|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
grzywka a ksztalt twarzy
czy grzywke a la kleopatra mozna miec przy kazdym ksztalcie twarzy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: grzywka a ksztalt twarzy
ja myśle że chyba nie. Taka prosta grzywka i jak jeszcze po bokach wycieniowane włoski to taka fryzurka zaokrągla twarz dlatego do okrągłej bym nie polecała tylko do podłużnej. Do trójkątnej buźki i kwadratowej można zaryzykować ale dużo też zależy od rodzaju włosów i czy ładnie będą wyglądały
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
definitywnie do okrągłej buźki odpada, ja mam taką niestety i na własnym przykładzie wiem jak to wygląda. Jak byłam mała to poszłąm z mamą do fryzjera i sie mnie fryzjerka spytała czy chce grzywke.. no a skąd ja poczciwa mała dziewczynka mogłam wiedziec co to grzywka? No i przytaknełam.. wyglądałam jak taka okrąglutka świnka :P Więc nie polecam do okrągłęj twarzy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja mam raczej kwadratowa twarz i fryzjer z wejścia odradził mi grzyweczke, podobno jeszcze bradziej podkreśla "kanciastość" twarzy;]
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
wszystko zalezy od ksztaltu grzywki
wlasnie grzywka mozna zmienic wizualnie ksztalt twarzy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Hej Grazyna
![]() A czy moglabys zamiescic jakies zdjecia ,ktore pokazalyby taka zmiane twarzy wlasnie dzieki fryzurze z grzywka? Np .przy twarzy kwadratowej albo prostokatnej........ jaki rodzaj grzywki bylby odpowiedni? Jak mozna skorygowac te typy twarzy i wizualnie zblizyc do ksztaltu owalu poprzez odpowiednia fryzurke? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Marita, ja też jestem tym wątkiem zainteresowana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
http://www.abcfryzjera.pl/ksiazka-n_...stwo-spis.html w tej ksiazce mozesz uzyskac wiele wiadomosci ta ten temat rowniez
ja moge dodac ze do twarzy kwadratowej i prostokatnej dobrze wyglada ukosna grzywka i wycieniowane wlosy pzry konturach twarzy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Grazynko
![]() Wlasnie planuje cos zmienic w uczesaniu i tak myslalam,ze chyba te postrzepione ( pazurki) przy bokach twarzy powinny mi pasowac ![]() Teraz mnie upewnilas co do decyzji ![]() dziekuje za linka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
jak mozesz to daj fotke to postaram sie cos wyslac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
postaram sie wyslac fotki ze zdjaciami pasujacych fryzurek dla Ciebie Marita
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Gaga tez jestem zainteresowana jakimis bo sama mam twarz kwadratowa i moze cos by sie znalazlo dla mnie ciekawego
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
fotki prosze laseczki to cos wkleje napewno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
to prosze moja fotke
![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...savour_thought
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
kilka grzywek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze kilka mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi?osoby o takim ksztalcie twazry nalepiej wygladaja w poldlugich wloskach ale pzreciez nie wszyscy musza sie dostosowywac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
dziekuje..zapisalam pare do siebie
![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
mam problem. chciałabym coś zmienić w swojej fryzurze. myślałam o grzywce ale nie wiem jaka będzie pasować do mojego kształtu twarzy. mam niskie czoło i kwadratową (chyba) twarz.włosy do łopatki , falowane. na razie mam ścięte wszystkie równo ale może wycieniować na bokoch iwystrzępić końcówki? doradżcie mi coś. pomocy!! potrzebuję zdjęć grzywek pasujących do mojej twarzy. z góry dzięki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny.Ja rowniez mam kwadratowy ksztalt twarzy:(Mialam juz grzywke na skos i chcialabym cos z ta grzywka zmienic(dlatego zapuszczam.Wydaje mi sie rowniez ,ze mam wysokie czolo.Doradzcie cos kolezanki:)
Druga sprawa:zawsze mialam blond kolor,ostatnio jednak myslalam o zmianie na taki intensywnie rudy ze slomkowymi pasemkami.Dodam,ze jedna pani(fryzjerka)powiedzial a iz prezentuje typ urody Wiosny.Dolacze zdjecie.Prosze pomozcie bo juz nie mam pomyslu co do fryzurki...Chcialabym zaznaczyc iz preferuje dluzsze wloski...Z drugiego zdjecia-ja to ta blondynka. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Kuurde cos sie dzieje z moim profilem..Nie moge dostac sie do wiadomosci...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny... mam problem z dobraniem fryzury, tzn. mam dziwny kształt twarzy - szczęki mam duuużo szersze niż czoło, kości policzkowe słabo zarysowane i ogolnie twarz zamiast zwężać się ku dołowi to rozszerza się. Włosy mam gdzies do łopatek, proste, blond, średnio gęste ;/ i bez żadnych "udziwnień". I tu moje pytanie: jaką powinnam sobie sprawić fryzurkę aby wyszczuplić buzię i nadać jej proporcji a jednocześnie nie skracać włosów krócej niż za ramiona? I jak powinnam się czesać? Rozpuszczone czy jakoś spięte? (teraz noszę ciągle rozpuszczone) I jeszcze na koniec takie głupie: czy są kolory które wyszczuplają twarz? tzn dla wyszczuplenia lepiej ciemne czy blond?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Do renataki-84: a próbowałaś grzywki na okrągło?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
![]()
Masz na mysli taka fryzurke jaka ma teraz Frytka(jesli widzialas)?Zwrocilam uwage i szczerze mowiac bardzo mi sie spodobala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.