować z mojego wyboru w imię tradycji czy też wybrać to, co lubię... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Różne obrączki...
Cytat:
Nie podoba mi się pomysł zupełnie różnych obrączek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
No właśnie naszym rodzinom też się nie podoba
![]() ![]() No ale tak nie jestem na 100% pewna, czy się decydować na różne, czy jednak się ugiąć i zakupić obie złote, ale różnych modeli, to chyba największy kompromis, jaki się uda... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() Naszym rodzinom się nie podoba ten pomysł, ale to w końcu nasze obrączki...Czytałam trochę opinii, większość jednak ma takie same, z tym że u nas mamy różne dłonie, więc i tak będziemy mieć różne wzory, jedynie ewentualnie złoto by było w tym samym kolorze.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() róbcie tak, żeby Wam się podobało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
aaaaa ja z tżcikiem mamy takie same :P mamy te same palce więc tżcikowi łatwo było kupić pierścionek dla mnie :P śmieje się z niego że ma dłonie pianisty :P bo mężczyźni zazwyczaj mają dosyć duże dłonie i palce.
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W dodatku mam tu coś na potwierdzenie moich słów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Hahaha, macie rację, dziewczyny, że mało która para ma takie same dłonie, to logiczne, że częściej te męskie są większe.
Dzięki za odpowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
My z mężem mamy zupełnie inne obrączki.
Każde z nas wybrało sobie taką która najbardziej mu się podobała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Towarzysz życia, fajne, nie wpadłabym na to
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
My byliśmy w 11 sklepach, zanim wybraliśmy obrączki. Byliśmy już o włos od kupienia dwóch różnych (ale z tego samego koloru złota). Jednak w ostatnim sklepie znaleźliśmy obrączki, które spodobały się i jemu i mnie. Odebraliśmy je 2 tygodnie temu - są idealne! I wszystkim bardzo się podobają.
![]() Moja rada: poszukajcie jeszcze, ale jeśli nie znajdziecie nic co pasuje Wam obojgu, to weźcie różne. Dla nas ważniejsze było, żebyśmy faktycznie nosili obrączki (a nie zdjęli zaraz po ślubie), niż żeby były takie same.
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem obrączki powinny być takie same i my takie wybraliśmy. Ale jeśli Wy macie inne zdanie to oczywiście powinniście zrobić zgodnie ze swoimi przekonaniami, nawet jak inni będą niezadowoleni. Pomarudzą i im się znudzi, a Wy będziecie szczęśliwi że macie takie obrączki jakie chcieliście
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Nam się podobały różne obrączki, ale doszliśmy do konsensusu.
![]() Jest to w pewnym sensie symbol jedności i identyczne obrączki mają to wyrażać. Moim zdaniem oczywiście. ![]() Jeżeli Wy jednak będziecie dobrze się czuć z różnymi obrączkami, to przecież nie ma przeszkód. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
dla mnie obraczka to jest symbol zawartego malzenstwa. swietosc. obraczke sie nosi zawsze i nigdy sie jej nie sciaga (chyba ze sytuacja tego wymaga - czesto u facetow). obraczka nie musi byc zlota czy wysadzana. wg mnie obraczki powinny byc takie same. nie wyobrazam sobie zebysmy mieli inne obraczki. kiedys mi sie podobaly z malymi brylancikami ale chyba bardziej dojrzalam i uwazam ze powinny byc identyczne. to jest symbol. malzenstwa i milosci a nie proznosci. ja tak uwazam. a wy zrobicie jak chcecie...
co do zalaczonego zdjecia - na pierwszym obraczki sa takie same i pochodza z tego samego kompletu tylko ze damska jest wysadzana brylancikami.
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Nam też podobały się różne - ja chciałam błyszczące i z żółtego złota, mąż matowe z łączonego
![]() Ale doszliśmy do porozumienia ![]() I mamy żółte złoto z paseczkiem matu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
A my mamy dokladnie takie same paluszki
![]() ![]() I tez najprawdopodobniej bedziemy miec rozne, i nie widze w tym nic zlego. Mamy podobny problem jak ty, podoba nam sie zupelnie cos innego. Moj tz chce bardzo prosta zlota obraczke, szeroka. A mi ani nie podoba sie zolte zloto, ani grube obraczki...tzn na moim palcu, bo u TZ wydlada to super, ale on ma chude i dlugie palce wiec moze sobie pozwolic. Na moim palcu gruba wyglada srednio dobrze, i do tego jest nie wygodna, nie jestem w ogole przyzwyczajona do noszenia bizuterii. Dlatego najprawdopodobniej zdecydujemy sie na dwie rozne, dla TZ szeroka, a dla mnie najprawdopodobniej cos waziutkiego moze z wysadzanymi brylancikami, ale co do koloru to mysle ze bedziemy musieli pojsc na kompromis, bo o ile rozne szerokosci i wzory umiem sobie wyobrazic, o tyle z kolorami to juz ciezko...i pewno jak rodzinka sie dowie ze mamy inne obraczki to tez beda komentowac, ale mam to gdzies...to nasz slub, nasze obraczki i to my bedziemy na nie patrezc codziennie wiec nie wybrazam sobie nosic czegos co mi sie nie bedzie do konca podobalo. Edytowane przez marylka80 Czas edycji: 2011-08-26 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Marylka jest opcja- ten sam kolor, wzór (dla Ciebie brylanty powiedzmy) i różna szerokość
![]() ![]() pierwszy lepszy przykład - img_prod5369_0_m.jpg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jednak uważam, że obrączki to obrączki, powinny byc takie same. teraz jest tyle wzorów, że nie wyobrażam sobie miec aż tak odmienny gust od męża, żeby nosic całkowicie inną obrączkę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Nam też się podobały zupełnie różne obrączki. Bardzo długo szukaliśmy takich, które nam obojgu przypadną do gustu. Oczywiście obie strony musiały pójść na ustępstwa. Co ciekawe, ja chciałam klasyczne, a mój TŻ zdobine
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak byliśmy pooglądać obrączki, to podobało nam się zupełnie co innego i sprzedawczyni widząc nasz brak zgodności w tej kwestii zaproponowała, ze moglibyśmy mieć dwie różne - ale TŻ stwierdził, że woli obejść wszystkie sklepy w mieście i znaleźć takie, które spodobają się nam obojgu, niż kupować różne ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dwie różne to tak jakby nie wiem jak to nazwać - ja bym się czuła, jakbym była żoną kogoś innego. ![]() Ale wy zrobicie jak Wam się podoba. Możecie zawsze zaprojektować wałsne obrączki, połączyć białe złoto z zółtym, jest kilka opcji. Ale to Wasza decyzja, a nie rodziny - i na to nie patrzcie. Kazdy ma inną opinię, a to Wy będziecie w tych obrączkach chodzić, a nie Wasze rodziny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Żona Idealna :)
|
Cytat:
ja bym nie chciała żeby mój mąż miał zupełnie inną obrączkę niż ja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze- nie rozumiem co maja Wasze rodziny do obrączek?
![]() Mimo to mi również nie podoba się opcja 2 różnych obrączek.
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Mam identyczne odczucia.
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Też uważam, że powinny być takie same... Nasze różnią się tylko tym, że w mojej są trzy malutkie brylanciki, poza tym są takie same. Pomyśl, że siedzicie np. w restauracji/knajpie macie różne obrączki to nie wyglądacie jak małżeństwo, tylko jak (nazwijmy to tak) - kochankowie... Takie jest moje zdanie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.