|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
problem
Hey ! prosze doradźcie mi jakoś . Chodzi o to że mam problem z dziadkami niewiem sama gdzie juz sie zwrócić o pomoc czy najlepiej już sie zabić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: problem
![]() ![]() ![]() Współczuję Ci. Czy nad dziadkami nie ma nadzoru żaden kurator? Przede wszystkim zgłoś się do psychologa szkolnego albo do placówki, gdzie za darmo psycholog i prawnik udzielą Ci rad. Nie masz żadnej cioci, która mogłaby Ci pomóc, bo nie wierzę, że masz tylko kontakt z samymi dziadkami?
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
z tej najblizszej rodziny to mam mojej babci ( jezeli tak jeszcze mozna ją nazywac) córke ale ona zawsze za mamą wiec nawet bym słowa do niej nie powiedziała na ten temat , chodzilam do psychologa ale tak samo stwierdził ze musze isc w takim razie do domu dziecka .. ale ja nie chce tam isc .. i nie chce byc w tym domu a moja babcia sie chyba juz nigdy nie zmieni... ehh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Zgadzam sie z kr0pka - idz do psychologa, przeciez taka katorga w domu spowoduje, ze nie bedziesz chciala do niego wracac a to odbije sie na nauce, ukonczeniu klasy, szkoly, a o posiadaniu przyjaciol i spotkaniach u kolezanki nie wspomne... Jak najszybciej powinnas poszukac pomocy na zewnatrz!!
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jak najszybciej do psychologa , a dobry psycholog powinien coś zrobić z Twoimi dziadkami, nie wiem jakie dokładnie ma możliwości, ale przecież nie będziesz do 18 r . życia się z nimi użerać.
To wszystko może się odbić na Twoim pozniejszym życiu rodzinnym i to jak będziesz traktować swoje dzieci. Nie wspominając już o szkole i przyjaciołach. To grozenie Ci śmiercią swiadczy tylko o dojrzałości psychicznej Twoich dziadków.
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Zdecydowanie idź do psychologa a jeśli nie to pogadaj z pedagogiek w swojej szkole, na pewno coś pomoże. W końcu od tego tam jest.
No i trzymaj się |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ojej moja droga to masz naprawde wielki problem. Zrobilabym tak, jak kolezanki wyzej napisaly, zglos sie do psychologa moze byc nawet szkolny. Domyslam sie, jak Ci ciezko i dlatego musisz przerwac to pasmo nieszczesc. Porozmawiaj z wychowawczynia moze i ona cos doradzi... na pewno nie zostawi tego tak poprostu tylko pomoze. Widze, ze jestes z Wolczyna, jak dobrze pamietam w Kluczborku jest instytucja, ktora pomaga takim ludziom ( nie pamietam, jak sie nazywa ) ale napewno ktos Ci tam pomoze, zreszta Klb jest duzo wiekszy od Wolczyna i jest cala masa instytucji poszukaj tam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Na pewno wiecej niz w Wolczynie
![]() ![]() Rowniez pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
no tak, więcej niż w Wołczynie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
dzieki ze staracie sie mi jakos pomóc .. bardzo bym chciała z tego dołka wyjsc bo oni mi całe zycie niszczą a tym bardziej wiem ze jak cos zrobie to zaraz dom dziecka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Nikt Cię nie wyśle do domu dziecka, póki co.
Jednak pamiętaj, że psycholog to ostatnia Twoja szansa.
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
wiesz a myśle ze powinnaś zgłosić to najpeirw do psychloga albo nawet twojej wychowawczyni w szkole. a dorośli napewno bedą wiedzieć co z tym zrobic.
Współczuje Ci ;*. ale napewno wsyztko się ułozy. Tylko musisz zrobić coś w tym kierunku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Jeju masz straszny pproblem.Wspolczuje ale jedyne co mozesz w tej sytuacji zrobic to zgłoscic sie do psychologa.A czy czasami nie mogłabys sie skontakowac z jakąs rodziną od strony taty,bo jak dobrze zrozumiałem to dziadkowie to są rodzice twojej mamy....???
To przeciez nie jest sytuacja bez wyjscia,chociaz trudno mi sobie wyobrazic zeby dziadkowie tak sie zachowywali w stosunku do własnej wnuczki... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
nie od razu zabiora cie do domu dzicka, masz opiekunów a wiec nie martw sie na zapas tylko czym prędzej zgłoś się do kogoś kto pomoże problem rozwiązać, wpłynie na dziadków itd
psycholog, pedagog, wychowawca, zaufana znajoma dorosła osoba, itp ważne żebyś działała, nie bój się |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
poza zgloszeniem psychologowi i wychowawcy poszlabym jeszcze na Policje. W koncu- jak napisalas "groza,ze Cie zabija"- o ile mi wiadomo takie grozby sa karalne...Mozliwe, ze na skutek tych dzialan sad rodzinny zdecyduje sie oddac Cie pod kuratele innych osob, dopoki nie osiagniesz pelnoletnosci? Oczywiscie zakladam ,ze nie mamy tu do czynienia z nastoletnia przesada- wyolbrzymianiem problemu, bo np. nie mozesz isc na impreze?
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Popieram dziewczyny nade mną.
a co z Twoim ojcem? jak wygląda jego sytuacja? ma dom/mieszkanie?
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiem, że to przykre co piszę ale do domu dziecka wcale nie jest tak trudno trafić... a dziadkowie niestety (podejrzewam, że sa rodziną zastępczą) mogą Cię oddać w każdej chwili ![]() pisz jak coś, będziemy wspierać, zawsze służę też na priv ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.