|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Prace moich pocieszek ...
Witajcie
![]() Proste prace 11 i 8 latki ( z mala pomoca), mam nadzieje ze nie bedzie wiele zlych uwag ![]() 1. KOMPLET - SREBRO - kolczyki i zawieszka z czarnymi kamieniami ONYX 2. KOMPLET - kolczyki i zawieszka z czerwona masa perłowa wszystkie elementy posrebrzane 3. KOMPLET - kolczyki i zawieszka z czerwona masa perłowa wszystkie elementy posrebrzane 4. SREBRNE - kolczyki z czerwonymi kamieniami 5. SREBRNE - kolczyki z zielonymi kamieniami 6. SREBRNE - kolczyki z ciemno fioletowymi kamieniami 7. POSREBRZANE - kolczyki z maziastymi kamieniami 8. POSREBRZANY KOMPLET - kolczyki i zawieszka z różowym kamieniem 9. KOLCZYKI z naturalną masa perłową - SREBRO I EL. POSREBRZANE 10. POSREBRZANE - kolczyki z ONYXem Problem jest z robieniem ladnych rownych oczek na gwozdziach, no i na jakim kleju mocujecie koncowki pod koralikami bo u nas sie nie chca trzymac , Czy ktos moze mi polecic cos prostego do robienia , zeby dziewczyny mogly cwiczyc ?? Kolczyki, albo branzoletki i wisiorki. Edytowane przez JoannaKar Czas edycji: 2008-04-13 o 07:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prace moich pocieszek ...
Cos jest nie tak z fotkami, jutro poprawie....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
może wstaw zdjęcia w załączniki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja proponuję wrzucać fotki tutaj, na wizażu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieje ze sie uda:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
cd...
Przypominam ze to proste prace bo dopiero teraz sciagam wzory itp jak cos ladnego wyczarowac :P Zdolnosci manualnych ja nie mam wiec wiele im nie pomagam ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Mnie zaskoczyło, że tak małe dziewczynki robią takie eleganckie i "poważne" kolczyki. Spodziewałam się kolorowych motylków, kwiatków itp. Problem z równymi i ładnymi kółeczkami jest rzeczywiście. Ale to kwestia wprawy.
![]() |
![]() |
#8 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
że co ![]() Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2008-04-13 o 13:36 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
po 1. trzeba popracować nad zdjęciami, i to ostro... bo mało widać ;]
co do prac: no to loopy, ale to wiesz. nie będę komentowac kompozycji, bo na fotkach 3,4,5 to praktycznie to samo ;] albo po jednym koraliku na szpilce... tu po prostu nie ma co komentować ;] dziwi mnie, że robią od razu na srebrze... ale jak Was stać na srebro od samego początku, to tylko pozazdrościć ![]() ach: i może postaraj się nie ściągać wzroów, a naprowadzić dziewczynki na tworzenie własnych? bo robienie wg. np qnsztowego poradnika, gdzie masz krok po kroku pokazane jak zrobić dane kolczyki, ba! nawet linki do materiałów masz podane, to to jest troche mało twórcze...
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Nie ściągaj dla nich wzorów, raczej zachęcaj, żeby same wymyślały. Inaczej zabijesz w nich 'wyobraźnię biżuteryjną'... chyba, że chcesz założyć hurtownię-fabrykę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
To nie dokonca sciaganie to raczej przegladanie, one dzis ogladaly na allegro jakie kolczyki sprzedaja, czasem widze ze jak cos sie im podoba to zapisuja sobie wzor, moze i to zle ale sa jeszcze na tyle male ze ciezko im cos fajnego wymyslic,
Motylki i kwiatuszki pewnie by i byly ale robily z tego co mialam w domu wiec nie bylo tego wiele. Do tego poradnika q... trafilam dopiero dzis czytajac linki na forum, zachecac to ja je bede aby rysowaly jak ma wygladac taki kolczyk i wtedy probowaly robic, niestety wiem ze do doskonalosci to im bardzo daleko ale maja frajde ze maja dla siebie cos nowego , no i podziela sie na kiermasz w szkole (charytatywny) |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
to, że małe nie ma nic do rzeczy. mój BRAT (8lat) też próbował robić kolczyki i sam wymyślał wzór. jesli chłopak mógł, to dziewczynki też chyba mogą :P
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dlatego nadal jestem za tym, byś jak najmocniej zachęcała dziewczynki do własnych pomysłów. Zapewniam, że mogą Ciebie i innych bardzo pozytywnie zaskoczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
bo takie smyki mają niesamowitą fantazję, z której czesto nie zdajemy sobei sprawy, niestety. z wiekiem to się traci, dlatego dobrze jest zacząć jak najwcześniej
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.