problem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-25, 13:24   #1
aga15118
Raczkowanie

GG do aga15118 Wyślij wiadomość przez Yahoo do aga15118 Send a message via Skype™ to aga15118

problem

Hey ! prosze doradźcie mi jakoś . Chodzi o to że mam problem z dziadkami niewiem sama gdzie juz sie zwrócić o pomoc czy najlepiej już sie zabić nikt mi nie nie potrafi pomóc , nie mam matki .. tato jest ale nie ma do mnie praw rodzicielskich i nie potrafi na to wpłynąć , oni poprostu mnie chcą nie tolerują mnie , ledwo cos powiem to zaraz dostaje pasem , i tym co jest pod ręką i jeszcze sie z tego cieszą. Nie moge mieć kolezanek sami mi je wybierają , na dwór wieczorami tez nie moge chodzić najdłużej teraz moge być do 18:00, krzyczą wyzywają mnie od szmat ****, od znajduchów i tym co najgorsze . jak sie odezwe bo nie moge juz tak dłuzej cierpiec to grożą mi ze wywioza mnie do domu dziecka ! ale to prawda są w stanie groża mi sie ze mnie zabiją ... mam 15 lat i sie zagubiłam juz w tym wszystkim
aga15118 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 13:34   #2
kr0pka
Zakorzenienie

Dot.: problem

Współczuję Ci.

Czy nad dziadkami nie ma nadzoru żaden kurator?

Przede wszystkim zgłoś się do psychologa szkolnego albo do placówki, gdzie za darmo psycholog i prawnik udzielą Ci rad. Nie masz żadnej cioci, która mogłaby Ci pomóc, bo nie wierzę, że masz tylko kontakt z samymi dziadkami?

Lewy pas, gaz i płynę..
kr0pka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 13:38   #3
aga15118
Raczkowanie

GG do aga15118 Wyślij wiadomość przez Yahoo do aga15118 Send a message via Skype™ to aga15118

z tej najblizszej rodziny to mam mojej babci ( jezeli tak jeszcze mozna ją nazywac) córke ale ona zawsze za mamą wiec nawet bym słowa do niej nie powiedziała na ten temat , chodzilam do psychologa ale tak samo stwierdził ze musze isc w takim razie do domu dziecka .. ale ja nie chce tam isc .. i nie chce byc w tym domu a moja babcia sie chyba juz nigdy nie zmieni... ehh
Stary 2008-03-25, 13:41   #4
mgosiekm
Zadomowienie

Zgadzam sie z kr0pka - idz do psychologa, przeciez taka katorga w domu spowoduje, ze nie bedziesz chciala do niego wracac a to odbije sie na nauce, ukonczeniu klasy, szkoly, a o posiadaniu przyjaciol i spotkaniach u kolezanki nie wspomne... Jak najszybciej powinnas poszukac pomocy na zewnatrz!!

01.05.2010r

28.04.2011 Natalka

mgosiekm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 13:46   #5
aga15118
Raczkowanie

tak z nauką tez strasznie , przyjaciół nie mam bo kto chce z kims sie kolegować który nic nie moze? musze pójść do psychologa ale wciąż nie mam odwagi boje sie ze to samo powie co kazdy : DOM DZIECKA. nie chce byc cały czas traktowana jak s z m a t a jak lalka bez uczuc , do bicia , poniewierania i rzucania w te miescje które sie chce
Stary 2008-03-25, 13:55   #6
kr0pka
Zakorzenienie

Jak najszybciej do psychologa , a dobry psycholog powinien coś zrobić z Twoimi dziadkami, nie wiem jakie dokładnie ma możliwości, ale przecież nie będziesz do 18 r . życia się z nimi użerać.

To wszystko może się odbić na Twoim pozniejszym życiu rodzinnym i to jak będziesz traktować swoje dzieci. Nie wspominając już o szkole i przyjaciołach.

To grozenie Ci śmiercią swiadczy tylko o dojrzałości psychicznej Twoich dziadków.

Lewy pas, gaz i płynę..
Stary 2008-03-25, 13:58   #7
iza_
Wtajemniczenie

Zdecydowanie idź do psychologa a jeśli nie to pogadaj z pedagogiek w swojej szkole, na pewno coś pomoże. W końcu od tego tam jest.
No i trzymaj się
iza_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-25, 14:01   #8
Sniezynka21
Zakorzenienie

Ojej moja droga to masz naprawde wielki problem. Zrobilabym tak, jak kolezanki wyzej napisaly, zglos sie do psychologa moze byc nawet szkolny. Domyslam sie, jak Ci ciezko i dlatego musisz przerwac to pasmo nieszczesc. Porozmawiaj z wychowawczynia moze i ona cos doradzi... na pewno nie zostawi tego tak poprostu tylko pomoze. Widze, ze jestes z Wolczyna, jak dobrze pamietam w Kluczborku jest instytucja, ktora pomaga takim ludziom ( nie pamietam, jak sie nazywa ) ale napewno ktos Ci tam pomoze, zreszta Klb jest duzo wiekszy od Wolczyna i jest cala masa instytucji poszukaj tam...
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 14:05   #9
iza_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sniezynka21 Pokaż wiadomość
Ojej moja droga to masz naprawde wielki problem. Zrobilabym tak, jak kolezanki wyzej napisaly, zglos sie do psychologa moze byc nawet szkolny. Domyslam sie, jak Ci ciezko i dlatego musisz przerwac to pasmo nieszczesc. Porozmawiaj z wychowawczynia moze i ona cos doradzi... na pewno nie zostawi tego tak poprostu tylko pomoze. Widze, ze jestes z Wolczyna, jak dobrze pamietam w Kluczborku jest instytucja, ktora pomaga takim ludziom ( nie pamietam, jak sie nazywa ) ale napewno ktos Ci tam pomoze, zreszta Klb jest duzo wiekszy od Wolczyna i jest cala masa instytucji poszukaj tam...
Oj śniezynka, w Kluczborku aż tak wiele znowu tych instytucji nie ma,ale na pewno znajdzie się jakaś, która pomoże, autorka nie może zostać z tym tylko sama, musi z kimś pogadac, z kimś kto jej pomoże.
pozdrawiam
Stary 2008-03-25, 14:06   #10
Sniezynka21
Zakorzenienie

Na pewno wiecej niz w Wolczynie Wiem, ze nie jest ich nie wiadomo ile, ale mysle ze gdzie by sie nie udala tam jej pomoga
Rowniez pozdrawiam
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 14:07   #11
iza_
Wtajemniczenie

no tak, więcej niż w Wołczynie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-25, 17:46   #12
aga15118
Raczkowanie

dzieki ze staracie sie mi jakos pomóc .. bardzo bym chciała z tego dołka wyjsc bo oni mi całe zycie niszczą a tym bardziej wiem ze jak cos zrobie to zaraz dom dziecka
Stary 2008-03-25, 17:50   #13
kr0pka
Zakorzenienie

Nikt Cię nie wyśle do domu dziecka, póki co.
Jednak pamiętaj, że psycholog to ostatnia Twoja szansa.

Lewy pas, gaz i płynę..
Stary 2008-03-25, 17:51   #14
ekstrawagancja
Wtajemniczenie

wiesz a myśle ze powinnaś zgłosić to najpeirw do psychloga albo nawet twojej wychowawczyni w szkole. a dorośli napewno bedą wiedzieć co z tym zrobic.

Współczuje Ci ;*.
ale napewno wsyztko się ułozy. Tylko musisz zrobić coś w tym kierunku.

ekstrawagancja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 18:07   #15
Nattien
BAN stały

Jeju masz straszny pproblem.Wspolczuje ale jedyne co mozesz w tej sytuacji zrobic to zgłoscic sie do psychologa.A czy czasami nie mogłabys sie skontakowac z jakąs rodziną od strony taty,bo jak dobrze zrozumiałem to dziadkowie to są rodzice twojej mamy....???

To przeciez nie jest sytuacja bez wyjscia,chociaz trudno mi sobie wyobrazic zeby dziadkowie tak sie zachowywali w stosunku do własnej wnuczki...
Nattien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-25, 20:36   #16
iza_
Wtajemniczenie

nie od razu zabiora cie do domu dzicka, masz opiekunów a wiec nie martw sie na zapas tylko czym prędzej zgłoś się do kogoś kto pomoże problem rozwiązać, wpłynie na dziadków itd
psycholog, pedagog, wychowawca, zaufana znajoma dorosła osoba, itp
ważne żebyś działała, nie bój się
Stary 2008-03-25, 20:45   #17
kennademerkedo
Raczkowanie

poza zgloszeniem psychologowi i wychowawcy poszlabym jeszcze na Policje. W koncu- jak napisalas "groza,ze Cie zabija"- o ile mi wiadomo takie grozby sa karalne...Mozliwe, ze na skutek tych dzialan sad rodzinny zdecyduje sie oddac Cie pod kuratele innych osob, dopoki nie osiagniesz pelnoletnosci? Oczywiscie zakladam ,ze nie mamy tu do czynienia z nastoletnia przesada- wyolbrzymianiem problemu, bo np. nie mozesz isc na impreze?
Stary 2008-03-25, 21:21   #18
natalka2
Zakorzenienie

Popieram dziewczyny nade mną.

a co z Twoim ojcem? jak wygląda jego sytuacja? ma dom/mieszkanie?

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 21:43   #19
madame paranoja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kennademerkedo Pokaż wiadomość
poza zgloszeniem psychologowi i wychowawcy poszlabym jeszcze na Policje. W koncu- jak napisalas "groza,ze Cie zabija"- o ile mi wiadomo takie grozby sa karalne...Mozliwe, ze na skutek tych dzialan sad rodzinny zdecyduje sie oddac Cie pod kuratele innych osob, dopoki nie osiagniesz pelnoletnosci? Oczywiscie zakladam ,ze nie mamy tu do czynienia z nastoletnia przesada- wyolbrzymianiem problemu, bo np. nie mozesz isc na impreze?
jesli nie chcesz iśc do domu dziecka ( co rozumiem) to jedyne wyjście to albo poszukać w dalszej rodzinie dobrej duszy albo przestać z dziadkami walczyć i poczekać do 18 tki
wiem, że to przykre co piszę ale do domu dziecka wcale nie jest tak trudno trafić...
a dziadkowie niestety (podejrzewam, że sa rodziną zastępczą) mogą Cię oddać w każdej chwili

pisz jak coś, będziemy wspierać, zawsze służę też na priv

madame paranoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości