![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Chore sny
Czesc dziewczyny, zastanawiam sie, czy wszystko jest z mnia w porzadku...
Oj jakichs 3 tygodni codziennie, dzien w dzien mam jakies chore sny, takie, ze budze sie jeszcze bardziej nieprzytomna niz wieczorem przed snem ![]() - chodzi po mnie ogromniasty, wlochaty pajak (panicznie sie ich boje) - czuje normalnie jak jego wloski mnie laskocza - moj dziadek umiera - jestem w ciazy i w trakcie czekania na autobus poronilam - moi rodzice zmuszaja mnie do prostytucji (!!) skad moj chory umysl to wział?? - moj Tz mnie zostawia a ja wracam do bylego (czego w zyciu bym nie zrobila) - to jest najnormalniejszy sen ostatnio. - ganiaja mnie jacys mordercy, zlodzieje, nie wiem... - jestem chora na raka, jakas nieuleczalna odmiane itd... najlepsze jest, ze ja te snu pamietam szczegółowo, zaraz po przebudzeniu jestem w stanie opowiedziec wszystko z najmniejszymi detalami, kolorami... czasem czuje przez sen zapachy, wszystko jest takie realne... ja wiem, ze ludziom snia sie koszmary i to jest w miare normalne. ale zeby codziennie? co noc? powoli boje sie zasypiac, bo normalnie strach...
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Chore sny
hmm mm ciekawe ciekawe ... ja też się boję jak cos mi sie przysni..no ale nie DZIEŃ W DZIEŃ ;/ może masz jakis problem? i to Cię meczy? obawiasz sie czegos? moze jestes maturzystka w tym roku?:P najlepiej wybrac sie do lekarza może Ci przepisać tabetki jakies albo coś... ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Olbka, a co się dzieje w Twoim życiu? Jakieś ważne wydarzenia, teraz albo w przyszłości, jakieś obawy? Poczucie, że nie masz na coś wpływu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Najczęściej takie sny pojawiają się na tle nerwowym. Być może masz teraz jakieś stresy. Coś Cie trapi. Ja miałam też takie sny ale jak tylko ustabilizowała się sytuacja w życiu to sny minęły. Pojawiają się zawsze gdy borykam się z jakimiś problemami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
kupujemy mieszkanie, to tyle. Mieszkanie juz upatrzone, wnioski o kredyt zlozone, rodzice pomoga... Fakt przezywam, jak to sobie bedziemy meblowac i w ogole, ale to raczej takie radosne przezywanie jest, w sensie wicia wlasnego gniazdka itd...
ani przed matura ani przed obrona nie mialam takich jazd ![]()
![]() |
#6 |
BAN stały
|
no ale własny dom to jest jednak coś;] moze mas zjakies obawy co do tego? lub wogole zwiazane z cyzms innym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dziwne sny to nie objaw jakiś zaburzeń psychicznych czy choroby, w takim sensie, że oznaczają one coś złego. Jestem mistrzynią koszmaru, nie ma tygodnia, żebym sobie nie pokrzyczała w nocy
![]() Lekarze przy okazji innych objawów zalecili mi mniej stresu. Spróbuj wypić przed snem herbatkę z melisy. Być może wyciszy Twój organizm i będziesz się mogła wyspać. W razie wątpliwości zawsze możesz zasięgnąć porady lekarza lub poczytać książki dotyczące snów. Jeśli Cię to zainteresuje napisz, podam kilka tytułów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
ja w sny nie wierze..przynajmniej tak sobie wmawiam..ae w nocy to sie boje..ostatnio cos mi sie przyśnilo to obudziłam się cala wełzach..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
mi się od jakiegoś czasu snią koszmarne sny.. jakby wyjęte prosto z jakiegoś psychicznego filmu;// W nocy budzę się kilka razy,a rano to ledwo się podnosze.
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Tez mam tak czasami, ze snia mi sie rzeczy, ktore po obudzeniu zostawiaja takie dziwne uczucie, np
*sen o tym ze chce wrocic do domu, wracam do niego a w miejscu gdzie jest moj blok, stoi zupelnie inny albo ze w mieszkaniu mieszkaja obcy zupelnie ludzie.. * kolejny sen to ze jestem w ciazy, mam taki nabrzmialy brzuszek i jak sie budze to okazuje sie ze bardzo chce mi sie siusiu ![]() * ktos biegnie za mna z nozem i mnie dzga, co tak dziwnie boli przez sen.. * spadam w duzej wysokosci (np z wiezowca) - mam lek wysokosci, ten upadek tez tak dziwnie boli:/ takze nie jestes osamotniona ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja rowniez miewam koszmary...czasem wrecz gram w niezlym horrorze
![]() ![]()
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Wypróbuj starą metodę,przed snem wypij sobie jakieś ziółka(melisa jest dobra na uspokojenie), weź sobie letnią kąpiel(letnią, nie gorącą, bo nie zaśniesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Mi się śniły koszmary, po tym gdy ktoś ważny dla mnie zmarł.
Śniło mi sie jak umierała, jak ja umierałam. Potem były to 'normalne' sny.. jakby to powiedzieć.. 'za życia', ale i tak nie dawały mi spokoju. Później już nic takiego mi się nie śniło. Chociaz rzadko bo rzadko, ale miewam jeszcze jakies straszne sny. Wydaje mi się, że to o czym snimy jest w jakis sposób odzwierciedleniem tego co czujemy.. Jak Lena napisała np. lękiem..
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
hehehe Olbka te Twoje sny niezle, ale podam Ci przyklad moich:
- moj dom napadaja zlodzieje, z jednym sie bije i podzynam mu gardlo - uciekam naga na wozku inwalidzkim i goni mnie jakis gwalciciel - tne sobie nogi zyletkami, od uda po lydke, tak ze cale ociekaja krwia - snia mi sie jakies uposledzone zwierzatka powciskane do sloikow - jade z doda i majdanem na wakacje i spimy w jednym lozku (najgorsze) itd itp wymieniac bym mogla dlugo Tak wiec glowa do gory nie jestes jedyna ![]() Co do powodu tych snow, to przeciez kazdy od czasu do czasu ma jakis koszmar, a im wieksza wyobraznia tym jest on ciekawszy i dokladniejszy (zapachy, dotyk itd), wydaje mi sie ze doszukujesz sie w tym jakiegos paranormalnego podtekstu, zupelnie niepotrzebnie -powod moze byc banalny, raz zjadlas cos za duzo przed snem, innym razem cos Cie zdenerwowalo w ciagu dnia (drobiazg, o ktorym nie pamietasz), potem stres z powodu nowego mieszkania (stres jest niewatpliwy, mimo ze calosc przyjemna), innego dnia nawal obowiazkow w pracy i niespokojny sen, a potem juz sie sama nakrecilas (jak sama mowisz boisz sie zasypiac bo znowu Ci sie cos przysni). Jesli wszystko inne w Twoim zyciu jest okej, polecam mila kolacje z ukochanym, kieliszek wina + relaks przed snem ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
też czasami miewam cokolwiek dziwne sny
![]() ![]() ![]() Może podświadomie się czymś martwisz, stresujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
a wiesz,że też miałam podobnie. Z tym,że jeden sen powtarzał się najczęściej. I wiesz co pomogło? Przestawienie łóżka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
sny sa odzwierciedleniem naszych lęków i niepowodzeń.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
sie rozumie.
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
![]()
może po prostu jestes `zbyt` zestresowana.
boisz sie tych rzeczy i nie stawiasz im oporu ( np. boisz sie pajakow - przyzwyczaj sie do nich. one ci nic nie zrobia.) albo robisz tzw. `złe rzeczy przed snem` np. jesz za duzo albo za malo, nie wietrzysz pokoju etc. ^.
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
U mnie to norma w okresie napiecia nerwowego: sesja, obrona, kupno mieszkania, ślub. Mam wtedy takie sny codziennie. Budze sie w nocy, rano wszystko pamiętam iniestety w ciagu dnia czesto nie mogę otrząsnac się z nocnych przeżyc. Taka (wątpliwa) uroda mojej psychiki. Staram sie na maksa relaksowac przed snem, czasami pomaga, ale nie zawsze.
Najgorszy sen jaki pamietam, to taki, że uciekam w piwnicach pod moim blokiem przed zboczeńcem, który chce mnie zgwałcić. Nie wiem, jak z tych piwnic wyjść, w końcu mi sie udaje - trafiam prosto na przystanek autobusowy i w ostatniej chwli wsiadam do autobusu- zboczeńcowi drzwi zamykają sie przed nosem. Jadę tym autobusem- sama, nie ma innych pasażerów, na podłodze jest dywan. Wjeżdzamy do lasu i czuje, ze cos jest nie tak. Nagle w lesie wybiegają na drogę dzieci, słyszę ich krzyk, aż nagle milkną pod kołami autobusu. Poniewaz jestem na tylach idę cała przerażona w kierunku kierowcy, stawiam kroki na tym miękkim dywanie, a kiedy patrzę pod nogi jest cały przesiąknięty krwia- i naokoło buta- pod naporem kroku, usnosi sie delikatnie czerwona ciecz. .... Masakra, co? Mam niesamowitą pamiec do snów- do stanów jakie w nich przeżywam, do kolorów, do atmosfery zdarzen... Tamten sen był ponuro- szaro- siny. Okropność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
..
Edytowane przez Sprite001 Czas edycji: 2008-07-03 o 06:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
tez długo miałam koszmary. sama nie wiem skad one się wzięły, ale czasami mam takie przebłyski świadomości - tzn uświadamiam sobie że to koszmar. i wtedy jest: stop, halo, to mój sen. i zmieniam scenariusz. bardzo przydatna umiejętność
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Moje sny?
- Mnie i ojca goni rosyjska mafia (samochodem oczywiście). W pewnym momencie słyszę strzały kłąde się w samochodzie i o mały włos kulka trafiłaby we mnie. - Woja, Hitler. Jestem z całą rodziną u babci. Zamiast 2 okien ściana składa się tylko z nich. Nie ma firanek, rolet. Tylko gołe szyby. I Hitler, który stoi na śmigłowcu i mówi, że nas zaraz powystrzela. Uciekam do przedpokoju. - Jestem na zakupach w pewnym momencie nie wiedzieć czemu wchodzę do wieżowca i idę na górę. Gdzieś zawaliły się jakieś budynki, najprawdopodobniej szukam tam schronienia (swoją drogą głupie miesce na schron). Pukam do drzwi. Otwiera mi kobieta z nożem i książką w ręku i mówi, że jestem kimś tam (kto jest też bohaterem książki, którą napisała) i, że jako bohaterka jej książki muszę zginąć. Goni mnie z nożem po schodach. - Pewna kobieta mówi mi, ze muszę odkupić swoje winy. Nie wiem jakie winy, a żeby się dowiedzieć muszę zrobić parę rzeczy. Mianowicie pójść ciemną nocą do lasu obok działki moich rodziców (w rzeczywistości las przypominał ten, który jest w miejscowości mojej babci i pamiętam go z dzieciństwa). Trochę się boję, bo obok lasu jest łąką i na środku krzewy, a w nocy dookoła nich chodzi sekta i odprawia swoje rytuały. W lesie znajduje grób małego chłopca (nie kupkę ziemi, tylko prawdziwy nagrobek jak z cmentarza). Muszę zdjąć płytę i do grobu włożyć coś na albo anty...ciążowego albo test, nie pamiętam. Potem znajduję w lesie krzyżyk (taki jaki mam w domu) i dociera do mnie, że to też muszę położyć obok kości małego chłopca owiniętych skrawkiem fioletowego materiału. Dodam, ze za każdym razem musiałam przechodzić obok działki rodziców i za każdym razem atakował mnie wilk i sąsiad go przeganiała, taki schemat jak w grze komputerowej. Nie pamiętam dalszej części snu. - Kiedyś przyśniło mi się, że widziałam jak...mój brat gwałci jakąś dziewczynę. Zauważył mnie i zaczął gonić, bałam się, ze mnie zabije, ale mu uciekłam. Powiedziałam o wszystkim rodzicom, a oni mi uwierzyli, ale byli po stronie brata. Powiedzieli, że musi się chłopak wyszaleć. Byłam załamana. Po przebudzeniu nie mogłam patrzeć na brata - śnił mi się te dom publiczny z kobietami, które zostały tam sprowadzone nielegalnie. I szaleńca, który mówił, że je wszystkie zgwałci i zabije. To są tylko niektóre sny. Nie pamiętam ich aż tak szczegółowo, ale dosyć. Czy są dziwne? No raczej skoro koleżankom oczy wychodzą z orbit jak tego słuchają. Nigdy nie budzę się zlana potem ani nie krzyczę, ale zdarza mi się budzić w nocy. Mimo to nie boję się chodzić spać. A moją senną wyobraźnię...lubię. Wprawdzie te sny nie są za przyjemne, ale przecież nie śnią mi się tylko horrory, a te przyjemne sny są bardzo realistyczne i naprawdę piękne. Ubarwiają moje życie. Czasem się z nich śmieje. Przez jakiś czas też się tym przejmowałam. Nic dziwnego skoro sen po śnie i same morderstwa, ale przywykłam i nie robi to na mnie większego wrażenia. Wydaje mi się, że nie da się z tym za wiele zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Looska jak Cie jeszcze cos przypomni to napisz
![]() z tym bratem najgorsze ![]() Mam podobne podejscie do snow co Ty. Trzeba sie nauczyc z nimi zyc ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
jak tak czytam to niektore te wsze koszmary senne sa niezlym materialem na scenariusz do horroru.
![]() ![]()
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
hmm... mi się czasem zdarza, że śnię o mordowaniu zwierząt... i kompletnie tego nie rozumiem. np. dziś śniłam o topieniu swojej kotki, którą przecież bardzo lubię
![]() ![]() tak jak sny, w których pojawia się mój TŻ jako wybitnie paskudna postać. człowiek normalnie spokojny, zrównoważony, a czasem śni mi się, że jest pijany, obrzuca mnie wyzwiskami albo bije, a ja nie mogę pojąć sytuacji i się boję. nie mogę tego zrozumieć... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
ja przez ostatnie kilka nocy mam ciagle sen,ze ktos mnie zabija ;/ dziwne i tez nie wiem z kad to sie bierze
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Tak samo ostatnio śnią mi się dzień w dzień koszmary i to dość rzeczy nieprzyjemne,nienormalne i obrzydliwe.. aż strach zasnąć. ale tak samo myślę ze to z powodu stresu ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.