Problem z wyrażaniem uczuć... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-22, 22:37   #1
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Problem z wyrażaniem uczuć...

Niestety mam problem z wyrażaniem uczuć mówieniem 'kocham', itp...

Często chce... ale naprawdę nie mogę się przemóc! Po mimo że tak czuje mam wtedy ogromne pretensje do siebie... ale jakoś nie umiem tego zmienić

Dlatego często kłócimy się o to z TŻem... i wcale się jemu nie dziwie ale ja wcale nie jestem jakąś straszną babą... wręcz przeciwnie. Jestem wrażliwa, czasami aż za bardzo.

Jesteśmy długo razem ale ja nadal czasami nie umiem podejść, przytulić się...... Powiedzieć do niego 'kochanie' itp... W smsie potrafię rzucić czasami 'kochanie kocham Cię' ale... rzadko choć się zmuszam... o całowaniu już nawet nie mówię zawsze to On wszystko robi, mówi.
Dziwne, że tyle ze mną wytrzymuje...

Pomóżcie mi! Czuje się czasami jak potwór

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 08:49   #2
nicegirl
Zadomowienie

Dot.: Problem z wyrażaniem uczuć...

mam podobnie... dlatego wiem, co czujesz, ja staram się nad tym pracować, jakimiś drobnymi kroczkami probować się przemóc.

Wytrzymuje bo Cie kocha nie wszyscy na swiecie są wylewni...
nicegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 09:31   #3
pink69
Zakorzenienie

Jesteście razem,żeby się wspierać i sobie pomagać a on strzela fochy ?
Powiedz mu,że masz problem z wyrażaniem uczuć,ale miłość to nie same słowa.

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 09:39   #4
3a032fcd5bcbee239629acde3cc1a01c42f8ddce_607622724de4b
Konto usunięte

Wink .

Kasieńko chyba nie masz czym się przejmować - skoro piszesz, że uważasz się za osobę wrażliwą, to znaczy, że nie jesteś potworem. nie każdy jest stworzony do ckliwych wyznań; ludzie są różni. wydaje mi się, że miłość okazuje się bardziej stosunkiem do danej osoby: jeśli Twój TŻ wie, że może na Ciebie liczyć, że jesteś z nim bezwarunkowo - nie potrzebuje dodatkowych dowodów miłości. ją się czuje, nie trzeba o niej mówić.
myślę, że nie powinnaś starać się na siłę zmienić - tylko spróbować spojrzeć na siebie z innej perspektywy... i zobaczyć pozytywne strony tego, jaka jesteś - bo na pewno takie są!
3a032fcd5bcbee239629acde3cc1a01c42f8ddce_607622724de4b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 11:13   #5
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość
Jesteście razem,żeby się wspierać i sobie pomagać a on strzela fochy ?
Powiedz mu,że masz problem z wyrażaniem uczuć,ale miłość to nie same słowa.
Nie strzela fochów. Po prostu przeszkadza mu to i często o tym mówi... a jak ja powiem że "po prostu nie umiem" on tego nie potrafi zrozumieć i wybucha wielka kłótnia... Z reszta ja mu się nie dziwię bo jakby On był w tych sprawach właśnie taki jak ja to nasz związek by długo nie potrwał.
Nie potrafię mu tego wytłumaczyć

Jednak ten problem jest przyczyną większości kłótni. Nie dziwie się że jest mu przykro zwłaszcza jak widzi jak inne dziewczyny np moje koleżanki czy jego traktują swoich facetów. Mi się wydaje, że może to dlatego że niestety nie jestem z pełnej rodziny i nigdy nie widziałam jak miłość do siebie okazują sobie rodzice..

Czasami się zastanawiam czy nie powinnam pójść z tym do psychologa
bardzo źle się z tym czuje... chce zmienić... ale z drugiej strony nie umiem

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 11:32   #6
kkaa
Raczkowanie

Chyba podejrzewam jaki masz charakter. Moja przyjaciółka ma tak samo i nigdy nie okazuje uczuć, rzadko emocje (tylko jak sie zdenerwuje). Ja nauczyłam się z nią zyć. Wiem ze to zupełnie inna sprawa. Mniajsza z tym.

Moze tak małymi kroczkami spróbuj. Wiem ze ciężko będzie. Spróbuj się przełamać na siłę. Może z czasem przywykniesz do okazywania uczuć. Jeśli zależy Ci na tym to zmuś się do tego, z czasem nie będzie już tak strasznie.
kkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 12:53   #7
ulusiaaa
Raczkowanie

też miałam z tym problem w poprzednich związkach, które - jak mi się wydawało - właśnie z tego powodu zwykle bardzo krótko trwały.

dopiero jak poznałam mojego obecnego TŻ uświadomiłam sobie, że one po prostu niewiele miały wspólnego z miłością fakt, byłam zamknięta w sobie i ciężko mi przychodziło okazywanie uczuć, ale bardzo pomogło mi to, że TŻ potrafił powiedzieć mi wprost, co mu się podoba, a co nie i zawsze był ze mną szczery. w ciągu 2-3 miesięcy znajomości udało nam się stworzyć taką więź, że mamy do siebie 100% zaufanie i mówimy sobie absolutnie wszystko i nie ma żadnych nieporozumień między nami.

Kasieńko, ile jesteście ze sobą? może to kwestia czasu i przyzwyczajenia? może nie czujesz się z nim do końca swobodnie, żeby mu to powiedzieć, może boisz się jego reakcji? u mnie to była kwestia po pierwsze uczuć, a po drugie właśnie zaufania i tej swobody - sposobu, w jaki się czułam przy TŻ. ciężka sprawa, bo z jednej strony może warto się przełamać i otworzyć, bo to naprawdę bardzo dużo daje w związku, ale z drugiej bym się zastanowiła, czy w miłości jest miejsce na przymus :|
ulusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości