Zwierzenia ch³opaka> co to mo¿e znaczyæ? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2012-12-15, 22:25   #1
maiiia
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Zwierzenia ch³opaka> co to mo¿e znaczyæ?

Witajcie, jestem tu nowa, wiec gdybym zrobi³a co¶ nie tak, proszê poprawcie mnie.

Ostatnio ch³opak powiedzia³ i, ¿e wola³by byæ sam. Nie to, ¿e spotykaæ siê z inn±, tylko zwyczajnie z ¿adn±/ Stwierdzi³, ¿e teraz kiedy wie, jak wygl±da wspolne mieszkanie (mamy po 19lat, wyjechali¶my razem na studia) nie wszed³ by znowu w taki zwi±zek. Jaki¶ czas temu rozstali¶my siê(motywy tu nie s± wa¿ne), ale jak widaæ wróci³ i postanowili¶my nowu spróbowaæ byæ razem. Nie jestem pewna co to mo¿e znaczyæ- mo¿e to dla niektórych z Was to g³upota, ale ja mam niezwykle dokuczliw± cechê, jak± jest rozpamiêtywanie, zastanawianie siê i my¶lenie zbyt du¿o. Nie rozumiem, wiedzia³ jak jest ze mn± i jak jest beze mnie, wiêc po co wróci³? a skoro teraz my¶li ze ³atwiej by³oby mu samemu, to czego dalej tu jest?Stwierdzi³, ¿e na tamten moment, to by³o najlepsze z mo¿liwych wyj¶æ. Przy tym doda³, ¿e nie ¿a³uje, ¿e jeste¶my razem, ¿e nie ma w±tpliwo¶ci co do tego czy mnie kocha. Czy mam powody do obaw? Wiedzia³am, ¿e wspólne mieszkanie nie bêdzie z pocz±tku ³atwe, czasem dochodzi do sprzeczek, ¿e bêdziemy potrzebowaæ czasu, ¿eby dotrzeæ do siebie. Czy która¶ z Was mia³a podobn± sytuacjê? Do tego, mam pytanie, jak sobie radzi³y¶cie przez pierwsze miesi±ce wspólngo mieszkania? z góry dziêkujê za wszelkie odpowiedzi
maiiia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-12-15, 22:40   #2
201707171556
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 619
Dot.: Zwierzenia ch³opaka> co to mo¿e znaczyæ?

Cytat:
Napisane przez maiiia Poka¿ wiadomo¶æ

Ostatnio ch³opak powiedzia³ i, ¿e wola³by byæ sam. Nie to, ¿e spotykaæ siê z inn±, tylko zwyczajnie z ¿adn±/ Stwierdzi³, ¿e teraz kiedy wie, jak wygl±da wspolne mieszkanie (mamy po 19lat, wyjechali¶my razem na studia) nie wszed³ by znowu w taki zwi±zek. Jaki¶ czas temu rozstali¶my siê(motywy tu nie s± wa¿ne), ale jak widaæ wróci³ i postanowili¶my nowu spróbowaæ byæ razem. Nie jestem pewna co to mo¿e znaczyæ- mo¿e to dla niektórych z Was to g³upota, ale ja mam niezwykle dokuczliw± cechê, jak± jest rozpamiêtywanie, zastanawianie siê i my¶lenie zbyt du¿o. Nie rozumiem, wiedzia³ jak jest ze mn± i jak jest beze mnie, wiêc po co wróci³?
Wydaje mi siê, ¿e Twój ch³opak chcia³by siê z Tob± rozstaæ ale ¿eby mieæ czyste r±czki próbuje Cie sprowokowaæ ¿eby rozstanie wysz³o z Twojej inicjatywy.
Na Twoim miejscu bym siê nie zastanawia³a i u³atwi³a mu to, nie warto byæ z kim¶ kto mówi ¿e gdyby wiedzia³ jak wygl±da powazny zwiazek ze wspólnym mieszkaniem to drugi raz by sie w co¶ takiego nie pakowa³.
201707171556 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-12-15, 22:45   #3
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 737

wola³by byæ sam, ale nie ¿a³uje, ¿e jeste¶cie razem. Mówi wprost, ¿e wróci³ do Ciebie, bo wtedy tak by³o wygodnie a nie dlatego, ¿e Ciê kocha.. Zosta³a¶ "nejlepszym mo¿liwym wyj¶ciem"..
Przepraszam Autorko ale to dla mnie jaka¶ masakra.. Dla mnie ¶wiat jest prosty a zwi±zek jeszcze prostszy - mi³o¶æ, uczciwo¶æ, zaufanie. Nie ma jakiego¶ elementu = nie ma zwi±zku. Szkoda by³oby mi czasu na co¶ takiego..
taka_sobie_jedna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-12-16, 11:45   #4
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112

Cytat:
Witajcie, jestem tu nowa, wiec gdybym zrobi³a co¶ nie tak, proszê poprawcie mnie.

Ostatnio ch³opak powiedzia³ i, ¿e wola³by byæ sam. Nie to, ¿e spotykaæ siê z inn±, tylko zwyczajnie z ¿adn±/ Stwierdzi³, ¿e teraz kiedy wie, jak wygl±da wspolne mieszkanie (mamy po 19lat, wyjechali¶my razem na studia) nie wszed³ by znowu w taki zwi±zek. Jaki¶ czas temu rozstali¶my siê(motywy tu nie s± wa¿ne), ale jak widaæ wróci³ i postanowili¶my nowu spróbowaæ byæ razem. Nie jestem pewna co to mo¿e znaczyæ- mo¿e to dla niektórych z Was to g³upota, ale ja mam niezwykle dokuczliw± cechê, jak± jest rozpamiêtywanie, zastanawianie siê i my¶lenie zbyt du¿o. Nie rozumiem, wiedzia³ jak jest ze mn± i jak jest beze mnie, wiêc po co wróci³? a skoro teraz my¶li ze ³atwiej by³oby mu samemu, to czego dalej tu jest?Stwierdzi³, ¿e na tamten moment, to by³o najlepsze z mo¿liwych wyj¶æ. Przy tym doda³, ¿e nie ¿a³uje, ¿e jeste¶my razem, ¿e nie ma w±tpliwo¶ci co do tego czy mnie kocha. Czy mam powody do obaw? Wiedzia³am, ¿e wspólne mieszkanie nie bêdzie z pocz±tku ³atwe, czasem dochodzi do sprzeczek, ¿e bêdziemy potrzebowaæ czasu, ¿eby dotrzeæ do siebie. Czy która¶ z Was mia³a podobn± sytuacjê? Do tego, mam pytanie, jak sobie radzi³y¶cie przez pierwsze miesi±ce wspólngo mieszkania? z góry dziêkujê za wszelkie odpowiedzi
za szybko ze soba zamieszkaliscie. zamiast szalec w poczatkowym okresie studiow, poznawac nowych ludzi, randkowac, wy bawicie sie w stare dobre malzenstwo.a jak sie okazuje - wcale nie takie dobre.
ile czasu jestescie razem? watpliwosci, czy kocha - czyli nie kocha. a z toba jest z braku laku/bo tak mu wygodniej. w kazdej chwili moze odejsc do innej, bo "przeciez mowilem, ze nie wiem, czy kocham, a ja kocham".

skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-12-16, 12:42   #5
ulinkaaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 881

Cytat:
Napisane przez Durga Poka¿ wiadomo¶æ
Wydaje mi siê, ¿e Twój ch³opak chcia³by siê z Tob± rozstaæ ale ¿eby mieæ czyste r±czki próbuje Cie sprowokowaæ ¿eby rozstanie wysz³o z Twojej inicjatywy.
Na Twoim miejscu bym siê nie zastanawia³a i u³atwi³a mu to, nie warto byæ z kim¶ kto mówi ¿e gdyby wiedzia³ jak wygl±da powazny zwiazek ze wspólnym mieszkaniem to drugi raz by sie w co¶ takiego nie pakowa³.
Zrobi³abym tak samo.
w nico¶ci za oknem, gdy budz± siê mg³y...
ulinkaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-12-16, 12:46   #6
kennedy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 401

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Poka¿ wiadomo¶æ
Zrobi³abym tak samo.
nie powinniscie razem mieszkac. niech sie wyprowadzi on albo ty. zobaczycie czy bedzie lepiej czy zwiazke sie polozy do konca.
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”.
kennedy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-12-16, 13:02   #7
chwast
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 24 367
Dla mnie jest przede wszystkim dzieciakiem, który traktuje druga osobę jak zabawkę, nie chce się bawić to rzuca w kąt, a jak nagle mu się przypomina to leci. Na takie zachowanie nie ma wytlumaczen, po prostu znudzilas mu się jak lalka.
Wrócił bo mu wygodniej

Niestety wiem co mówię, ale pewnie i tak nie uwierzysz. Twoja sytuacja nie jest wyjatkowa.
Sent from my SK17i using Tapatalk
chwast jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-12-16, 14:52   #8
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 684

Odejdz od niego bo niestety traktuje cie jak zabawke. Myslal ze bedzie mial z toba jak z mamusia ktora posprzata, ugotuje i wogole, i jeszcze bedzie mial zaspokojone inne potrzeby.
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-12-16, 17:48   #9
maiiia
Przyczajenie

Dziêkujê za odpowiedzi i szczerze, mialam nadziejê, ¿e kto¶ siê wy³amie ibêdzie nastawiony bardziej pozytywnie.
I niektóre z Was niedoczyta³y dok³adnie. Powiedzia³, ¿e nie ¿a³uje i NIE MA w±tpliwosci co do tego ze kocha i chce ze mn± byæ. Trochê go rozumiem, bo sama uwa¿am, ze bycie samemu jest ³±twiejsze, bo nie trzeba siê martwiæ o tê drug± osobê, prze¿ywaæ jej problemy, mo¿na sie skupiæ tylko na sobie i mimo to, nie chcia³abym odej¶æ, bo to ¿e by³oby mi ³±twiej nie znaczy, ¿e by³oby mi lepiej bez niego. Mo¿e dla niektórych z was bêdzie to brzmia³o jak wyt³umaczenie czy usprawiedliwianie jego. Ale nie wiem co my¶leæ- nie jest tak, ¿e jestem na jego zawo³anie i robie co chce, my¶lê, ze dbamy o siebie mniej wiêcej po równo, widzê, ¿e jestem wa¿na i ¿e siê o mnie martwi.Codziennie z rana, gdy idzie na uczelnie przychodzi i mnie przytula, gdy my¶li ze ¶piê, nie wydaje mi siê, ¿e s³ucha³abym dosyæ czêsto ¿e jestem wspania³a i ¿e mnie kocha, gdyby rzeczywi¶cie tak nie by³o. Dlatego nie rozumiem dlaczego mi powiedzia³ tamte rzeczy
Stary 2012-12-16, 17:55   #10
houseofcolours
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 852
GG do houseofcolours

Nie spodoba³o mu siê mieszkanie z tob± wcze¶niej nie spodoba i pó¼niej. Ja bym nie traci³a na niego czasu.
houseofcolours jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-12-16, 18:06   #11
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi i szczerze, mialam nadzieję, że ktoś się wyłamie ibędzie nastawiony bardziej pozytywnie.
I niektóre z Was niedoczytały dokładnie. Powiedział, że nie żałuje i NIE MA wątpliwosci co do tego ze kocha i chce ze mną być. Trochę go rozumiem, bo sama uważam, ze bycie samemu jest łątwiejsze, bo nie trzeba się martwić o tę drugą osobę, przeżywać jej problemy, można sie skupić tylko na sobie i mimo to, nie chciałabym odejść, bo to że byłoby mi łątwiej nie znaczy, że byłoby mi lepiej bez niego. Może dla niektórych z was będzie to brzmiało jak wytłumaczenie czy usprawiedliwianie jego. Ale nie wiem co myśleć- nie jest tak, że jestem na jego zawołanie i robie co chce, myślę, ze dbamy o siebie mniej więcej po równo, widzę, że jestem ważna i że się o mnie martwi.Codziennie z rana, gdy idzie na uczelnie przychodzi i mnie przytula, gdy myśli ze śpię, nie wydaje mi się, że słuchałabym dosyć często że jestem wspaniała i że mnie kocha, gdyby rzeczywiście tak nie było. Dlatego nie rozumiem dlaczego mi powiedział tamte rzeczy
Przeczytałam dokładnie, ale dla mnie takie słowa nic nie znaczą bo na dzień przed zerwaniem słyszałam identyczne :-D

Sent from my SK17i using Tapatalk

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-16, 18:15   #12
maiiia
Przyczajenie

strasznie zdolowaly mnie zawsze odpowiedzi ale tez zmotywowaly zeby ogarn±c siê i cos postanowic, zanim skonczylam swój wywód, a raczej ledwo zacze³am, zostalam przywolana do porz±dku przytuleniem i 'opieprzeniem mnie jak moglam w ogóle tak pomyslec i ¿e ¼le zrozumia³am, ¿e nie chcia³by ¿adnej innej a teraz z pewno¶ci± by mnie nie opu¶ci³, skoro ju¿ jeste¶my razem, mia³ na my¶li sytuacje, gdyby mnie nei by³o, ¿e by innej nie szuka³.

Wiecie co? Nie wiem, to facet- pochodzi od innej ma³py. Nie wiem, na ile to prawda na ile nie, ale dobrze mi i nie chce tego psuæ, jak ten zwi±zek ma sie skoñczyæ, to siê skoñczy, ale teraz nie chcê traciæ czasu zdrowia i energii na rozmyslania, to zbêdne, co ma byæ to bêdzie. Niech bêdzie dobrze jak najdluzej, a jesli to siê rozleci to to bedzie szansa na znalezienie kogo¶ jeszcze lepszego

Jeszcze raz dziekujê i jak dla mnie temat jest zamkniêty. Je¶li sie oka¿e, ¿e mia³y¶cie racje, przybiegnê skruszona i wszystko Wam opowiem.
Stary 2012-12-16, 19:58   #13
Zuzik06
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 547

Autorko! Uwa¿aj, bo tutaj jedyn± z³ot± rad± jak± mo¿esz otrzymaæ jest: zostaw go. Przeleæ przez kilka w±tków zobaczysz sama. Ja zamieszka³am z moim ch³opakiem bardzo szybko, po pó³ roku zwi±zku i wiem teraz, ze to by³o za szybko. Du¿o siê k³ócili¶my, bardzo ró¿ne akcje odchodzi³y, z perspektywy czasu potrafiê powiedzieæ dlaczego i wiêcej rozumiem. W tej chwili jeste¶my narzeczeñstwem, pierwszy etap burz i niepokojów min±³, jeste¶my bardzo szczê¶liwi. Sama powiedzia³a¶, ¿e jeste¶ osob±, któa rozpamiêtuje. Mo¿e za bardzo siê zastanawiasz nad s³owami, które facet wyrzuci³ z siebie bez g³êbszej refleksji. My¶le, ze ka¿demu zdarzaj± siê jakie¶ gafy, które drugiej osobie mog± zrobiæ przykro¶æ. Nie s±dzê, ¿e takie jedno zdanie powinno byæ dla Ciebie powodem, do zrywania z nim kontaktu. Sama go znasz najlepiej, wiesz jaki jest i wiesz czy takie kwestie nale¿y braæ na serio. A je¶li nie wiesz, to powiedz mu ¿e bardzo Cie to zranio³o i porozmawiajcie, dowiedz siê co faktycznie mia³ na my¶li Uszy do góry. Wszystkiego dobrego.
Zuzik06 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-12-16, 21:15   #14
chwast
Zakorzenienie

powodzenia
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.