|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy jest krem doskonały - z filtrem, matujacy inawilzajacy?
Witam,
od jakiegos czasu zadaje sobie to pytanie i nie moge znalezc odpowiedzi, wiec moze tutaj znajde dobra rade. Szukam takiego kremu, ktory dobrze matuje, mocno nawilza i jednoczesnie posiada bardzo wysoki filtr ochronny przed promieniowaniem UV. Juz jestem zmeczona stosowaniem kilku kremow pod rzad. Jestem tak szdesperowana, ze cena nie gra roli. Jest taki krem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Re: Czy jest krem doskonały - z filtrem, matujacy inawilzajacy?
połącznie matu i wysokiego filtra - to się raczej wyklucza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie ma
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
a wlasnie ze jest!!kupilam we francji ale u nas tez juz widzialam,z avene, w pomaranczowym opakowaniu,filtr 20,do cery wrazliwej,matujacy,ma konsystencje zielonej emulsji,beztluszcowy,ale chroni,sprawdzilam,poleca m
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Ale koleżanka pytała o bardzo wysoki filtr.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
angel1980 napisał(a):
> a wlasnie ze jest!!kupilam we francji ale u nas tez juz widzialam,z avene, w pomaranczowym opakowaniu,filtr 20,do cery wrazliwej,matujacy,ma konsystencje zielonej emulsji,beztluszcowy,ale chroni,sprawdzilam,poleca m Wiem że istnieje taki krem - choć moim skromnym zdaniem matującym to bym go jednak nie nazwała - a poza tym Marta prosiła o propozyjcje cytuję "bardzo wysokiego filtra ochronnego" Ja pod tym pojęciem rozumiem filtry 50, 60 i 100 - wśród nich też już bywa dużo bardzo lekkich preparatów - używałam Antheliosa Fluide Extreme, teraz cały czas smaruję się Biodermą Max Spray - nie są ciężkie ani tak bardzo tluste. Wole używać większych filtrów, bo tak naprawdę żeby ta 20 chroniła Cię porządnie musiałabyć ją nakładać na skórę bardzo grubą warstwą ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
a mnie ostatnio rzuciła się w oczy informacja o Avene z filtrem 60 właśnie matującym...
o, tu znalazłam podobny wątek: http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1058682257 i Justy pisze tam o właśnie jakimś Avene 60 matującym... czy to nie byłoby zbyt piękne, żeby możliwe? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja mam ten Avene 60B/60A matujący, działa on tak jak właśnie pisze Justy. Twarz jakiś czas po aplikacji nie świeci się i tyle. Nie matuje on w jakiś szczególny sposób, latem (ma dość ciężką konsystencję) błyszczę się po nim dość szybko, zimą twarz zachowuje się jak bez matujących specyfików. Mam cerę mieszaną, strefa T ma tendencje do przetłuszczania ale bez szaleństwa ![]() Pozdr Zu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
dzieki wielkie. Teraz krzyzuje dwa kremy: Iwostinu krem intensywnie nawilzajacy z SPF 20 oraz matujacy NIVEA. Jak wykoncze te specyfiki, to zakupie polecany AVENE 6o. A niech tam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ZU! ile za niego zapłaciłaś? chyba nie ma go w katalogu KWC, prawda? taki krem to byłoby coś cudownego, bo ten który teraz mam błyszczy się wprost obrzydliwie...
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
tulipanka napisał(a):
> ZU! ile za niego zapłaciłaś? chyba nie ma go w katalogu KWC, prawda? taki krem to byłoby coś cudownego, bo ten który teraz mam błyszczy się wprost obrzydliwie... > pozdrawiam ![]() Właśnie znalazłam kwitek ![]() ![]() ![]() Faktycznie nie widzę go w KWC ale jest on w pomarańczowej tubce z takim "turkusowowatym" (lekko turkusowym) prostokątem z napisem "60" Pozdr Zu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ZU! napisał(a):
> Właśnie znalazłam kwitek ![]() ![]() ![]() > Faktycznie nie widzę go w KWC ale jest on w pomarańczowej tubce z takim "turkusowowatym" (lekko turkusowym) prostokątem z napisem "60" > Pozdr Zu fakt Superpharm tani nie jest, za to maleńka apteka naprzeciwko niego (na Oławskiej) tak ![]() ![]() to, że nie nabłyszcza to już cudownie ![]() dziękuję za informacje pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Ech Tulipanko, w slawetnym tescie nasze osobowosci wypadly tak samo, a z cera mamy rowniez podobne problemy
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Re: Czy jest krem doskonały - z filtrem, matujacy i nawilzajacy?
svenja napisał(a):
> Ech Tulipanko, w slawetnym tescie nasze osobowosci wypadly tak samo, a z cera mamy rowniez podobne problemy ![]() ![]() to ja już sobie wyobrażam tą listę ![]() ![]() mam prośbę - podasz mi potem cenę tego kremiku na Oławskiej? bo muszę do niej przygotować mamę ![]() mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawował ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Re: Czy jest krem doskonały - z filtrem, matujacy i nawilzajacy?
Hihi
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.