|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dziwna sytuacja..
Hej. Mam pewien problem i nie wiem czy to normalne...
Otóż mówiłam w miarę dobrze (poziom B1/B2) w dwóch językach obcych i oczywiście mój język naturalny to polski. Pojechałam na miesiąc zagranicę i się zaczęło. Nie potrafię mówić poprawnie w żadnym z tych językow, lacznie z polskim. Brakuje mi podstawowych slow, zle odmieniam koncowki itp. W pozostalych dwoch jezykach obcych rowniez robie takie podstawowe bledy ze to az szok, dosłownie jakbym była na poziomie A1. Moja mowa w 3 językach stała się niepłynna i jest tzw "eee" podczas rozmów. Czy to jest normalne?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziwna sytuacja..
Cytat:
Druga sprawa, że czytanie i gramatyka=B1, to mówienie i pisanie =A2 i musisz się po prostu przyzwyczaić. A polski, no cóż, jak się człowiek przełącza między językami, to ma wrażenie, że żadnego dobrze nie zna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
spokojnie, myślę że grunt to nie koncentrować się na tym, że nie mówisz w 100% poprawnie, jeśli się potrafisz dogadać to jest ok; co do jęz polskiego- pamięć płata różne figle a im mniej uwagi bedziesz poświęcała bieżącej ocenie tego jak mówisz tym lepiej będzie ci szło
![]()
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie przez stres związany z wyjazdem. Nawet jeśli sobie nie zdajesz z tego sprawy i jeśli cieszyłaś się na myśl o tym wyjeździe, to stres i tak się pojawia i może powodować trudności z koncentracją i znalezieniem w głowie odpowiedniego słowa.
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.