![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Przywoływanie myślami (?)
Dzisiejsza akcja .
Przypomniał mi sie znajomy sprzed wielu laty -w sumie nawet ciężko mi go nazwać znajomym .Ot ktoś z kim miałam kiedyś do czynienia Pewnie' coś' krązyło w powietrzu ,ze o nim pomyślałam Tomek Tomek Tomek ....no kurcze jak on miał na nazwisko ?!! Uczepiło sie mnie to tak jak tylko dupsrela uczepić sie może Z 3 razy intensywnie trzęsłam mózgownicą i nic ,psinco. Wychodzę ci ja kawałek od domu bach -idzie Myślałam,ze się przewrócę -nie widziałam go dobrych 7 lat Wiadomo przypadki chodzą po ludziach ale bez przesady ![]() Miałam tak kilka razy Przywołałaś kogoś /coś myślami ? Wierzysz w ogole w takie cuda? ps Sawyer Sawyer Sawyer ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przywoływanie myślami (?)
nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale również przytrafiło mi sie to kilka razy. najbardziej zapadła mi w pamięć inna sytuacja. przyśnił mi sie mój dobry kolega, którego nie widziałam około 1,5 roku. sen był bardzo dziwny wręcz nierealny. a tu za dwa dni puk puk do drzwi i zgadnijcie to tam był. mój friend we własnej osobie. ja tam wierze w takie cuda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ja tam w to wierze (być może dlatego, że chcę wierzyć
![]() Tylko, że w moim przypadku to przywoływanie myślami nie działa na zasadzie: "O, a teraz sobie przywołam Johnny'ego Depp'a*" i bach- lezie Johnny Depp. Raczej nieświadomie, czasami jak sobie kogoś przypomne po miesiącu i nagle telefon od tej osoby otrzymuję np. ![]() * na ten przykład ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Mówisz i masz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Ja tak często miałam z TŻ odnośnie telefonu. Czyli smsy równocześnie wysyłane albo dzwonienie do siebie nawzajem a potem zdziwienie, że zajęte
![]() A co do przywoływania innych osób, które rzadko widzimy - zdarza się. Idę miastem, pomyślę o kimś, a on nagle jedzie autem... Wydaje mi się, że to czyste przypadki. A może nasza podświadomość już nam podpowiada co się wydarzy...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Często mi się zdarza takie przywoływanie myślami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dość często mi się zdarza,przywołuję ludzi i piosenki z radia
![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
mnie również się to zdarza, jednak stosunkowo rzadko- biorę to więc zwykle za zbieg okoliczności.
frapuje mnie natomiast cuś innego- ale też z tej beczki- jak możliwe jest "przyciąganie" wzrokiem? nieraz czułam wyraźnie, że ktoś na mnie patrzy- a przecież teoretycznie spojrzenie nie ma takiej "siły rażenia" jak dotyk.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
wlasnie, mnie sie wydaje ,ze to moze byc proces odwrotny, jak zauwazyla Izaluka
byc moze nasza podswiadomosc podsyla nam mysli o jakiejs osobie ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
1. Jakiś czas temu rozmawiałam ze swoją koleżanką o takim znajomym, że niby nie odzywa się do mnie już od dłuższego czasu. Na następny dzień napisał do mnie na gg.
2. Patrzę się na kogoś na liście(też gg) i nagle się do mnie odzywa. 3. Biorę do ręki telefon, zaświecam go, żeby zobaczyć, czy nie dostałam żadnego smsa, nic nie ma, odkładam go i za sekundę dostaje wiadomość. 4. Może nie przywoływanie, ale idę pewnego dnia z siostrą do szkoły i mówię do niej "Fajnie by było, gdybym niemieckiego nie miała.". Później okazało się, że nie ma mojej nauczycielki właśnie od niemieckiego ![]() Czy wierze? Chyba tak.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
oj zdarza mi sie, zdarza. ostatnio myslalam o przyjaciolce, ktora wyemigrowala do innego miasta a po doslownie chwili dostalam od niej smsa.
co do przyciagania wzrokiem to... zdarza sie, az nazbyt czesto ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Niedawno rozmawiałam z przyjaciólką, powitała mnie słowami: własnie o tobie myślałam!
![]() Tym bardziej to było "dziwne", że umówiłyśmy się na telefon, ale po 20.00, a mnie cos tak mówiło, żeby zadzwonić wcześniej. Zaś ona myslała bardzo intensywnie, żeby do mnie zadzwonić wczesniej... Byłam pierwsza ![]()
![]() |
#15 |
... choć nie Westwood
|
O, Twój watek przywołał me myśli.
Kiedyś śniła mi sie koleżanka której nie widziałam kilka lat, potem kilka dni o niej myślałam, aż w końcu przypadkiem ją spotkałam w sklepie ![]() Teraz ostatnio myślę o jeszcze innej, może i ją moje myśli przywołają ![]() A co do przyciągania wzrokiem, to faktycznie dziwne ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Ostatnio gadałam z koleżanką o znajomym, a jak rzuciałam jego imię, to patrze, a za szybą pojawiła się jego głowa! Było to w szkole, z której on wyszedł dwa lata temu. Ale uważam to za zwykły przypadek...
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Często mi się zdarza.
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Też mi się to zdarzało. Myślałam o kimś, kogo dawno nie widziałam, a następnego dnia bum, spotykam tą osobę. Zawsze sobie to tłumaczyłam przypadkiem, ale kto wie...?
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
czesto mi sie to zdarza
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
zdarza się. rzadko ale jednak.
czasami jeszcze piszczy mi w uchu a potem ktoś dzwoni lub puka ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Tak!
Całkiem niedawno. Zdobyłam numer gg dawnego kolegi, ale jeszcze nie zagadałam. Następnego dnia - spotkałam go w galerii ![]() Inne, podobne przypadki też sie zdarzały. I poza tym z koleżanką porozumiewamy się telepatycznie na gg ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
tez sie zdarza.
ale czesciej zdarza sie cos innego. pomysle sobie o jakims wydarzeniu, nie wiem: przykład: siedze w domu, płacze w poduche i mysle mysle zeby sie ze mna spotkal ktos kogo znam tylko z widzenia. po kilku miesiacach z tym kims sie spotykam. albo pewnego dnia sie obudzilam i pomyslalam, ze fajnie by było zeby przyjaciolka dała mi reke na zgode. i prosze, po poludniu sie pogodzilysmy. albo. rok temu jak bylam zakochana marzylam zeby isc z tym chlopakiem na 100dniowke. zas sie poklocilismy, kontakt sie urwał, no przez rok sie nie odzywalismy. a teraz? jest moim partnerem. dziwne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
ja mam czesto tak, ze jak jestem np. na mieście to ciągle mi się wydaje, że widze jakąs osobe aż w końcu ją spotykam
![]() A z tym myśleniem o kimś, kogo dawno nie widziałam to też często tak mam ![]() Nie wiem czy to przypadki czy rzeczywiście jakaś telepatia czy cos tam innego ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Tak zdarza/ło mi się i to nieraz.Jak o kimś pomyślałam,a tu nagle ten ktoś się zjawia.Ostatnio wziełam komórke do ręki,aby zobaczyć czy tż się odezwał/dzwonił,odłożyłam komórke i za chwile już telefon brzęczał,patrze a to On drynda.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Chyba każdy tak ma
![]() dla mnie to uz powoli normalne sie robi, czasem to lepiej o nikim nie myśleć, bo sie pojawi ![]() Ja dziś pomyślałam w pracy o koleżance, że pewnie zaraz przyjdzie i mnie przestraszy i nie skończyłam nawet o tym myśleć i mnie przestraszyła ![]() Oj wiele tu można przykładów wymieniać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
~ja to mam czesto
![]()
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
też tak mam, ale sądze, że bierze się to z tego, że dana sytuacja wymusza na tym kimś, aby o nas też myślał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Nie nie zdarzylo mi sie jakos ostatnio.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.