Spalmy kilogramy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-06, 17:25   #1
gosiczka1
Raczkowanie

Spalmy kilogramy

Walczę z kilogramami już ok.półtora roku.Fakt udało mi sie coś zrzucić ale to jeszcze za mało.Moja waga 61,wzrost 163.Dążę na razie do 55 a potem to sie zobaczy.Moja nadwaga pojawiła sie po porodzie.Od tamtego roku schudłam ok.12 kg.ale niestety ostatnio przybyło mi ok 4 w ciągu 6 miesiecy.Nie mam dopingu w tej walce.Wszystkie osoby myślace podobnie zapraszam do tego wątku.Wspierajmy sie na wzajem .Piszcie co Wy robicie i co jadacie,jakie są sposoby wypróbowane i jakie porażki.Zaczynam ćwiczyć sama w domu ale nie wiem jak długo będę miała ochotę.Pozdrawiam
gosiczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 18:23   #2
kas!a
Zakorzenienie

Dot.: Spalmy kilogramy

Może lepiej byłoby przyłączyć się do któregoś z istniejących wątków?

wymiana książek:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774155
kas!a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 20:55   #3
gosiczka1
Raczkowanie

Tak jasne.Prawie wszystko czytałam.Niektóre posty są pisane dosyć dawno a co dzień przybywają nowi.Chciałabym zacząć watek ażeby tu dopisywano coraz to nowsze diety,ćwiczenia i inne super sposoby.Zresztą nie tylko
Nie każdy chce czytać tasiemce...
Stary 2008-02-12, 16:14   #4
zasmucona15
Raczkowanie

mnie nikt jak narazie nie chce przyjac do watku..... mam 15 lat waze 54 i 155cm a marzy mi sie 48 do wakacji a przez wakacje do 45kg tez sadze ze jest wiele watkow ale sa dosyc dlugie wiec warto sie do krotkiego przylaczyc to jak Ty nie chyba nie odrzucisz ???? razem zadzialamy??? mi wszyscy na watkach mowia ze to ze ja jem dwa posilki dziennie to na molo ale moja przemiana materii wogle nie jest przemiana bo nic nie robi.... jestem gruba i nic wiecej przykro mi wiesz nikt mnie nie chce......
zasmucona15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-15, 12:45   #5
bubblegum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zasmucona15 Pokaż wiadomość
mnie nikt jak narazie nie chce przyjac do watku..... mam 15 lat waze 54 i 155cm a marzy mi sie 48 do wakacji a przez wakacje do 45kg tez sadze ze jest wiele watkow ale sa dosyc dlugie wiec warto sie do krotkiego przylaczyc to jak Ty nie chyba nie odrzucisz ???? razem zadzialamy??? mi wszyscy na watkach mowia ze to ze ja jem dwa posilki dziennie to na molo ale moja przemiana materii wogle nie jest przemiana bo nic nie robi.... jestem gruba i nic wiecej przykro mi wiesz nikt mnie nie chce......
Zrozum, metabolizm jest spowolniony właśnie przez te dwa posiłki dziennie. To stanowczo za mało. Rozumiem, że jesteś do tego przyzwyczajona i, że nawyki żywieniowe niełatwo zmienić, ale spróbuj. Powinno się jeść 5-6 posiłków dziennie w równych odstępach czasowych. Zacznij od czterech małych, a później na pewno uda Ci się dojść do takiej ilości jaka jest potrzebna. Nie jest to proste, ale wykonalne. Poza tym sam fakt, że waga stoi w miejscu powinien dać Ci do myślenia. W razie jakichkolwiek pytań możesz pisać, wiele wizażanek zna się na rzeczy i na pewno chętnie Ci pomogą, doradzą. Ja na początek proponuję, żebyś zrezygnowała ze słodyczy, fast foodów, kolorowych i gazowanych napoi - jednym słowem ograniczyła węglowodany - niekoniecznie do minimum, ale w takim stopniu, żeby Twój organizm odczuł różnicę. Do tego ćwiczenia i efekt powinnaś zauważyć. Ze względu na wiek nie powinnaś stosować drastycznych diet. Są pewne składniki, które po prostu musisz dostarczać organizmowi, żeby prawidłowo funkcjonował - zwłaszcza teraz - przecież jeszcze dojrzewasz. Do lata jest jeszcze trochę czasu, a nie masz dużej nadwagi, więc myślę, że powinno Ci się udać. No i najważniejsze - silna wola.
Pozdrawiam i życzę powodzenia

22..06.
talia: 70 cm, będzie 63 cm
na wysokości pępka: 82cm, będzie 75 cm

Nie da to się tylko spodni przez głowę włożyć!!

bubblegum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-15, 15:48   #6
mularta
Raczkowanie

GG do mularta

mam niestety ten sam problem jem zdecydowanie za rzadko.... najpierw skromne sniadanie przez caly dzien zwykle nic a dopiero jak wracam do domu glodna jak smok wcinam kolacje ok 18 na szczescie nie tyje... ale jednak wolalabym schudnac... dlatego postanowilam sobie tak rozplanowac moje jedzenie, zeby te kcal ktore wcinam wciagu calego dnia zjesc jednak w mniejszych porcjach
Stary 2008-02-15, 15:58   #7
zasmucona15
Raczkowanie

ja bede jesc trzy posilki i maly podwieczorek czyli 4 gora... i bede dozu cwiczyc choc nie mam zkin

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-15, 16:14   #8
bubblegum
Raczkowanie

Cytat:
ja bede jesc trzy posilki i maly podwieczorek czyli 4 gora... i bede dozu cwiczyc choc nie mam zkin
Nie możesz wziąć jakiejś koleżanki na basen/siłownię/aerobic (możliwości jest mnóstwo)? Choć szczerze mówiąc z doświadczenia wiem, że często wypady z koleżankami się nie sprawdzają, bo więcej się plotkuje niż ćwiczy Mi osobiście najlepiej ćwiczy się w domu przy ulubionej muzyce

22..06.
talia: 70 cm, będzie 63 cm
na wysokości pępka: 82cm, będzie 75 cm

Nie da to się tylko spodni przez głowę włożyć!!

bubblegum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-15, 16:36   #9
gosiczka1
Raczkowanie

Witam Cie zasmucona15.Jasne ze Cie nie odrzuce.Wiesz ja majac twoje lata ważyłam ok.50 i czułam sie super a moja siostra np.w tym samym, wieku wazyła 54 i wygladała tez super.Po prostu ma inna budowa kosci i ciała.Na pewno musisz zwiększyć RUCH i ilość posiłków- to pewne.Twoje ciało nabierze kształtów ale nie pulchnych a zgrabnych.Cwiczenia to podstawa.Ja tez nie mam z kim ale robie to z instruktorka na vsc i nawet nie wiem kiedy minie pół godziny.Polecam, bo wiem ze samemu nie jest łatwo.Ja mając 15 lat zjadałam wszystko co sie nie rusza ale miałam bardzo dużo ruchu i biegałam i nigdy nie tyłam.Teraz jest inaczej bo wiek robi swoje ale ty masz szanse szybciej wyrzeźbić ciało.Ale i tak wzięłam sie za siebie i nie opuszczam ćwiczeń chociaż mysle że waga stoi ale ona niedługo ruszy w dół.Pamiętaj ze człowiek mało jedząc nie chudnie ale się wysusza a to duża róznica. Pozdrawiam i pisz jak ci idzie.

61...59...58...57...56...55
Stary 2008-02-15, 18:05   #10
zasmucona15
Raczkowanie

bede jesc 4posilki... trak sobie postanowilam i wiec ruchu to to napewno..... musze wiecej zaczac biegac i cos w domu..... ja w szkole mam wiele cwiczen ale nic z tego nie wychodzi z lekka bo czesciej gadamy jak to dziewczyny co nie..... moze ktos zna jakies cwiczenia (ktore przynosza skotki bez zadnych przyrzadow i maszyn) na uda i biodra i tylek
pozdrawiam
Stary 2008-02-16, 16:02   #11
gosiczka1
Raczkowanie

Hej.Tak ćwiczenia to najlepszy sposób na dołek.Rób skakanki nawet kilkaset razy,Poszukaj w google "ćwiczenia odchudzjące"-ja tam znalazłam super rady.I dobrzy by było gdybyś miała jakąs płytę z aerobikiem lub feetnes.I nie oszukuj się im bardziej będą cię bolały mięśnie tym bardziej je wyrabiasz.Powodzenia...

Stary 2008-02-16, 17:30   #12
zasmucona15
Raczkowanie

a tak przy okazji ptajac jak mozna zrobic takie cos ze pod waszymi wpisami sa jakies napisy buzki czy cos lub to do czego dazycie lub co zrobilyscie???
Stary 2008-02-17, 10:06   #13
gosiczka1
Raczkowanie

Cytat:
a tak przy okazji ptajac jak mozna zrobic takie cos ze pod waszymi wpisami sa jakies napisy buzki czy cos lub to do czego dazycie lub co zrobilyscie???
wejdż we własny panel użytkownika i tak znajdziesz podpis naciskasz i piszesz co chcesz.Tam możesz włożyć też fotki itp.Pozdrawiam

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości