|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Zwierzenia ch³opaka> co to mo¿e znaczyæ?
Witajcie, jestem tu nowa, wiec gdybym zrobi³a co¶ nie tak, proszê poprawcie mnie.
Ostatnio ch³opak powiedzia³ i, ¿e wola³by byæ sam. Nie to, ¿e spotykaæ siê z inn±, tylko zwyczajnie z ¿adn±/ Stwierdzi³, ¿e teraz kiedy wie, jak wygl±da wspolne mieszkanie (mamy po 19lat, wyjechali¶my razem na studia) nie wszed³ by znowu w taki zwi±zek. Jaki¶ czas temu rozstali¶my siê(motywy tu nie s± wa¿ne), ale jak widaæ wróci³ i postanowili¶my nowu spróbowaæ byæ razem. Nie jestem pewna co to mo¿e znaczyæ- mo¿e to dla niektórych z Was to g³upota, ale ja mam niezwykle dokuczliw± cechê, jak± jest rozpamiêtywanie, zastanawianie siê i my¶lenie zbyt du¿o. Nie rozumiem, wiedzia³ jak jest ze mn± i jak jest beze mnie, wiêc po co wróci³? a skoro teraz my¶li ze ³atwiej by³oby mu samemu, to czego dalej tu jest?Stwierdzi³, ¿e na tamten moment, to by³o najlepsze z mo¿liwych wyj¶æ. Przy tym doda³, ¿e nie ¿a³uje, ¿e jeste¶my razem, ¿e nie ma w±tpliwo¶ci co do tego czy mnie kocha. Czy mam powody do obaw? Wiedzia³am, ¿e wspólne mieszkanie nie bêdzie z pocz±tku ³atwe, czasem dochodzi do sprzeczek, ¿e bêdziemy potrzebowaæ czasu, ¿eby dotrzeæ do siebie. Czy która¶ z Was mia³a podobn± sytuacjê? Do tego, mam pytanie, jak sobie radzi³y¶cie przez pierwsze miesi±ce wspólngo mieszkania? z góry dziêkujê za wszelkie odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 619
|
Dot.: Zwierzenia ch³opaka> co to mo¿e znaczyæ?
Cytat:
Na Twoim miejscu bym siê nie zastanawia³a i u³atwi³a mu to, nie warto byæ z kim¶ kto mówi ¿e gdyby wiedzia³ jak wygl±da powazny zwiazek ze wspólnym mieszkaniem to drugi raz by sie w co¶ takiego nie pakowa³. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 737
|
wola³by byæ sam, ale nie ¿a³uje, ¿e jeste¶cie razem. Mówi wprost, ¿e wróci³ do Ciebie, bo wtedy tak by³o wygodnie a nie dlatego, ¿e Ciê kocha.. Zosta³a¶ "nejlepszym mo¿liwym wyj¶ciem"..
Przepraszam Autorko ale to dla mnie jaka¶ masakra.. Dla mnie ¶wiat jest prosty a zwi±zek jeszcze prostszy - mi³o¶æ, uczciwo¶æ, zaufanie. Nie ma jakiego¶ elementu = nie ma zwi±zku. Szkoda by³oby mi czasu na co¶ takiego.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
.
Wiadomo¶ci: 28 112
|
Cytat:
ile czasu jestescie razem? watpliwosci, czy kocha - czyli nie kocha. a z toba jest z braku laku/bo tak mu wygodniej. w kazdej chwili moze odejsc do innej, bo "przeciez mowilem, ze nie wiem, czy kocham, a ja kocham".
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 881
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 401
|
![]()
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 24 367
|
Dla mnie jest przede wszystkim dzieciakiem, który traktuje druga osobę jak zabawkę, nie chce się bawić to rzuca w kąt, a jak nagle mu się przypomina to leci. Na takie zachowanie nie ma wytlumaczen, po prostu znudzilas mu się jak lalka.
Wrócił bo mu wygodniej Niestety wiem co mówię, ale pewnie i tak nie uwierzysz. Twoja sytuacja nie jest wyjatkowa. Sent from my SK17i using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 684
|
Odejdz od niego bo niestety traktuje cie jak zabawke. Myslal ze bedzie mial z toba jak z mamusia ktora posprzata, ugotuje i wogole, i jeszcze bedzie mial zaspokojone inne potrzeby.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dziêkujê za odpowiedzi i szczerze, mialam nadziejê, ¿e kto¶ siê wy³amie ibêdzie nastawiony bardziej pozytywnie.
I niektóre z Was niedoczyta³y dok³adnie. Powiedzia³, ¿e nie ¿a³uje i NIE MA w±tpliwosci co do tego ze kocha i chce ze mn± byæ. Trochê go rozumiem, bo sama uwa¿am, ze bycie samemu jest ³±twiejsze, bo nie trzeba siê martwiæ o tê drug± osobê, prze¿ywaæ jej problemy, mo¿na sie skupiæ tylko na sobie i mimo to, nie chcia³abym odej¶æ, bo to ¿e by³oby mi ³±twiej nie znaczy, ¿e by³oby mi lepiej bez niego. Mo¿e dla niektórych z was bêdzie to brzmia³o jak wyt³umaczenie czy usprawiedliwianie jego. Ale nie wiem co my¶leæ- nie jest tak, ¿e jestem na jego zawo³anie i robie co chce, my¶lê, ze dbamy o siebie mniej wiêcej po równo, widzê, ¿e jestem wa¿na i ¿e siê o mnie martwi.Codziennie z rana, gdy idzie na uczelnie przychodzi i mnie przytula, gdy my¶li ze ¶piê, nie wydaje mi siê, ¿e s³ucha³abym dosyæ czêsto ¿e jestem wspania³a i ¿e mnie kocha, gdyby rzeczywi¶cie tak nie by³o. Dlatego nie rozumiem dlaczego mi powiedzia³ tamte rzeczy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Nie spodoba³o mu siê mieszkanie z tob± wcze¶niej nie spodoba i pó¼niej. Ja bym nie traci³a na niego czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my SK17i using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
strasznie zdolowaly mnie zawsze odpowiedzi ale tez zmotywowaly zeby ogarn±c siê i cos postanowic, zanim skonczylam swój wywód, a raczej ledwo zacze³am, zostalam przywolana do porz±dku przytuleniem i 'opieprzeniem mnie jak moglam w ogóle tak pomyslec i ¿e ¼le zrozumia³am, ¿e nie chcia³by ¿adnej innej a teraz z pewno¶ci± by mnie nie opu¶ci³, skoro ju¿ jeste¶my razem, mia³ na my¶li sytuacje, gdyby mnie nei by³o, ¿e by innej nie szuka³.
Wiecie co? Nie wiem, to facet- pochodzi od innej ma³py. Nie wiem, na ile to prawda na ile nie, ale dobrze mi i nie chce tego psuæ, jak ten zwi±zek ma sie skoñczyæ, to siê skoñczy, ale teraz nie chcê traciæ czasu zdrowia i energii na rozmyslania, to zbêdne, co ma byæ to bêdzie. Niech bêdzie dobrze jak najdluzej, a jesli to siê rozleci to to bedzie szansa na znalezienie kogo¶ jeszcze lepszego ![]() Jeszcze raz dziekujê i jak dla mnie temat jest zamkniêty. Je¶li sie oka¿e, ¿e mia³y¶cie racje, przybiegnê skruszona i wszystko Wam opowiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 547
|
Autorko! Uwa¿aj, bo tutaj jedyn± z³ot± rad± jak± mo¿esz otrzymaæ jest: zostaw go. Przeleæ przez kilka w±tków zobaczysz sama. Ja zamieszka³am z moim ch³opakiem bardzo szybko, po pó³ roku zwi±zku i wiem teraz, ze to by³o za szybko. Du¿o siê k³ócili¶my, bardzo ró¿ne akcje odchodzi³y, z perspektywy czasu potrafiê powiedzieæ dlaczego i wiêcej rozumiem. W tej chwili jeste¶my narzeczeñstwem, pierwszy etap burz i niepokojów min±³, jeste¶my bardzo szczê¶liwi. Sama powiedzia³a¶, ¿e jeste¶ osob±, któa rozpamiêtuje. Mo¿e za bardzo siê zastanawiasz nad s³owami, które facet wyrzuci³ z siebie bez g³êbszej refleksji. My¶le, ze ka¿demu zdarzaj± siê jakie¶ gafy, które drugiej osobie mog± zrobiæ przykro¶æ. Nie s±dzê, ¿e takie jedno zdanie powinno byæ dla Ciebie powodem, do zrywania z nim kontaktu. Sama go znasz najlepiej, wiesz jaki jest i wiesz czy takie kwestie nale¿y braæ na serio. A je¶li nie wiesz, to powiedz mu ¿e bardzo Cie to zranio³o i porozmawiajcie, dowiedz siê co faktycznie mia³ na my¶li
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.