|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
pomóżcie mi ,bo już sama nie wiem...;(
W tym roku wychodzę z gimnazjum.Jeśli mnie przyjmą to chciałabym isc do liceum ogólnokształcącego do klasy prozdrowotnej.Jeżeli ktoś wie coś na ten temat,to niech napisze.Interesuje mnie również czy jest tam dużo zajęc wychownia fizycznego ? Nie jestem zbyt sprawna ,dlatego pytam.A i jeszcze jedno.Na jakie studia będę mogła isc po tej szkole i gdzie będę mogła pracowac ? Z góry dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: pomóżcie mi ,bo już sama nie wiem...;(
Cytat:
To wszystko zależy od danej szkoły, jak ona to sobie urządzi. Są szkoły gdzie np. jest bardzo wiele profili kształcenia, a tak naprawdę różni je niewiele- np.klasy sportowe i biologiczne, różne aptekarskie, prozdrowotne itp. itd. mogą mieć rozszerzoną biologię i chemię, a różnić może je jedynie jakiś jeden przedmiot w stylu np. edukacja prozdrowotna. Tak samo z klasami humanistycznymi- klasa europejska i klasa dziennikarska- wszystkie mają rozszerzony polski, historię i wos, ale jedna ma jeden dodatkowy przedmiot dotyczący dziennikarstwa a drugi wiedzę o europie czy coś takiego. Pracować gdzieś to będziesz mogła (w takiej dziedzinie jak twój profil) dopiero po studiach lub szkole pomaturalnej ![]() Na jakie studia będziesz mogła iść to już będzie zależało od tego jakie przedmioty będziesz zdawać na maturze- czyli kierunki na które rekrutują na podstawie wyników z chemii, biologii, może fizyki czy matematyki. Bo chyba chodząc do takiej klasy nie będziesz zdawać historii czy wosu, choć tak też można i takie przypadki nie są rzadkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: pomóżcie mi ,bo już sama nie wiem...;(
Dzięki Laura
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.