|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Problem z wyrażaniem uczuć...
Niestety mam problem z wyrażaniem uczuć
![]() Często chce... ale naprawdę nie mogę się przemóc! Po mimo że tak czuje ![]() ![]() Dlatego często kłócimy się o to z TŻem... i wcale się jemu nie dziwie ![]() Jesteśmy długo razem ale ja nadal czasami nie umiem podejść, przytulić się...... Powiedzieć do niego 'kochanie' itp... ![]() ![]() ![]() Dziwne, że tyle ze mną wytrzymuje... Pomóżcie mi! Czuje się czasami jak potwór ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Problem z wyrażaniem uczuć...
mam podobnie... dlatego wiem, co czujesz, ja staram się nad tym pracować, jakimiś drobnymi kroczkami probować się przemóc.
Wytrzymuje bo Cie kocha ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jesteście razem,żeby się wspierać i sobie pomagać a on strzela fochy ?
Powiedz mu,że masz problem z wyrażaniem uczuć,ale miłość to nie same słowa.
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
![]()
Kasieńko
![]() ![]() myślę, że nie powinnaś starać się na siłę zmienić - tylko spróbować spojrzeć na siebie z innej perspektywy... i zobaczyć pozytywne strony tego, jaka jesteś - bo na pewno takie są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie potrafię mu tego wytłumaczyć ![]() Jednak ten problem jest przyczyną większości kłótni. Nie dziwie się że jest mu przykro zwłaszcza jak widzi jak inne dziewczyny np moje koleżanki czy jego traktują swoich facetów. Mi się wydaje, że może to dlatego że niestety nie jestem z pełnej rodziny i nigdy nie widziałam jak miłość do siebie okazują sobie rodzice.. Czasami się zastanawiam czy nie powinnam pójść z tym do psychologa ![]() bardzo źle się z tym czuje... chce zmienić... ale z drugiej strony nie umiem ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Chyba podejrzewam jaki masz charakter. Moja przyjaciółka ma tak samo i nigdy nie okazuje uczuć, rzadko emocje (tylko jak sie zdenerwuje). Ja nauczyłam się z nią zyć. Wiem ze to zupełnie inna sprawa. Mniajsza z tym.
Moze tak małymi kroczkami spróbuj. Wiem ze ciężko będzie. Spróbuj się przełamać na siłę. Może z czasem przywykniesz do okazywania uczuć. Jeśli zależy Ci na tym to zmuś się do tego, z czasem nie będzie już tak strasznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
też miałam z tym problem w poprzednich związkach, które - jak mi się wydawało - właśnie z tego powodu zwykle bardzo krótko trwały.
dopiero jak poznałam mojego obecnego TŻ uświadomiłam sobie, że one po prostu niewiele miały wspólnego z miłością ![]() ![]() Kasieńko, ile jesteście ze sobą? może to kwestia czasu i przyzwyczajenia? może nie czujesz się z nim do końca swobodnie, żeby mu to powiedzieć, może boisz się jego reakcji? u mnie to była kwestia po pierwsze uczuć, a po drugie właśnie zaufania i tej swobody - sposobu, w jaki się czułam przy TŻ. ciężka sprawa, bo z jednej strony może warto się przełamać i otworzyć, bo to naprawdę bardzo dużo daje w związku, ale z drugiej bym się zastanowiła, czy w miłości jest miejsce na przymus :| |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.