![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Karteczkowo
Witam!
Jestem nowa na forum. Od pewnego czasu intensywnie interesuję się robieniem kartek okolicznościowych.Od zawsze lubiłam plastykę choć wcześniej najwięcej czasu poświęcałam malowaniu, haftowaniu i robieniu kwiatów z bibuły. Teraz chcę zająć się także robieniem kartek.Oglądałam wiele waszych prac i jestem zachwycona!Liczę, że mi pomożecie.Przeglądałam już allegro i kilka stron sklepów.Możecie mi powiedzieć gdzie i co kupić najtaniej?Co powinnam mieć na początek?Proszę o pomoc! To moja pierwsza i druga kartka, które stworzyłam: ![]() ![]() ![]() ![]() Co mogę w nich poprawić? Edytowane przez fanta1992 Czas edycji: 2009-08-06 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
CraftMod
|
Dot.: Początki...proszę o rady!
Mi się bardziej podoba druga, ale początek masz dobry.
nie wiem co powinnaś poprawić, bo zdjęcia nieco za małe. nie wiem, gdzie taniej, bo nie rozglądałam się ostatnio, ale najlepiej poszukaj u jednego sprzedawcy. Część rzeczy możesz znaleźć u siebie w domu, trochę pasmanterii, mozesz zajrzeć do wątku oddam zamienię i tam rozejrzeć się, możesz np wymienić sie lub dostać wycinanki puncherowe, itp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
Pozdrawiam Alina ![]() http://lenkanapoddaszu.blogspot.com/ Zapraszam do odwiedzania moich wątków ![]() ![]() ![]() Edytowane przez lexor Czas edycji: 2009-05-24 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
A na jakim papierze robicie kartki i gdzie go kupujecie?
Co do "domowych zapasów" to mam ich już troche bo wcześniej zajmowałam plastyką,prowadziłam zajecia bibułkarstwa... już wtedy myślałam o kartkach tyle że była szkoła,mało czasu... Niestety mieszkam w małej miejscowości i w papierniczych nie ma ozdobnych nożyczek, czy dziurkaczy,krepiny itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Początek dobry, a to, że mieszkasz w małej miejscowości nie stoi na przeszkodzie, bo istnieją sklepy internetowe. Sama kupuję w takich sklepach wiele rzeczy.
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Fanta- witaj na forum
![]() Fajny masz początek, masz to co najważniejsze - staranność i schludność. To jest bardzo duży kapitał startowy ![]() Wszystkie wskazówki i słownik znajdziesz w wątku Nirsh podpiętym na górze. A co do materiałów- ja np swój warsztacik zbieram już trzy lata a i tak nie mam wszystkiego co chciałabym mieć. Zamiast papierów - tapety, tasiemki z pasmanterii albo z dna szafy, guziki z szafy, od mamy, babci, teściowej (kazdy ma w domu guziki).. możliwości jest mnóstwo.
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Dziekuję wam!!!
A co do staranności i schludności nie jestem taka pewna. Chodzi mi o klej jakiego używacie? Bo ja używam tego samego jakiego używałam do bibułkastwa, i nie wygląda jakoś super estetycznie. Nad kartkami napewno będę pracować, niestety teraz wystawianie ocen i spr. Ale skusiłam się i robię kolejną ![]() Może jak zrobię1000000 to będą troszkę podobne do waszych cudnych dzieł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie przesadzaj, że nie musisz ich zrobić aż tyle, żeby dojść do wprawy. A klej najlepszy magic.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Witaj!Mnie najbardziej podoba się pierwsza.A d robienia wykorzystujemy wszystko c się da.Sama sobie czasem się dziwię co wykorzystuję i zbieram
![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ja też od długiego już czasu używam magika
![]() Czasami spotykam się z klejami typu magik tyle że w fioletowym lub żółtym opakowaniu i nazywały się "klej magiczny".Haniu używałaś ich kiedyś któregoś z nich? Ja zawsze korzystam z tego czerwonego. Jeśli wypróbowałaś inne to czy ma identyczne właściwości jak czerwony? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Moje nowe prace:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
CraftMod
|
Ładnie!
Coś maszyna Ci troszkę szwankuje, przed uzyciem warto sprawdzić, czy nie będzie problemów ![]() Ja kiedyś używałam magicznego, przypominał mi total vikol, i jest raczej dobry, ale nie ma precyzyjnej końcówki, bez której teraz praktycznie sie nie obchodzę. Jeśli chodzi o papiery to powinnaś mieć u siebie karton wizytówkowy, świetny na bazy kartek i nie tylko ![]() Edytowane przez nirshya.dwbh Czas edycji: 2009-06-07 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Maszyna no cóż nie była już przez długi czas używana...
Ja z tym urządzeniem "starłam bój "dopiero ...chyba już 5 raz, więc tęż jakoś super się na szyciu nie znam( cóż ciocia krawcowa ![]() Co do papieru to teraz faktycznie na bazu itp. używam wizytówkowy papier ale mam pytanie co do papierów z wzorami...nigdzie nie mogę ich znaleść nawet w Empiku w krak itp. Wykorzystałam resztki papieru na prezenty ale chciałabym kupić jakiś porządny papier. ![]() Niektóre z Was mają na kartkach wytłoczone wzory.Gdzie mogę kupić jakąś falownice(wytłaczarkę) ? Jest jeszcze jakaś nazwa na to? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
CraftMod
|
Karbownica
![]() Papiery do kartek możesz kupić w sklepach internetowych, dość dobrze spisują się te do pakowania i są lepiej dostępne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Nowe kartki :
Pierwsza; klej z brokatem jeszcze nie wyschła, podkreśliłam jeszcze napis baloniki będą miały kontur jak tylko kupię cienkopis. Druga Taka sobie zasuszona Edytowane przez fanta1992 Czas edycji: 2009-06-18 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
A mi szczerze mówiąc nie bardzo się podobają... jakieś takie barokowe...
ale każdy ma inny gust,pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
A mnie się podobają.
Zwłaszcza ta z chłopczykiem i balonikami. Napracowałam się przy niej i byłam cała brudna i nie tylko ja ale byłam z siebie dumna. Teraz się zastanawiam czy słusznie... A co do ich barokowości...Czy one są pełne przepychu,bogatych zdobień, monumentalne, dysharmonijne,kontrastowe ? Nie dla mnie. Może kartki to coś nie dla mnie. ![]() Trudno, najwyżej wrócę do moich bukietów... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Niech Cię nie zraża jedna wypowiedź, każdy z nas od czegoś zaczynał i każdy z nas popełniał masę błędów. Twórz dalej, bo warto
![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Fanta
![]() Karteczki są Twoje, Ty wkładasz w nie swoje serce .... . Nie wszystko wszystkim musi się podobać. Należy natomiast uszanować czyjąś pracę. Nie zniechęcaj się jedną niefortunną wypowiedzią (też się kiedyś zniechęciłam a teraz myślę, że niepotrzebnie) więc wiem z doświadczenia, że nie warto. Rób dalej karteczki i pokazuj. Bukiety też rób. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ale ja tylko powiedziałam swoje zdanie...
I proszę nie zniechęcaj się przez moją wypowiedź ![]() Po prostu każdy ma inny gust. Pozdrawiam Cię serdecznie,rób dalej to co robisz, naprawdę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Piękne suszki.Lubię naturalne rzeczy.Nie zrażaj się i rób dalej-to Tobie ma sprawiać przyjemność!Uważaj jednak aby nie były przeładowane.Ja też zwróciłam na to uwagę.To nie służy ich urodzie.będą bardziej subtelne.
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Dziękuje Wam.
![]() Postanowiłam że jeszcze bardziej będę przemyślać jak wykonam kartki, znalazłam wczoraj b.fajny artykuł o mapach ułatwiających planowanie wyglądu kartek. ![]() Rozumiem,że każdy ma swój gust.Mnie też niektóre rzeczy się nie podobają...jak każdemu. To co wczoraj napisałam...po prostu czegoś mi w nich brakuje... ![]() Planuje jechać kiedyś do Krak może wtedy kupię jakieś ozdobne dziurkacze bo jak na razie mam tylko jeden i z pewnością kupię jeśli tylko znajdę jakieś papiery bo na miejscu i w okolicy mam tylko biały blok techniczny, ewentualnie biały wizytówkowy. ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Spróbować nie zaszkodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Pewnie próbuj i pokazuj nam swje nowe prace
![]() Ale postaw bardziej na subtelność ,POWODZENIA KOCHANA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Kobietko jak to sa Twoje poczatki to ja sobie nie wyobrazam co sie bedzie dzialo pozniej!!Moje poczatki byly o wiele gorsze hehe
![]() ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Jak przyjedziesz do Krakowa zapraszam do siebie do "Dziupli"(ewentualny kontakt na priv.)Pokartkujemy razem.A może wciągne Cię w decoupage?
![]()
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Dziękuje Wam wszystkim za wsparcie.
![]() ![]() Dziś dostałam od chłopaka dziurkacz kwiatek...i cieszę się z niego jak dziecko. Pogoda dopisuje robieniu karteczek wiec jak tylko kuzyn zaśnie to się tym zajmę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Urodzinowe karteczki dla moich przyjaciółek:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
A to Dzień Ojca w moim wydaniu:
Wiem że w niektórych miejscach są nie równo przycięte ale to poprawiłam dopiero po zrobieniu zdj. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Fajnie że tworzysz coś swojego
![]() Ja bym chciała nawiązać do wypowiedzi Caroline- dziewczyny sorry, ale każdy ma prawo skrytykować tak samo jak pochwalić. To nie jest kółko wzajemnej adoracji, wytykamy błędy, ale- KONSTRUKTYWNIE. Jeśli CI się nie podoba- napisz dlaczego, a druga strona nie będzie się obrażać. Nie każdy styl w kartkach mi się podoba, ale ocenia, jakość wykonania, staranność, kreatywność. Trochę obiektywizmu....
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Śliczne karteczki i warte obejrzenia -taki powiew świeżości
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.