|  2005-09-06, 20:42 | #1 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-01 
				 | Torebka z turkusową wstążeczką

Torebka w kolorze czekoladowym z turkusową wstążeczką. Mam pytanie czy będzie pasowac do brązowej błyszczącej spódnicy i turkusowego topu? (strój weselny)   | 
|     |   | 
|  2005-09-06, 20:54 | #2 | 
				 | 

Dot.: Torebka z turkusową wstążeczką

i jeszcze    | 
|     |   | 
|  2005-09-06, 20:59 | #3 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-04 Lokalizacja: Białystok 
				 |  Dot.: Torebka z turkusową wstążeczką 

na pewno będzie pasować a torebeczka po prostu cudna   sama bym chciała taką mieć a jeszcze lepiej nie torebkę tylko taki talent do ich robienia!! hehe gratuluję!! 
				__________________   Przyjaciele są jak ciche anioły, Które podnosza nas do góry gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.. <>~<>~<>~<>~<>~<>~<>~<>~< >~<>~<>~<>~<> | 
|     |   | 
|  2005-09-06, 21:03 | #4 | 
| Zadomowienie | 

jest sliczna   ale to mnie juz nie zaskakuje :P moim skromnym zdaniem bedzie pasowac jak najbardziej! wlasnie polaczenie czekoladki-brazu i turkusu bardzo mi sie podoba w tym roku  a nie chcialabys jej jakos no...wiesz...  baaaardzo mi sie podoba   
				__________________ ************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P   ************************* ********************** | 
|     |   | 
|  2005-09-06, 21:07 | #5 | 
| Wtajemniczenie | 

torebka jest przeurocza....a jak tylko kolry sa w tonacji odpowiadajacej kreacji to napewno bedzie pasowac    | 
|     |   | 
|  2005-09-06, 21:20 | #6 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-09 
				 | 

Cześć kodeina !! Torebka jest prześliczna, ty to masz talent !!! Naprawde pozazdrościć jej właścicielce, może dla mnie też coś uszyjesz?? | 
|     |   | 
|  2005-09-06, 21:27 | #7 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-08 Lokalizacja: sklepy cynamonowe 
				 | 

Ech, śliczna ta torebka, akurat szukam czegoś w tym kształcie   Ale jak się ma dwie lewe graby, to co zrobić - nic, tylko szukać dalej  Zazdroszczę talentu   
				__________________ Between men and women there is no friendship possible. There is passion, enmity, worship, love, but no friendship. Oscar Wilde | 
|     |   | 
|  2005-09-06, 22:03 | #8 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-01 
				 | 

Piekna   Tez chce taka  Zazdroszcze talentu, jestes niesamowita Na 100% bedzie pasować (a moze pokazesz ten stroj weselny  ) 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2005-09-06, 22:12 | #9 | 
				 | 

super że się podoba  bardzo się cieszę i dziękuje za pozytywne wypowiedzi  stroju nie pokaże bo to nie moja kreacja... chociarz 10 września ide na wesele brata  to torebka jest nie moja.... | 
|     |   | 
|  2005-09-06, 22:26 | #10 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-09 Lokalizacja: Silesia 
				 | 

Kodeina torebka jest dokładnie taka jaka miała być   wysłałam Ci maila   | 
|     |   | 
|  2005-09-06, 22:54 | #11 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2005-09-06, 23:10 | #12 | |
				 | 

Cytat: 
 pierwowzór kształtem przypomina trochę worek na kapcie  a ta uszyta przez Ciebie jest bardzo elegancka. | |
|     |   | 
|  2005-09-06, 23:19 | #13 | |
				 | 

Cytat: 
   ....dlatego że szyję bez wykrojów nigdy do końca nie jestem pewna czy wyjdzie tak jak zamierzałam na początku  Tym razem tez tak było... | |
|     |   | 
|  2005-09-06, 23:38 | #14 | 
| Zadomowienie | 

Kochana super Ci wyszła ta torebeczka! Ja bym w życiu nie połączyła brązu z turkusem i aż sie zdziwiłam widząc jak fajnie pasuje ze sobą. POwiedz mi co to za materiał?? Szukam też czegoś czekoladkowego ale nie bardzo umiem znaleźć;/

| 
|     |   | 
|  2005-09-06, 23:43 | #15 | 
				 | 

Kajasiu musze się do czegoś przyznać - nie znam sie na materiałach   nie wiem dokładnie co to było - nie za grube ale lekko sztywne ( nie lejące) a z drugiej strony jaśniejszy ma kolor. coś jakby tafta ale nie do końca - lekko błyszczące. A pomysł z takim połączeniem kolorów to zasługa Kiyi   | 
|     |   | 
|  2005-09-06, 23:48 | #16 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

super torebeczka i super kolorki   ) | 
|     |   | 
|  2005-09-07, 00:00 | #17 | |
				 | 

Cytat: 
  ten wzór zapodałam Ci żebyś miała jasność o co mniej więcej mi chodzi ale oczywiscie byłam otwarta na Twoje pomysły bo wiem że masz fajne wyczucie i sie nie pomyliłam,torebka jest śliczna   | |
|     |   | 
|  2005-09-07, 08:17 | #18 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2002-07 Lokalizacja: Nizina Mazowiecka 
				 | 

Kodeino, jak zwykle świetna robota. Nawet kwiatuszki w środku wyszyłaś. Jesteś perfekcjonistką. Ponadto uwielbiam połączenie gorzkiej czekolady i turkusu... 
				__________________ Naucz się zachowywać obojętność wobec fałszywych sądów o Tobie. Bez takiej obojętności człowiek nie może być wolny. Lew Mikołajewicz Tołstoj WESOŁYCH ŚWIĄT! | 
|     |   | 
|  2005-09-07, 10:49 | #19 | 
| Raczkowanie | 

ostatnio bardzo polubilam zestawienie wlasnie takich kolorkow ( braz+ turkus) wiec baaardzo mi sie podoba   | 
|     |   | 
|  2005-09-07, 11:00 | #20 | 
| Przyjaciel wizaz.pl Zarejestrowany: 2004-06 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Jaka sliczna   Ja tez chce sie nauczyc robic torebki!!  Dlaczego ja nie mam maszyny do szycia?? (przewiduje prezent swiateczny    ) Kodeino, robisz bez wykrojow? Da sie tak?  Czyli po prostu wymierzasz material, niesz a potem wszywasz? A jak wszywasz podszewki (bo to jest dla mnie najwieksza tajemnica, juz kiedys bylo to tlumaczone, ale mimo wysilkow nie moglam tego sobie zwizualizowac...) No, ale najpierw naucze sie kolczyki robic, ostatnio opadla mnie jakas mania wlasnorecznie wykonywanych rzeczy   | 
|     |   | 
|  2005-09-07, 11:09 | #21 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-05 Lokalizacja: skądkolwiek 
				 | 

Torebeczka jest cudna   Aż zazdroszcze Kiyi   | 
|     |   | 
|  2005-09-07, 14:53 | #22 | 
| Raczkowanie | 

Boooooooooooooooooooooooo  oooooooooooooooooooska!!!  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:ehem  :                                      
				__________________ ..."nie będę juz uśmiechać się gdy jest źle"... http://www.oceniaj.net/forum/showthread.php?t=182 - książki na wymianę | 
|     |   | 
|  2005-09-07, 16:16 | #23 | |
				 | 

Cytat: 
  właśnie spytałam chłopaka czy jestem perfekcjonistką - stwierdził że tak............ jeśli chodzi o torebki   ... jestem na etapie zakończenia pisana pracy dyplomowej i naprawde tak się ociągaaaam z tym - bo to nudne jest. | |
|     |   | 
|  2005-09-07, 16:17 | #24 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: lubuskie 
				 | 

Prześliczna!!  Kolorami pasuje do kompletu mojej biżuterii ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)   | 
|     |   | 
|  2005-09-07, 16:34 | #25 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 

__________________ ************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P   ************************* ********************** | |
|     |   | 
|  2005-09-07, 16:45 | #26 | |
				 | 

Cytat: 
 Tak robię bez wykrojów, najpierw głęboko zastanawiam sie jaki kształt chciałabym osiągnąć i jakie części musze skroić ( czy tylko dwa boki, czy dno i bokie też?) Wszycie podszewki jest banalnie proste - nie wiem jak to się robi profesjonalnie ale ja zawsze wszywam ręcznie, tak aby nie przeszyć materiały wierzchniego na wylot. jeśli jest zamek to przyszywam od spodu zamka   koniecznie pokaż kolczyki jak je zrobisz   | |
|     |   | 
|  2005-09-07, 20:19 | #27 | 
| Przyjaciel wizaz.pl Zarejestrowany: 2004-06 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Dzieki, kodeinko   Kolczyki postaram sie pokazac (jesli dorwe czyjs aparat - pozycze od chrzestnego  ) , teraz czekam na dostewe koralikow, bigli, itp... Mam nadzieje ze niedlugo przyjda   | 
|     |   | 
|  2005-09-07, 22:15 | #28 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Rzeszów 
				 | 

torebenka jak zwykle cudo   kodeinko daj troche talentu - tylko troszke   
				__________________ "Pytania są niebezpieczne, Nie ruszaj ich, będą spały. Zapytasz - zbudzisz, i znacznie więcej Niż myślisz pytań powstanie." J.C. | 
|     |   | 
|  2005-09-08, 19:13 | #29 | 
| Zakorzenienie | 

Wszysto mi sie w tej torebce podoba - i kroj i material, kolory i wykonanie   Sliczna   | 
|     |   | 
|  2005-09-08, 19:23 | #30 | 
				 | 

dziewczyny takie miłe komentarze zachęcają do dalszej pracy  Bardzo wszystkim dziękuje   prawdopodobnie będe szyła torebke w stylu barokowym  taką z falbankami - jeśli tylko mi się uda ją uszyć to napewno wam pokaże   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.