![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Cepan.
Stosuje Cepan ponad pol roku. Smaruje nim blizny po tradziku na twarzy. Szczerze mowiac poprawy nie widze (moze jest ale tylko minimalnie lepiej). Co sadzicie o tej masci? Czy warto dalej smarowac? Czy jest cos mocniejszego? Pomoglo to komus?
Dzieki za wszelkie odpowiedzi i informacje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Cepan.
Używałam tę maść na bliznę po cesarce. Moja córka uzywała jej po operacji biodra. Żadnych rezultatów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
ostatnio byłam u swojej dermatolog i poleciła mi żel silikonowy, który nazywa się Dermatix
stosuję go dopiero 2 tyg, więc trudno mi cokolwiek powiedziec, ale podobno efekty widac po miesiacu Pani doktor bardzo mnie do tego zelu przekonywala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Możesz sprawdzić na ulotce, czy teń żel nadaje się na stare blizny? Ile kosztuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
oto link do strony
http://www.dermatix.co.uk/introducin..._silicone_gel/ żel jak najbardziej nadaje się na stare blizny kosztuje ok 160 pln ale jest b. wydajny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Kakusia a jak dlugo stosowalyscie cepan??
Maja jak bys mogla to pisz jak tam efekty. A co o tych masciach sadza fachowcy? Jest tu ten lekarz na forum?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Wszystkie maści, kremy i żele na blizny mają sens tylko we wczesnym okresie w połączeniu z masażem. Maści silikonowe też są podstawą do masażu. Na stare blizny przerostowe pomagają opatrunki uciskowe silikonowe, choć na twarzy przy licznych zmianach jest to nierealne. Blizny zagłębione, zanikowe nie są możliwe do usunęcia i zmniejszenia jakąkolwiek maścią. Ich leczenie jest znacznie trudniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
panie doktorze. mam rane na rece. jest ona chyba własnie zagłębiona i zanikowa. co robic? uwazam ze to strasznie szpeci. mam ją od czerwca. stosuje od lipca cepan. wiekszych efektów nie widac. musze cos z nią z robic do wakacji koniecznie. prosze o pomoc. tylko pan mi moze pomóc!!! prosze o niezwłoczną odpowiedz!
dr W. Jankowiak napisał(a): > Wszystkie maści, kremy i żele na blizny mają sens tylko we wczesnym okresie w połączeniu z masażem. Maści silikonowe też są podstawą do masażu. Na stare blizny przerostowe pomagają opatrunki uciskowe silikonowe, choć na twarzy przy licznych zmianach jest to nierealne. Blizny zagłębione, zanikowe nie są możliwe do usunęcia i zmniejszenia jakąkolwiek maścią. Ich leczenie jest znacznie trudniejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dot.: Cepan.
Czesc, bardzo chciałabym uzyskac odpowiedź na moją wiadomośc. Jak miałam rok i 3 miesiące poparzyłam się gorącą wodą, mam teraz bliznę na klatce piersiowej i brzuchu. A mam teraz 19 lat. Czy są jakieś preparaty, aby pozbyc się tej blizny??? Z góry dziękuję i pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
A czy ta masc Contatubex i cepan pomaga na stare blizny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja miałam bliznę po bliskim spotkaniu pierwszego stopnia z drzewem w dzieciństwie
![]() Niedawno miałam wycinane znamię barwnikowe na policzku i to z kolei smarowałam na przemian i cepanem i contractubexem, i znów- wgłębienia już nie ma, jest tylko bladoróżowa kreska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Hej, mam do Was pytanie.
Ostatnio poparzyłam się woskiem na nodze. zrobił sie bąbelek, popsikałam takiem czyms na gojenie, zrobił się strupek, potem odpadł i teraz jest juz jakby nowa skóra ale jeszcze troszke czerwona. takie czerwone kropeczki. Czy zapobiegawczo moge stosowac cepan?Czy powinnam jeszcze poczekać? Kupiłam go dziś w aptece, pani aptekarka mi poleciła. Dziękuje z góry za odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
goniąca własny ogon..
|
Hej dziewczyny!
Postanowiłam zainwestować w Cepan na moją półroczną bliznę, ale mam pytanie: czy opatrunek okluzyjny stosować codziennie czy raz na jakiś czas? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
dla mnie cepan nie przyniósł pożądanych efektów.. blizny są niewielkie, ale nawet z takimi nie dał sobie rady
![]()
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Stosowałam cepan przez ponad pół roku i na stare blizny i na te nowo powstałe i zero rezultatów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Odradzam maść Cepan.
![]() Jest okropna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Cepan kupiłam dawno temu ale szybko zniechęciłam się zapachem. Mam blizny po trądziku i ostatnio postanowiłam że wreszcie muszę coś z tym zrobić. Ponownie zaczęłam go używać i naprawdę widzę poprawę. Stosowałam około 3 tygodni i jestem zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
polecam Contratubex, to jest chyba zagraniczna wersja naszego Cepanu, miałam blizny na nosie po upadku na rowerze...zdrapalam strupki i za wcześnie wyszłam na słońce więc było jeszcze gorzej niż przy normalnym gojeniu się rany....po długotrwałym smarowaniu prawie nic nie widać, tylko ja wiem że coś tam było, Contratubex pomaga, trzeba tylko smarować regularnie kilka razy dziennie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
A mi Cepan pomaga i to bardzo. Wprawdzie nie mam trądziku, blizn powypadkowych i pooperacyjnych ale posiadam nawyk wyciskania i zdrapywania wszystkiego, co pojawia się na mojej twarzy, a jak wiadomo prowadzi to do powstawania blizn. Dzięki regularnemu (2-3 razy dziennie) smarowaniu Cepanem miejsc po wyciskanych pryszczach nie ma po bliznach żadnego śladu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
zainteresowałam sie tym cepanem , czy on wysusza ,? powiedzcie coś więcej na temat działania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Sześć lat temu oparzyłam sobie prawy bok. Wylądowałam w szpitalu. Gdy wychodziłam nakazali mi smarować się cepanem. Stosowałam przez rok. Pomógł i to bardzo. Teraz nikt nie powiedziałby, że kiedyś coś z moim ciałem było nie tak.
![]() Jednakże gdy próbowałam stosować tą maść na skórę twarzy nie widziałam żadnych rezultatów. Zrezygnowałam po miesiącu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Ja polecam Cepan. Stosowałam go regularnie, dosyć długo, bo przez rok, ale był efekt. Tylko należy stosować systematycznie, bo jak ktoś posmaruje raz i myśli, że będą efekty, to niestety, tak to nie działa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
[Hej Ja bym poleciła Zeraderm (super krem) oraz zabieg regeneris super nadaje się na blizny, oparzenia i ogólnie odmłodzenie skóry. Ja ten zabieg wykonuję wokół oczu w celu odmłodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Mnie Cepan pomaga bardzo, kiedyś się poważnie oparzyłam od rury od motoru, miałam po tym takie brązowe plamki ,smarowałam i nie ma śladu, potem , zdarłam sobie kolano na żwirku na dodatek płytko ,to była ranka wielkości 1cmx1cm, i zostało mi zaczerwienienie na pół roku !!, przypomniałam sobie o tej maści i po tygodniu również zeszło. Więc wnioskuje, że lepiej się to sprawdza w przebarwieniowych sprawach niż w wypukłych bądź wklęsłych bliznach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez 61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2 Czas edycji: 2019-04-20 o 23:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Cepanem usunęłam ogromną bliznę z twarzy (cały zorany policzek, od oka do brody). Jak? Przeczytałam w necie, że jest skuteczna dopiero wtedy jak się robi z niej okłady. Zaczęłam tak robić: gruba ilość maści, na to wielgachny plaster i spałam w tym.
Ważne by nie opalać twarzy, więc na twarz bloker w ciągu dnia. Efekt szybko zauważalny: zsinienia zniknęły całkowicie, wszystko wyblakło, został jedynie ślad po szyciu, ale płytki, biały i w stosunku do tego jak to wyglądało pierwotnie uznaję, że efekt fantastyczny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Dot.: Cepan. MAŚĆ NA BLIZNY MIędzy innymi po trądziku
Więc tak. Moja przygoda z Cepanem zaczęła się w momencie kiedy Pani w aptece poleciła mi go. Na mojej twarzy widnieją mniejsze blizny potrądzikowe, na szczęście są to małe i nie aż tak rzucające się w oczy plamki że tak powiem. Smaruję się nim miejscowo nie całą twarz i muszę powiedzieć, że rezultaty widać. Tak jak miałam spore blizny potrądziku, duże zaczerwienienia tak teraz mam prawie gładką twarz, od czasu do czasu pojawi się jakaś krosteczka ale krem działa na prawdę. Miałam na prawdę brzydką twarz ale z wiekiem, bądź po stosowaniu tych wszystkich maści wszystko znika. Tak więc dla tych którzy załamują się swoją cerą!! nie ma co !!! za parę lat wszystko poginie. Ja ze swoim okropnym trądzikiem musiałam walczyć bardzo długo bo od podstawówki. Teraz jestem na studiach i wszystko ładnie się zagoiło. Tylko kiedy okres mi sie zbliża wyskakują drobne lub też większe pryszcze a takto nie mogę narzekać. Pamiętam jak płakałam nie raz przez trądzik patrzyłam w lustro i modliłam się tylko, żeby mi to wszystko poznikało. Wiem co to oznacza, ale spokojnie mogę wszystkim powiedzieć, że mój problem z cerą się skończył. Jedyne nad czym chyba tylko mogę ubolewać to to, że nie mam cery jak u niemowlaka a widzę dziewczyny z piękną cerą wtedy mi jest źle. Ale wiadomo -nie każdy może wyglądać tak pięknie i zdrowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć! mam 1 5 lat, moje nogi wyglądają okropnie....
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mnie pomógł cepan, tak jak napisałam robiłam okłady na noc: duża ilość maści, na to plaster i spałam w tym. Maść jest tania - kilka złotych. I co ważniejsze szybo działa, bo u mnie po miesiącu już nie było zasinień, a blizna zrobiła się jasna - przez co niewidoczna. Przechodziłam też etap contractubex, ale nie zauwazyłam żadnej poprawy, jedynie po cepanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Rozpoczęłam kurację cepanem jakieś 2 tygodnie temu. Wiadomo, że na ewentualne rezultaty będę musiała jeszcze poczekać- daję sobie pół roku, jeżeli po tym czasie nie zaobserwuję różnicy (twarz, blizny potrądzikowe) to zdenerwuję się mocno, bowiem od samego zapachu tej maści mi nie dobrze
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.