|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Naturalny, jasny blond dla popielatej szatynki
Witam!
Szukam i szukam i nie moge znależć takiego wątku... Chodzi o szatynki farbujące się na blond. Ja robię włosy Nateą nr 89 lub 90. Ale niestety, odrosty wyglądają powoli jak co raz ciemniejsze, poziome paski dookoła głowy i dokładnie widac co jaki czas farbuję ![]() Oczywiście trzymam 15 min na odrostach a potem nakładam na całość na 10 min, jak jest w instrukcji... Zależy mi na tym , żeby włosów nie spałić przypadkiem, bo są dość juz długie i nie chcę żeby zaczęły sie łamać. Nie mam specjalnie ochoty teraz eksperymentować, więc może ktoś by minie wspomógł dobrą radą... ![]() Jak farba nie jest rozjaśniaczem, a nie uwidacznia większej różnicy między farbowaniami? Czy tylko rozjaśniacze mi pozostały i na nie kładzenie farby? Jakie farby dadzą na 100% pożądany kolor? Chodzi mi o takie beżowe jasne blondy, wyglądające naturalnie i zdrowo, bez rudawych odcieni, co zostaje po Natei 90. (Do fryzjera nie pójdę bo cierpię na chroniczny lęk przed nim, od czasu, kiedy to postanowiłam wycieniować LEKKO włosy do pasa, a wyszłam z postrzępionymi pórami do ramion... To było straszne ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Naturalny, jasny blond dla popielatej szatynki
Ja miałam ciemny blond i odrosty robię Wellatonem, popielaty blond. Jeśli chodzi o rudawe odcienie to fakt, czasami są, ale najczęściej jest to wynik zbyt krótkiego trzymania farby. Ogólnie jestem zadowolona z tego koloru, bo wygląda dość naturalnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Nie wiem, czy za króyko, raczej nie, bo i 40 min potrafię z tym chodzić...
![]() Dlatego chcę zmienić farbę na jakąś sprawdzoną, że by nie zrobić sobie gorszej krzywdy. Cóż, chcąc niechcąc, po tej Natei zawsze po tygodniu robię się ruda na odrostach... Może coś z Loreala? Żeby trwały ten kolor był i nie za jasny, naturalny. Była jakaś farbe, która niby robi naturalne refleksy bo farbuje stopniowo, czy coś... Może ktoś próbował? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Niestety to niszczy włosy, ale jeśli będziesz stosować przez dłuższy czas maseczki, będzie ok. Potem musisz odpocząć od zabiegów, bo to wypalanie włosów jest i mogą zacząć wypadać, rozdwajać się itp. Dlatego najlepiej kup kosmetyki do pielęgnacji włosów po rozjaśnianiu już w salonie, gdzie będziesz, bo mają mocniejsze i skuteczniejsze działanie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dołączam sie do pytania Isselilijii poniewaz mam ten sam problem. Mam włosy ciemny blond/ jasny braz i musze najpierw urzyc rozjasniacza a potem nałozyc farbe tyle ze jak farbka sie wypłukuje to kolor pozostaje bardzo jasny co mi sie nie podoba a jak uzywam bez rozjasniacza na odrost to wychodza rude lub złoto zółte.
Czy jezeli w farbie Nurisse 89 jest woad 9% i to jest dla mnie za mało to moge kupic w sklepie fryzjerskim wode 12% i zmieszac z farba zamiast tamtej wody 9%? Wyjdzie wtedy dobrze kolor na moich włosach? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.