|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jaki podkład matujący:)??????
Hej dziewczyny!!!Proszę o pomoc w doborze odpowiedniego podkładu matującego do cery mieszanej z rozszerzonymi porami-który dobrze kryje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Jaki podkład matujący:)??????
Podciagam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ktory podklad byscie dziewczyny polecaly: L'Oreal Translucide, Translucide; MF Colour Adapt; Unifiance firmy La Roche Posay?? Jak jest z ich trwaloscia, matowieniem, kryciem?? Czy nadaja sie do mlodej cery??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nikt nie pomoze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
proponuje rimmel natural sensation bo jest beztłuszczowy i bardzo go lubie, fajnie matuje lub loreala air wear( moj nowy zakup)tez jest ok
Maxine2 napisał(a): > Nikt nie pomoze ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Gabi2 a jak sie sprawuje u ciebie ten z L'oreala dlugo sie trzyma?? A jak z kryciem i czy nie tworzy maski?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Polecam Ideal Balance L'oreala. Mam skórę mieszaną i sprawuje się dobrze. Idealny nie jest, ale niezły. Zwłaszcza wśród podkładów do 50 zł
![]() Jesli chodzi o Unifiance LRP, to przetestuj przed zakupem. Wiem, że dużo osób chwali ten podkład, ale na mojej twarzy wygląda po 2 godzinach tak, że musiałabym chyba założyć maskę żeby wyjść w nim z domu ![]() ![]() Pozdrawiam Sabina
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
polecam avon all-day comfort .miałam taki sam problem do czasu ,gdy konsultantka avonu poleciła mi go.możesz poprosic konsultantke o próbke lub kupic w biurze avonu.sama ocenisz.uzywam go od dwóch lat ,tylko zmieniam odcienie w zalezności od stopnia opalenia twarzy.
kasiek napisał(a): > Hej dziewczyny!!!Proszę o pomoc w doborze odpowiedniego podkładu matującego do cery mieszanej z rozszerzonymi porami-który dobrze kryje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Maxine2 napisał(a):
> Ktory podklad byscie dziewczyny polecaly: L'Oreal Translucide, Translucide; MF Colour Adapt; Unifiance firmy La Roche Posay?? Jak jest z ich trwaloscia, matowieniem, kryciem?? Czy nadaja sie do mlodej cery?? Translucide slabo kryje i nie jest matujacy MF Colour Adapt toz samo (uzywalam obu, sa dobre, ale bez matu) Unifiance sa dwa - jeden do cery suchej - ten sie pewnie nie nada, drugi do tlustej i ten powinien dobrze kryc i niezle matowac - ma sporo ocen na KW. myslalas moze o Dermacolu? tani jak barszcz, tez ma niezle recenzje na KW (sama nie znam tego produktu ale mam zamiar sobie kupic) pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ani Translucide ani Color Adapt nie matują. Unifiance - ofercie jest i podkład korygujacy i podkład dla mieszanej w wersji fluidu - może i fajny ale u mnie się szybko świecił i był nietrwały (spływał okrutnie). Dużo lepszy jest podkład korektor Unifiance, ten mocno kryjący, jest trwalszy i nie błyszczy się tak na skórze, ale nie lubię nakładać czegoś aż tak kryjącego na całą twarz.
Ze średniopółkowych najlepsze podkłady zostały wycofane niestety ![]() Jeśli zależy Ci na super macie, to wypróbuj starego Colorstaya Revlona.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ten loreala jest całkiem ok, ale mysle ze u mnie spisywałby sie lepiej gdybym miala jasniejszy kolor, kupowalam go troche w ciemno przez allegro i nie jest do konca dopasowany,kryje tez dobrze a dzieki temu ze jest za ciemny no nawet wygladam jak musnieta słoneczkiem, wydaje mi sie ze wyglada naturalnie..
pozdrawiam!
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
polecam Astor anyt shine- ok 36zl najlepszy moim zdaniem jednak jest max factora nawilzajaco matujacy dlugo sie trzyma i nie widac takiej tapety- cena ok 57zl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki podkład matujący:)??????
ja uzywam teraz podkladu Z Manhattanu powder make-uo.matuje on bvardzo dobzre na ok 6 godzkin a mam bardzo tlusta skore.niestety jest on dosc ciezki.teraz zbliza sie wiosna wiec potrzebuje czegos lezejszego macie jakies propozycje??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki podkład matujący:)??????
O matko jaki stary temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.