|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
siłowe czy wytrzymałościowe
Hej, co prawda już zadałam to pytanie w wątku ogólnym, ale nie było reakcji :P
Po godzinie 15 na mojej siłowni strefa funkcjonalna wypełniona jest po brzegi i ćwiczenie na niej nie jest komfortowe - przynajmniej dla mnie, a ćwiczenia na wolnych ciężarach lubię najbardziej. Do dyspozycji pozostaje albo strefa siłowa albo zajęcia typu power pump, tbc, abt, interval czy spinning. I tu mam dylemat. Z jednej strony zależy mi na budowaniu mięśni, ale z drugiej strony tyle się naczytałam o 'upośledzaniu' przez maszyny (70kg na suwnicy wycisne, ale 30 ze sztangą nie dam rady.) Z kolei też na zajęciach budowana jest głownie wytrzymałość, ale są ogólnorozwojowe. Jak myślicie jak z tego wybrnąć? Mieszać treningi, trzymać się typowo siłówki czy wytrzymałościówki? pozdraawiaam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: siłowe czy wytrzymałościowe
polecam pump
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Współczuję z tym tłokiem.Ja trenuję rano i zazwyczaj oprócz mnie,na siłowni jest jedna-dwie osoby.Może zmień godzinę ćwiczeń na taką,kiedy jest mniej ludzi
Oczywiście możesz mieszać siłówkę z wytrzymałościówką, będzie to jak najbardziej z korzyścią dla sylwetki
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
dla lepszego efektu ja bym wymieszała i siłowe i wytrzymałościowe, bo w siłowych nie wszystkie mięśnie pracują jak w wytrzymałościowych i na odwrót więc dobrze by było dać mięśniom całkowity wycisk
![]() oczywiście, o ile czujesz, że podołasz na takich zajęciach jak pump, tbh itd., bo to jednak nie jest dla każdego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Dlaczego nie dla każdego? Bez przesady :P
Z tą zmianą godzin nie da rady, wiadomo, praca. A po 15 są też prowadzone na strefie funkcjonalnej zajęcia do samego wieczora. Właśnie tak się zastanawiałam nad tym... zamiast treningów według cykli, trening mieszany co da, sylwetkę typowo atletyczną? Nie chcę wyglądać jak chodakowska ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
[1=a9e9b14f0920806ea67464f a4f1a029ea354de7e_6212d60 30631b;56363643]Dlaczego nie dla każdego? Bez przesady :P
Z tą zmianą godzin nie da rady, wiadomo, praca. A po 15 są też prowadzone na strefie funkcjonalnej zajęcia do samego wieczora. Właśnie tak się zastanawiałam nad tym... zamiast treningów według cykli, trening mieszany co da, sylwetkę typowo atletyczną? Nie chcę wyglądać jak chodakowska ![]() ![]() ![]() Chodakowska ma atletyczna sylwetke? To jaka maja zawodniczki sportow sylwetkowych? Dla mnie - oczywiscie to moje zdanie, nie twierdze ze jedyne sluszne - Chodakowska ma idealna sylwetke - szczupla, umiesniona, ale nie przasadnie. Nogi - marzenie, ktorego nie osiagne nigdy, chyba ze zaczne stosowac rezimowa diete i trening - ktorego ze wzgledu na stawy robic nie moge, a matka natura dala mi kazdy zbedny gram tluszczu na udach i biodrach... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiadomo, gusta i guściki, jak dla mnie chodakowska powinna zacząć coś w końcu jeść bo jest wysuszona. Idealna sylwetka - powiedzmy https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j...56611907068279 ![]() edit: kurcze, cały post się wkleił, chodzi mi o tą panią w białych włosach w czarnym staniku sportowym Edytowane przez a9e9b14f0920806ea67464fa4f1a029ea354de7e_6212d6030631b Czas edycji: 2016-02-26 o 22:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
[1=a9e9b14f0920806ea67464f a4f1a029ea354de7e_6212d60 30631b;56429383]zawodniczki sportów sylwetkowych to kulturystki, te bikini fitness powiedziałabym że mają sylwetkę atletyczną.
Wiadomo, gusta i guściki, jak dla mnie chodakowska powinna zacząć coś w końcu jeść bo jest wysuszona. Idealna sylwetka - powiedzmy https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j...56611907068279 ![]() edit: kurcze, cały post się wkleił, chodzi mi o tą panią w białych włosach w czarnym staniku sportowym[/QUOTE] a widzisz, dla mnie ta pani ma zbyt napakowane uda - wolę zasuszoną Chodakowską (mi się zawsze podobały modelki - te z lat 80-90, nie obecne szkielety). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.